Skip to Content

Arkivfoto: YouTube

Det invandringskritiska partiet AfD slår nytt rekord i Tyskland och är nu näst största partiet

I en ny väljarundersökning är partiet Alternativ för Tyskland (AfD) nu större än någonsin, rapporterar Huffington Post Germany.

Publicerad: 10 juli, 2018, 12:06

  • Svenska

Läs även

I Emnid-undersökningen, utförd för tidningen Bild, blir AfD näst största parti med samma stöd som det Socialdemokratiska partiet (SPD). Detta är aldrig tidigare skådade nivåer för AfD.

Källa: wahlrecht.de

För undersökningen frågades 1 894 personer följande fråga: ”För vilket parti skulle du rösta om det var federala val nästa söndag?

Med 17 procent av stödet är AfD på sin högsta nivå någonsin. Detta visar tydligt att saker förändras snabbt i Tyskland just nu.

Merkels styrande koalition CDU/CSU ligger fortfarande på 30 procent av stödet, men föll nästan förra veckan efter en schism om gränskontroller med CSU:s ledare Horst Seehofer.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend