Skip to Content

Öl och moped. Foto: Privat
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Det är klart att det går!

PappersupplaganNya Tider v. 20

För två veckor sedan skrev jag en ledare med rubriken ”Är ’integration’ ens önskvärd?”. En läsare kommenterar artikeln med att repatriering är omöjlig och att vi i stället bör ”vinna dem till oss”. Det är en intressant inställning och jag vill därför passa på att svara här på ledarsidan.

Publicerad: 15 maj, 2020, 13:59

  • Svenska

Läs även

När jag skrev min ledarartikel i NyT v.18/2020 var det som en reaktion på Sverigedemokraterna i Skurup som tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna infört slöjförbud i skolan.

Jag argumenterade för att det rimligaste om man ska underlätta ett återvändande av muslimerna till deras respektive hemländer vore att inte tvinga dem att integrera sig, utan tvärtom inrätta skolor där de kunde bära slöja, prata arabiska, läsa Koranen och på alla sätt behålla sin kultur och sina seder. Integration skulle snarare försvåra ett återvändande.

Ett brev från en läsare lyder:

Intressant idé, men omöjlig. Alla de som kommit kan inte återvända. Vi har dem, vad göra? Trycka tillbaka deras usla sidor, som deras religiositet och deras antistat-attityd. Bäst sker det genom barnen, som vi måste se till går i skolor med svenskmajoritet, dvs rakt motsatt dagens tillstånd. När pojken Mohammed trimmar moppen och super, då har vi vunnit dem till oss. Låter vi däremot dem leva i sina enklaver, kommer samhällskittet att erodera snabbt.

Det är nog många som tänker så. Det är redan hundratusentals muslimer i Sverige, då kan vi antingen försöka att integrera deras barn eller bara konstatera att det är kört. Jag håller inte med.

För det första är det precis vad regeringen försökt att göra i decennier. Man har velat få invand­rarbarnen att bli en del av det marknadsliberala konsumtionssamhället. Resultatet är att den and­ra generationens invand­rare är ännu mer kriminella än den första.

De som kom hit i vuxen ålder kan oftast jämföra vad de har i Sverige jämfört med vad de hade i hemlandet. Deras barn får dock främst höra föräldrarnas kritik av det nya landet, allt som fungerar annorlunda och allt man saknar från den egna kulturen. Samtidigt har föräldrarna nästan ingen makt över barnen.

Barnen kan språket bättre, de vet hur saker och ting fungerar och de skrattar åt eller skäms över föräldrarnas livsstil och traditionella egenheter. Sammantaget, utan något som knyter dem till den svenska nationen och med den starkt begränsade uppfostran som föräldrarna kan ge i det främmande samhället, blir ofta det kriminella gänget eller maffian de ungas föredöme. Och vad finns det att integreras i?

Visst är det så att om man nu ska integreras, så måste det finnas en majoritetsmiljö där de främmande är så få att de inte har något annat val än att anpassa sig. Men finns det ens så många skolor kvar i dag som har en svenskmajoritet?

I bästa fall skulle man kunna uppnå ett samhälle där det finns en lojalitet mot staten. Den modell som till exempel Frankrike strävar efter, där olika etniciteter och religioner enas under samma samhällssystem. Med tanke på de kriminella enklaver dit inte ens polisen vågar sig måste man säga att denna strategi haft ett högst tveksamt resultat.

För det and­ra kan man inte bara säga ”det går inte”. Det är klart att en absolut majoritet av utomeuropéerna kan förmås att återvända, och det är ett måste om Sverige ska bestå som en västerländsk stat och svensk nation. Det har genomförts många gånger i historien, under den stora depressionen på 1930-talet skickade till exempel USA tillbaka en miljon mexikaner i en omfattande repatriering. Enligt historieprofessorn Francisco Balderrama var över hälften av dessa mexikaner amerikanska medborgare.

