Skip to Content

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

Digital utgåva

Rolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Publicerad: 8 oktober, 2020, 15:35

  • Svenska

Läs även

De borde få stå med dumstruten, dessa amatörpolitiker som tror sig rädda världen genom att lägga skatt på plastkassar. Som i sin outsägliga dumhet tror att folk betalar sju kronor för en bärkasse. Skatteintäkterna för detta uteblir självklart när folk istället köper billiga avfallspåsar, ännu värre miljöförstörande papperskassar eller en förpackning tyska bärkassar för 32 öre styck. Men de tänkta skattemiljarderna har man redan använt för ännu dummare så kallade miljöåtgärder. Då öser man på med skatt på kaffemuggar, matbehållare och vedstaplar. Snart också köttskatt för att klara biffen. För att få in pengar till miljöförstörande och kortlivade vindsnurror som uttjänta grävs ner eftersom de inte kan återvinnas och som klarar några procent av världens energibehov – om det blåser. Resten av världen bygger istället tusentals nya kolkraftverk och mängder med kärnkraftanläggningar. Här byggs i stället tusentals vindmöllor som orsakar stora hälsoproblem för såväl människor som djur och som kräver ohyggligt dyr ombyggnad av elnätet och skapar obotlig naturförstörelse genom nya vägbyggen och fler elgator. Eller solpaneler i solfattiga Sverige som levererar el några timmar om dagen – om solen skiner och de inte är täckta av snö.

Hela tanken är befängd. Hela världen är närmast totalt beroende av kol, olja och kärnkraft. Industrin kan inte stå still om det är vindstilla. Alltså måste man ha både den gamla elproduktionen kvar och den nya, dyra, opålitliga som eventuellt komplement. Om Sverige så skulle stänga ner all verksamhet skulle vi fördröja den globala utsläppstakten med några timmar. För det betalar skattebetalarna nu totalt 72 procent av inkomsten i skatt. En del av pengarna skickas till FN:s klimatfond som skickar miljarderna vidare till en liten organisation i Sydkorea som skall fördela pengarna, där alla anställda ända ner till vaktmästaren har diplomatstatus och inte kan krävas på vare sig insyn eller ansvar. Tala om att skapa läge för korruption.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • birgerr

    tråkigt att rolf malm är borta har läst alla hans krönikor med stor behållning

Vår förlorade yttrandefrihet – 50 nyanser av brunt

OPINION: ARNE WEINZYttrandefriheten utgör grundbulten för fri samhällsdebatt och är nödvändig för att demokratin ska kunna fungera. I Sverige har den dock satts på undantag genom en journalistkår som trycker ner frågvisa medborgare så att politikerna går fria från kritik. Det hävdar veckans debattör, författaren och företagsledaren Arne Weinz, som också menar att om brunsmetningen från media inte räcker för att tysta medborgarna, så hotas man i stället med fängelse eller utsätts för våldsdåd.

Nya Tider på Bokmässan 2016. Foto: Nya Tider

Nya Tider breddar åsiktskorridoren

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETHur kunde Nya Tider, som på den tiden trots allt bara hade några tusen prenumeranter, få så omfattande rikspublicitet inför Bokmässan, dessutom i flera år i följd? Varför är moderater och kristdemokrater så otroligt rädda för Sverigedemokraterna? Svaret är att de i själva verket är rädda för vad deras egna journalist- respektive politikerkollegor ska tycka om dem.

BLM är på fel spår

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det att dessa människor är svarta, som är problemet? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja på grund av hudfärg över huvud taget?

Kallt i både norr och söder

KRÖNIKADagligen varnas vi för hotande global uppvärmning. Enligt EU:s klimatprogram Copernicus var årets september varmast sedan mätningarna började 1979.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend