Skip to Content

Moskén i Karlstad. Grafik: Islamiska Kulturcentret (ur bygglovsdokument)
INRIKES

Det fria Sverige överklagar bygglov för moské i Karlstad

PappersupplaganNya Tider v. 33

Föreningen Det fria Sverige, som lanserat sig som en intresseförening för etniska svenskar, överklagar nu det beviljade bygglovet för en stor moské i Karlstad.

Publicerad: 14 augusti, 2020, 17:47

 • Svenska

Läs även

Moskén ska uppföras i stadsdelen Rud, i norra delen av centrala Karlstad, och Det fria Sverige (DfS) uppger att man agerar ombud åt boende i området som inte vill ha någon moské där. Efter att ha lusläst bygglovet ska deras arbetsgrupp för juridiska frågor ha hittat ”ett flertal punkter som borde omöjliggöra bygget i sin nuvarande form”, skriver DfS på sin hemsida.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • birgerr

  tyvärr är det nog försent att råädda detta land

 • Dacke

  Vakna upp för fan! Det har gått bra långt i samhället när politiker inte har förstått vilken inverkan en moské har på hela Karlstad? Svenskar som bor i närområdet flyttar, eftersom det snart ges tillstånd till böneutrop. Det är inte nog med att Karlstad kommer att tappa skatteintäkter när arbetande svenskar flyttar ut, de får även ökade kostnader när nya bidragstagare flyttar in i de tomma bostäderna? Varför skulle det bli annorlunda för kristna i Sverige, än vad kristna får stå ut med i ett muslimskt land? När vi instiftade religionsfrihet var inte Islam påtänkt, det rörde sig då om den katolska eller den protestantiska tron. Islam är definitivt en invasiv tro som inte hör hemma i ett demokratisk samhälle, den är m.a.o. inte kompatibel med en demokrati?

  • birgerr

   dom styrande vill ju byta ut dom etniska svenskarna för att kunna få in nytt folk från främmande länder undra vilka som skall försörja våra politiker och andra som livnär sig på skattepengar moskebygget är bara ett led i detta

 • birgerr

  grattis till erat engasemang tyvär tror jag inte det hjälper vi har ju sett hur det gått för andra som varit emot andra moskebyggen där det varit en folkomröstning där det varit många vänsterkrafter som gjort bygget möjligt men jag hoppas ni kan få rätt

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsväktare

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Gå till arkivet

Send this to a friend