Skip to Content

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

Digital utgåva

Rolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Publicerad: 8 oktober, 2020, 15:35

  • Svenska

Läs även

De borde få stå med dumstruten, dessa amatörpolitiker som tror sig rädda världen genom att lägga skatt på plastkassar. Som i sin outsägliga dumhet tror att folk betalar sju kronor för en bärkasse. Skatteintäkterna för detta uteblir självklart när folk istället köper billiga avfallspåsar, ännu värre miljöförstörande papperskassar eller en förpackning tyska bärkassar för 32 öre styck. Men de tänkta skattemiljarderna har man redan använt för ännu dummare så kallade miljöåtgärder. Då öser man på med skatt på kaffemuggar, matbehållare och vedstaplar. Snart också köttskatt för att klara biffen. För att få in pengar till miljöförstörande och kortlivade vindsnurror som uttjänta grävs ner eftersom de inte kan återvinnas och som klarar några procent av världens energibehov – om det blåser. Resten av världen bygger istället tusentals nya kolkraftverk och mängder med kärnkraftanläggningar. Här byggs i stället tusentals vindmöllor som orsakar stora hälsoproblem för såväl människor som djur och som kräver ohyggligt dyr ombyggnad av elnätet och skapar obotlig naturförstörelse genom nya vägbyggen och fler elgator. Eller solpaneler i solfattiga Sverige som levererar el några timmar om dagen – om solen skiner och de inte är täckta av snö.

Hela tanken är befängd. Hela världen är närmast totalt beroende av kol, olja och kärnkraft. Industrin kan inte stå still om det är vindstilla. Alltså måste man ha både den gamla elproduktionen kvar och den nya, dyra, opålitliga som eventuellt komplement. Om Sverige så skulle stänga ner all verksamhet skulle vi fördröja den globala utsläppstakten med några timmar. För det betalar skattebetalarna nu totalt 72 procent av inkomsten i skatt. En del av pengarna skickas till FN:s klimatfond som skickar miljarderna vidare till en liten organisation i Sydkorea som skall fördela pengarna, där alla anställda ända ner till vaktmästaren har diplomatstatus och inte kan krävas på vare sig insyn eller ansvar. Tala om att skapa läge för korruption.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Mats Loman

Får vi be om en ny överhet!

Det parasitära Malmö

OPINION: STEFAN TORSSELLFör 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Hur många dör ”med” vaccin?

LEDAREÄven i systemmedia får vi allt oftare läsa om friska medelålders människor som dör efter att ha tagit vaccin, ofta i hemska plågor. EU har en officiell databas där misstänkta biverkningar rapporteras, och enligt den har hittills (26 juni) 16 535 européer avlidit ”med” vaccin, medan hundratusentals fått svåra komplikationer.

De asylsökande i Litauen – är verkligen Vitryssland den skyldige?

KRÖNIKAMan har slagit på stora trumman gällande Vitrysslands roll i den senaste strömmen av migranter och asylsökande. Den av media förmedlade bilden tecknar Vitrysslands ondskefulla bidrag till den uppkomna situationen. Sanningen har dock längre rötter och mycelier.

PK-viruset angriper allt det kommer åt

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSport har länge betraktats som en arena fri från politiska dragkamper och internationella konflikter, vilket också slagits fast i internationella regler. Nu har dock det politiskt korrekta viruset börjat angripa även denna fredade värld, när Väst­europas politiker vill markera för sexuella avarter och uttrycker stöd för den amerikanska svart-makt-rörelsen. Professor emeritus Karl-Olov Arnstberg skriver i veckans debattartikel om hur Ungern blivit måltavla för de politiskt korrekta, sedan landet lanserat en lag som ska skydda minderåriga mot propaganda som skapar förvirring om könsidentitet och kan leda till så kal­lad könsdysfori.

Gå till arkivet

Send this to a friend