<strong>MONA WALTER</strong> besökte den mångkulturella förorten Rinkeby för att tala om religionsfrihet. Foto: Roger Sahlström/Nya Tider

”Detta är inte Sverige, åk hem!”

”Allahu Akbar!” Vrålet ekar över Rinkeby Torg. Det är den 3 oktober och den kristna islamkritikern Mona Walter ska hålla tal. ”Hon är sjuk och borde fängslas. Det hon gör är brottsligt”, hävdar arga åhörare.

Det är fullt pådrag. Polisen är beredd på det värsta och har slagit en ring runt Rinkeby Torg. En kvinna säger till Nya Tider att det är mer poliser här i dag än då Stefan Löfven talade på torget tidigare i år. Över 500 människor har samlats när Mona Walter, känd islamkritiker, ska hålla tal. De flesta åhörarna är praktiserande muslimer och kritiska till hennes budskap, men Mona har även fått andra att komma.

Flera olika grupper av kristna närvarade i Rinkeby för att visa Mona sitt stöd. En grupp hade åkt ända från Borlänge för att stödja henne och det hon står för.

– Det är viktigt. Vi är inte här för att håna muslimer. Vi är här för att stå upp för rätten att kritisera. Kritisera religion, politik, ja allt. Det är en grundläggande del i våra västerländska demokratier, säger en av kvinnorna i sällskapet.

Det är en tryckt stämning på torget. Muslimer, de allra flesta verkar vara somalier, står i olika grupper och diskuterar på torget. Deras kroppsspråk avslöjar att de är arga över Mona Walters besök.

– Hon borde inte få komma hit och provocera, säger en muslimsk man till Nya Tider. Han anser att Mona Walter är en rasist och borde dömas i en svensk domstol för sitt påstådda hat mot muslimer.

NyT: Men Mona är precis som du somalier.

– Hon är ingen somalier. Hon är rasist.

NyT: På vilket sätt är hon rasist?

– Hon pratar illa om vår profet. Hon sprider lögner om Muhammed, om alla muslimer. Det är rasism.

NyT: Är du muslim?

– Klart jag är muslim. Alla borde vara muslimer. Islam är den enda religionen som pratar om tolerans.

NyT: Som den tolerans du visar Mona?

– Det är annorlunda, hon är rasist.

Avvisa hädelselagar

Anders Svensson från det kristna islamkritiska nätverket Set my people free inleder genom att tala till publiken och förklara varför man i dag vill tala på Rinkeby Torg.

– Det kan tyckas onödigt att behöva hålla torgmöten för något så självklart som religions- och yttrandefrihet, sade Anders Svensson. – Men tyvärr är det nödvändigt.

Han pratar vidare om bloggare och islamkritiker runt omkring i världen som straffats för att de kritiserat eller hånat islam. Han tar upp den saudiarabiske bloggaren Rafi Badawi, som dömdes till tusen piskrapp och tio års fängelse för att ha smädat islam.

– Vi är inte här för att såra någras känslor. Alla föds fria och har samma rättigheter enligt FN:s mänskliga rättigheter, där artikel 18 och 19 stadgar rätten att fritt uttrycka sina åsikter och fritt välja sin religiösa tro. Vi inom Set my people free är kritiska till hädelselagar och avvisar dem.

Under Anders Svenssons korta introduktion försöker ett gäng äldre ungdomar störa genom att slå på bord och fönster. De buar och ropar på arabiska åt honom. Polisen är snabbt framme och säger åt de äldre ungdomarna att lugna ner sig.

”Islam är en barbarisk religion”

Mona Walter kliver fram och tar mikrofonen i sin hand. Försiktigt börjar hon läsa från sitt manus, men efter någon minut så störs hon ut av buanden och skrik. Då börjar publiken applådera. Det är de kristna som är där för att visa Mona sitt stöd. Deras applåder stör ut buropen och Mona kan fortsätta.

– Jag har rätt att tro på vad jag vill. Jag har rätt att förneka islam och Mohammed och sharialagen. Islam är en barbarisk religion som man inte kan lämna utan att straffas, något som jag inte accepterar.

– I Koranen står det skrivet att Mohammed uppmanar muslimer att döda dem som lämnar islam och att förfölja dem som inte tror på Allah.

