Skip to Content

Emmygalans presentatörer kämpar för mångfald. Foto: Stillbild Youtube

”Det finns ingen plats för en vit heterosexuell man här” – Det var Emmygalans budskap i år

Digital utgåva

Den 17 september var det åter dags för Hollywoodeliten att dela ut statyetter under Emmygalan. Galan inleddes med att hylla mångfald med dans och sång, och sången avbröts för att vara alldeles för vit.

Publicerad: 27 september, 2018, 17:47

 • Svenska

Läs även

I inledningen av den 70:e upplagan av Emmygalan sjöngs det att ”vi har löst det”, när man syftade på mångfald. När ”vi har löst det” sjöngs av Sterling K. Brown gjorde den kvinnliga skådespelaren Kristen Bell en häftig juckande rörelse ackompanjerad med ett stön.

Sedan avbröts sången om mångfald programenligt av Ricky Martin.

– Ni har inte löst det. Den här sången är alldeles för vit, sade Martin.

Därefter ändrades sången och de började sjunga ”vi har löst det, vi har fixat det….och vad gäller politik så vet ni var vi står….”

Halvvägs in i mångfaldssången sänktes skådespelaren Andy Samberg ned, sittandes på en halvmåne. Medan han sänktes sjöng han avsiktligt falskt:

– Finns det plats för en vit heterosexuell man som jag i denna sång?

När Samberg kom ned på scenen, svarade den vita och öppet lesbiska skådespelaren Kate McKinnon på frågan:

– Du kan inte vara en del av den.

Den vite ”heterosexuelle” mannen lämnade då scenen.

Under Emmygalan nämndes mångfald dussintals gånger. Och den engelske komikern James Corden uppmanade alla att klaga på att det är för många vita vinnare på Emmygalan, inklusive han själv, genom att sprida #EmmySoWhite.

Sedan år 2000 har tittarsiffrorna för Emmygalan fallit från 22 miljoner till rekordlåga 10 miljoner år 2018. Många har ingen aning varför Emmygalans tittarsiffror har fallit så pass snabbt och mycket.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ab

  det är ju från det kulturmarxistiska hollywood världen styrs.

 • BigMan

  Skattevägra.
  Det är så att ekonomin drivs av vita, framförallt män som föder alla dessa subcersiva element.
  Argumenten för detta hat mot vita är av samma dignitet som de för kreativism.

  Om sker bland dessa människor så har det ingen större betydelse. Men de bör beakta att det stora antalet som går på bio inte tillhör dessa människors grupp.

 • jäst

  Den vita kvinnan kanske får vara med, på nåder. Hon är ju också förtryckt men ändå kan misstänkas ha felaktiga lojaliteter. En lesbisk vit kvinnan kan dock nog ses som ren.

  Jaa, vad ska man säga?
  Leve Trump, kanske?

 • Agne Torsson

  Man gillar att genom provokation visa sin makt.

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Nederländerna föreslår dödshjälp till barn

UTRIKESI ett uppmärksammat förslag som troligtvis blir verklighet kommer barn i åldrarna ett till tolv år att få tillgång till dödshjälp i Nederländerna. Förslaget innefattar att svälta ihjäl barn, vilket menas vara en ”gråzon” kontra att aktivt ta livet av dem eller ge dem palliativ vård.

Man halshuggen i Parisförort, åklagarmyndigheten för terroristärenden utreder

UTRIKESMordet ägde rum ikväll nära en skola i Conflans-Sainte-Honorine. Den huvudmisstänkte sköts och greps av polis.

Krav på folkomröstning i Finland om EU:s skuldpaket – Över 50 000 finländare har tagit frågan till riksdagen

FINLANDI Finland har över 50 000 personer skrivit under ett så kal­lat medborgarinitiativ som kräver att en folkomröstning om EU:s gigantiska skuldpaket ska anordnas. Finland har ett system där alla medborgarinitiativ, som når upp till en gräns om minst 50 000 stödförklaringar, prövas i riksdagen. Det EU-kritiska initiativet fick ihop stödet på rekordtid, bara tre dagar.

Gryningsräder mot högt uppsatta franska politiker för deras hantering av Covid-19

CORONAPå morgonen den 15 oktober utfördes husrannsakningar mot ett antal högt uppsatta politiker och myndighetspersoner, som en del av utredningen av deras hantering av coronasmittan. Samtidigt utlyser Frankrike på nytt nödtillstånd, med anledning av Covid-19, och invånarna i flera stora städer beläggs med nattligt utegångsförbud.

Trots bristande resurser – Sverige skänker 1,75 miljarder kronor för att vaccinera utomlands

COVID-19Efter mer än ett halvår med corona, som resulterat i historiskt långa vårdköer när alla icke-akuta operationer ställts in, kommer Sverige att satsa 1,75 miljarder kronor på vård. Men inte i Sverige, utan pengarna går till vaccinationsalliansen Gavi som arbetar med vaccinationer i utvecklingsländer.

USA påstås ha planerat kidnappning av Julian Assange

UTRIKESTvå tidigare anställda vid ett spanskt säkerhetsföretag hävdar att amerikanska myndigheter avlyssnade Wiki­leaks-grundaren Julian Assange, och även övervägde att kidnappa eller förgifta honom, när han uppehöll sig på Ecuadors ambassad i London.

Gå till arkivet

Send this to a friend