Förtryckande vetenskap. Logiskt tänkande och objektiv vetenskap attackeras av ”rättvisekrigare” eftersom den anses ha byggts upp av vita män och sägs utgöra deras maktbas. Med tanke på hur ”vit” forskarvärlden utmålas har det varit överraskande svårt att hitta ett foto via Google som visar bara vita manliga forskare. Prova själva. Foto: Pixabay

Det förtryckande patriarkatets dag

DEBATT
När Black Lives Matter (BLM) börjar demonstrera även i Sverige, där det är totalt malplacerat eftersom Sverige inte har den historia av rasmotsättningar som finns i USA, vill veckans debattör Karl-Olov Arnstberg höja en varningsflagg. Den så kal­la­de ”generationen snöflinga” som ständigt blir kränkt, till exempel av att delas upp i kvinnor och män, attackerar nu på allvar de institutioner som vilar på vetenskap och logiskt tänkande – eftersom dessa anses symbolisera den vite mannen. Och institutionerna viker sig. Det undergräver hela det västerländska samhället, varnar Arnstberg.

När jag såg att George Floyds död under en vit polismans knä för snart två år sedan ledde till upplopp i Minnesota, och att detta sedan spred sig till andra städer i USA, blev jag inte överraskad. Däremot var jag totalt oförberedd på att svenska ungdomar, trots förbudet på grund av coronapandemin att samlas fler än femtio personer, skulle sluta upp i tusental och demonstrera i Stockholm och Göteborg. Vi har ju ingen rasistisk historia av amerikanskt slag och det finns ingen jämförbar motsättning mellan svenska poliser och svarta medborgare.

Min egen spontana reaktion var, att det var totalt uppåt väggarna med BLM-demonstrationer i Sverige. Om de hade demonstrerat mot misskötseln av den svenska äldrevården, där frågan är om inte ett massmord blev resultatet av myndighetsinkompetensen och nonchalansen under coronapandemins första fas, då hade jag begripit det. Men detta med en demonstration för Black Lives Matter – för att formulera sig som Stefan Löfven, jag såg det aldrig komma.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Nya Tider avslöjar värdegrundsentreprenören Barakat Ghebrehawariats listiga affärsidé: att sätta upp regler för vad man får och inte får säga, för att därefter sälja dyra utbildningar där främst myndigheter lär sig prata ”demokratiska”. Nu är han aktuell med boken "Får man säga svart?" Foto: Privat

Värdegrundsentreprenör aktuell med ny bok: Får man säga svart?

🟠 Nya Tider avslöjar den listiga affärsidén. Nya Tider har tidigare uppmärksammat den ”rasifierade” värdegrundsentreprenören Barakat Ghebrehawariat, som själv kal­lar sig ”demokratiagent”. Hans affärsidé är listig: att sätta upp regler för vad man får och inte får säga, för att därefter skrämma politiskt korrekta svenskar som inte vill göra fel, och slutligen erbjuda en väg ut ur ångesten genom att sälja dyra utbildningar där svenskarna lär sig prata ”demokratiska”. Nu satsar han på ännu en inkomstkälla i form av en bok med titeln "Får man säga svart?"

Läs även:

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

🟠 KRÖNIKA Under december 2023 pågick intensiva sittningar i Europeiska parlamentet. Över 200 traktat skulle omförhandlas och många av dessa berörde medlemsländernas jordbruk. Resultaten blev kända när upprörda jordbrukare från Frankrike i väst till Litauen i öst körde ut på vägar och gator med sina traktorer prydda med protestskyltar.

Bokslut Greta

Bokslut Greta

🟠 KRÖNIKA Vad händer när liten blir stor och inte längre omhuldas av barnvänlig omsorg och speciella hänsyn? Det är något som klimataktivisten Greta Thunberg nu får erfara. Som myndig åtnjuter Greta Thunberg inte längre den upphöjda position hon tidigare hade och från olika håll börjar det nu komma kritik.

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.