Skip to Content

Öl och moped. Foto: Privat
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Det är klart att det går!

PappersupplaganNya Tider v. 20

För två veckor sedan skrev jag en ledare med rubriken ”Är ’integration’ ens önskvärd?”. En läsare kommenterar artikeln med att repatriering är omöjlig och att vi i stället bör ”vinna dem till oss”. Det är en intressant inställning och jag vill därför passa på att svara här på ledarsidan.

Publicerad: 15 maj, 2020, 13:59

 • Svenska

Läs även

När jag skrev min ledarartikel i NyT v.18/2020 var det som en reaktion på Sverigedemokraterna i Skurup som tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna infört slöjförbud i skolan.

Jag argumenterade för att det rimligaste om man ska underlätta ett återvändande av muslimerna till deras respektive hemländer vore att inte tvinga dem att integrera sig, utan tvärtom inrätta skolor där de kunde bära slöja, prata arabiska, läsa Koranen och på alla sätt behålla sin kultur och sina seder. Integration skulle snarare försvåra ett återvändande.

Ett brev från en läsare lyder:

Intressant idé, men omöjlig. Alla de som kommit kan inte återvända. Vi har dem, vad göra? Trycka tillbaka deras usla sidor, som deras religiositet och deras antistat-attityd. Bäst sker det genom barnen, som vi måste se till går i skolor med svenskmajoritet, dvs rakt motsatt dagens tillstånd. När pojken Mohammed trimmar moppen och super, då har vi vunnit dem till oss. Låter vi däremot dem leva i sina enklaver, kommer samhällskittet att erodera snabbt.

Det är nog många som tänker så. Det är redan hundratusentals muslimer i Sverige, då kan vi antingen försöka att integrera deras barn eller bara konstatera att det är kört. Jag håller inte med.

För det första är det precis vad regeringen försökt att göra i decennier. Man har velat få invand­rarbarnen att bli en del av det marknadsliberala konsumtionssamhället. Resultatet är att den and­ra generationens invand­rare är ännu mer kriminella än den första.

De som kom hit i vuxen ålder kan oftast jämföra vad de har i Sverige jämfört med vad de hade i hemlandet. Deras barn får dock främst höra föräldrarnas kritik av det nya landet, allt som fungerar annorlunda och allt man saknar från den egna kulturen. Samtidigt har föräldrarna nästan ingen makt över barnen.

Barnen kan språket bättre, de vet hur saker och ting fungerar och de skrattar åt eller skäms över föräldrarnas livsstil och traditionella egenheter. Sammantaget, utan något som knyter dem till den svenska nationen och med den starkt begränsade uppfostran som föräldrarna kan ge i det främmande samhället, blir ofta det kriminella gänget eller maffian de ungas föredöme. Och vad finns det att integreras i?

Visst är det så att om man nu ska integreras, så måste det finnas en majoritetsmiljö där de främmande är så få att de inte har något annat val än att anpassa sig. Men finns det ens så många skolor kvar i dag som har en svenskmajoritet?

I bästa fall skulle man kunna uppnå ett samhälle där det finns en lojalitet mot staten. Den modell som till exempel Frankrike strävar efter, där olika etniciteter och religioner enas under samma samhällssystem. Med tanke på de kriminella enklaver dit inte ens polisen vågar sig måste man säga att denna strategi haft ett högst tveksamt resultat.

För det and­ra kan man inte bara säga ”det går inte”. Det är klart att en absolut majoritet av utomeuropéerna kan förmås att återvända, och det är ett måste om Sverige ska bestå som en västerländsk stat och svensk nation. Det har genomförts många gånger i historien, under den stora depressionen på 1930-talet skickade till exempel USA tillbaka en miljon mexikaner i en omfattande repatriering. Enligt historieprofessorn Francisco Balderrama var över hälften av dessa mexikaner amerikanska medborgare.

Jag tror att vi är i en situation där fredligare metoder fortfarande är att föredra. Det är trots allt inte genom vapenmakt eller and­ra tvångsmedel som Sveriges gränser öppnats, utan genom många svenskars egen missriktade godhet och naivitet. Med en stor dos propaganda förstås. Jag talar här inte om ”vi har varit naiva”-politikerna, de vet mycket väl vad de gjorde, de ska så klart inte undgå ansvar.

Om den politiska viljan fanns vore det en smal sak att förmå många att återvand­ra frivilligt. Man kan börja med att dra in socialbidragen och alla de and­ra förmånerna, redan där skulle nog hälften åka till Tyskland eller något annat land med bättre bidrag. Att klämma åt den organiserade brottsligheten på allvar skulle också få en stor grupp att lämna.

Det finns många åtgärder som skulle göra Sverige mera svenskt och mindre attraktivt som ”mångkultur” och som det inte finns utrymme att diskutera här. Men det är en diskussion som är angelägen och som jag ser fram emot. Att bara säga ”det går inte” är inte ett alternativ.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Det rimliga vore att dom som lockat hit dessa människor betalar för deras hemresa. (C) och (S) har mycket stora tillgångar i fastigheter , värdepapper och kontanter. S dominerade LO har köpt upp en radda hyreshus i centrala Stockholm. Alla partier har tillgångar som t.e.x partistöd som kan omdirigeras till Återvandringsverket. Politikerpensioner kan minskas med 50 % och beloppen gå till Återvandringsverket.
  Alla bidrag som nu går till ” antirasistföreningar ” och invandrarorganisationer omdirigeras också.

 • Dacke

  Håller med! Alla som kommer till vårt land måste bli en del av det. Att låta en grupp invandrare som av religiösa skäl anser sig skall stå utanför våra svenska värderingar bör packa sina pinaler och flytta dit de kom ifrån? Sverige har befolkats av invandrare (nordeuropéer) i tusentals år och alla blev svenskar och – ett folkslag. Vi kan självfallet inte tolerera att det bildas enklaver i Sverige där en kultur (språk) väljer att stå utanför det som svensken arbetat för under århundraden? Om muslimer har valt att vända svenska samhället ryggen – har det också vänt ryggen till alla tänkbara bidrag som svenska skattebetalare står för? Acceptera det valet! Det bör tilläggas att svenskarna är förbannat trött på att försörja muslimer, men det har de säkert hört förut

 • latmask

  Avskaffa kulturmarxismen.

 • burnedout

  Massimporten av Mena-migranter har som enda syfte att slâ sönder och upplösa ett av de mest framgângsrika exempel av länder när det gäller historiskt dokumenterad produktion av vetenskapliga, teknologiska och kulturella framsteg per capita. När Israel (som en anna liten nation) varit oerhört framgângsrika inom finansiell och medicinskt utveckling har svärje ocksa varit det plus att vi dessutom med vâra enorma naturtillgângar (ex olja) haft möjlighet att skapa en enorm framgâng (se andelen svenska världsföretag och varumärken). Inte konstigt att man vill angripa och förstöra en sâdan ojämlik företeelse där alla helst ska vara lika “framgângslösa”. Vi har tyvärr enlâng tid haft mânga förrädare bland vâra egna.

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Gå till arkivet

Send this to a friend