Jag tror att vi är i en situation där fredligare metoder fortfarande är att föredra. Det är trots allt inte genom vapenmakt eller and­ra tvångsmedel som Sveriges gränser öppnats, utan genom många svenskars egen missriktade godhet och naivitet. Med en stor dos propaganda förstås. Jag talar här inte om ”vi har varit naiva”-politikerna, de vet mycket väl vad de gjorde, de ska så klart inte undgå ansvar.

Om den politiska viljan fanns vore det en smal sak att förmå många att återvand­ra frivilligt. Man kan börja med att dra in socialbidragen och alla de and­ra förmånerna, redan där skulle nog hälften åka till Tyskland eller något annat land med bättre bidrag. Att klämma åt den organiserade brottsligheten på allvar skulle också få en stor grupp att lämna.

Det finns många åtgärder som skulle göra Sverige mera svenskt och mindre attraktivt som ”mångkultur” och som det inte finns utrymme att diskutera här. Men det är en diskussion som är angelägen och som jag ser fram emot. Att bara säga ”det går inte” är inte ett alternativ.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ett brott är begånget mot det svenska folket

DEBATTMassinvandringen från Mellanöstern, Afrika och Centralasien har skett mot det svenska folkets vilja. Genom att mörklägga, desinformera och vinkla har politiker och medier vilselett det svenska folket på ett sätt som bara kan beskrivas som en komplott. Veckans debattör, entreprenören Arne Weinz, menar att det är dags att börja föra en diskussion om hur de som bär ansvaret för vårt samhälles ödeläggelse ska straffas.

Den djupa statens hämnd

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Klimatdebatten

KRÖNIKAVi har nu hört dem i flera år, dessa högljudda människor som säger att vi bara har några år på oss innan klimatet löper amok och leder till en katastrof för mänskligheten.

EU:s stödpaket

KRÖNIKAEU:s så kallade stödpaket på sjuhundrafemtiotusen miljarder euro för att finansiera förlusterna efter Covid-19 epidemin antogs i somras av Europaunionens samtliga ledare, även av vår egen statsminister Stefan Löfven. Men som vi alla vet har EU inga egna pengar att så frikostigt punga ut med som det verkar i EU:s annonser. Därför måste hela, eller åtminstone större delen av, den enorma summan lånas på den internationella marknaden och resten troligtvis, kort och gott, genom att trycka flera sedlar och därmed riskera en rejäl nedskrivning av värdet för euron.

Bulletin – när etablissemanget vill leka alternativmedia

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen nystartade nättidningen Bulletin för fram kritik mot etablerade medier om att dessa stoppar samhällsdebatten med genmälen som ”islamofob” och ”högerextrem”, men nämner själva till exempel nästan aldrig känsligare frågor som Sverigedemokraterna. Man vill tävla om samma läsarkrets som alternativmedia, samtidigt som man vill framställa sig som finare än riktiga alternativmedier. Författaren och programledaren Magnus Stenlund granskar Bulletins rapportering om att Youtube släckt ned Swebbtv:s kanal.

Miljardböter pressar biltillverkare

KRÖNIKAEuropeiska biltillverkare får betala höga EU-böter om deras bilar släpper ut koldioxid över vissa gränser. Dessa räknas i gram koldioxid per bil och körd kilometer.

Planeras ett ”falsk flagg-uppror” under svärandet av presidenteden?

KRÖNIKAFrågan i krönikans rubrik är legitim mot bakgrund av det extraordinära och ovanliga brev som undertecknats av alla medlemmar av US Joint Chiefs of Staff, den högsta militärledningen i landet, som anklagar Trumpanhängare för uppror och uppmanar den amerikanska militären att vara redo för ännu ett försök till uppvigling på installationsdagen den 20 januari.

Nu händer det saker runt Estonia

KRÖNIKADen uppmärksammade dokumentärfilmen om Estonia som visar vad som verkar vara oförklarliga skador på skrovet har väckt internationell uppmärksamhet. Nu höjs röster för att verkligen undersöka vad som egentligen hände den ödesdigra septembernatten 1994.

Gå till arkivet

Send this to a friend