Hon läser upp flera citat från Koranen under burop från publiken. Gång på gång skriker åhörare att Mona ljuger och att hon sprider islamofobiska lögner. ”Åk hem Mona, du har inget i Sverige att göra”, skriker de mot henne. Det hela blir en aning ironiskt när en ung muslim skriker att i Sverige råder det demokrati och att Mona ska hålla käften.

– Jag känner somaliska kvinnor som velat omvända sig till kristendomen och som förföljts därför. Det är dags att ni muslimer vaknar. Det är inte okej att ni förföljer oss, fortsätter Mona.

Hon tar ett andetag och ska precis tala vidare, när någon skriker: Allahu Akbar!

Mona replikerar snabbt.

– Allah är inte alls stor och han bestämmer inte i Sverige.

Publiken jublar och skrattar. Mona fortsätter med sitt tal.

– Här har vi demokrati. Om ni gillar sharia och islam tycker jag ni ska åka tillbaka till Saudiarabien och Somalia. Varför är ni här och tar emot pengar från de otrogna svenskarna? Åk hem om ni inte kan respektera demokratin!

Återigen försöker åhörare störa ut henne genom att bua. Igen är polisen framme och ber dem att lugna ned sig.

– Vi måste avskaffa sharialagarna i Sverige. Länge leve demokratin, länge leve Sverige!

Återigen blir många i publiken arga på Mona. De skriker att sharia har inget med islam att göra. ”Du ljuger Mona. Du är rasist.”

Mötet kunde avslutas utan några större störningar. En ung man fördes bort från platsen av polisen, oklart varför.

Mona tackar alla de som kom till Rinkeby Torg för att ge henne sitt stöd. Över telefon säger hon till Nya Tider att hon är glad över att hon fick tala. Stolt över att få bo i Sverige, där hon har rättigheter.

Tisdagen den 6 oktober var det meningen att Mona Walter skulle ha hållit ett föredrag för Fri Folkbildning. Av säkerhetsskäl så fick hon ställa in. Efter talet på Rinkeby Torg har hotbilden mot henne stärkts.

Assyrian Riders Sweden, en MC-klubb bestående av främst kristna assyrier, gav Mona Walter sitt stöd. Foto: Roger Sahlström/Nya Tider
Assyrian Riders Sweden, en MC-klubb bestående av främst kristna assyrier, gav Mona Walter sitt stöd. Foto: Roger Sahlström/Nya Tider
”Mona borde gripas!”. Många arga muslimer försökte störa mötet genom att bua och väsnas. Polisen agerade snabbt och fick alltid tyst på oväsendet. Spänningen låg i luften, men det mest dramatiska som hände var att just som Mona Walter sade att islams gud är ”ingen god gud” och muslimerna ropade ”det är han visst”, så snubblade en förbipasserande somalisk kvinna på sina långa muslimska kläder och slog upp ett blodigt sår i pannan. Hon blev snabbt omplåstrad av polis på plats. Foto: Roger Sahlström/Nya Tider
”Mona borde gripas!”. Många arga muslimer försökte störa mötet genom att bua och väsnas. Polisen agerade snabbt och fick alltid tyst på oväsendet. Spänningen låg i luften, men det mest dramatiska som hände var att just som Mona Walter sade att islams gud är ”ingen god gud” och muslimerna ropade ”det är han visst”, så snubblade en förbipasserande somalisk kvinna på sina långa muslimska kläder och slog upp ett blodigt sår i pannan. Hon blev snabbt omplåstrad av polis på plats.
Foto: Roger Sahlström/Nya Tider
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Araberna döms för gruppvåldtäkten – men straffen blir låga

Araberna döms för gruppvåldtäkten – men straffen blir låga

🟠 BROTT OCH STRAFF De fem araberna lurade med sig en ung svensk kvinna till en avskild plats i Kungsparken i Malmö innan de inledde en brutal gruppvåldtäkt där de våldtog henne oralt, vaginalt och analt. Nu har domen kommit – men straffen blir låga. En av gruppvåldtäktsmännen åläggs ”straffet” att han inte får festa kvällstid på helger – i ett års tid.

Kurt Atterberg och den blåbruna musikteorin

Kurt Atterberg och den blåbruna musikteorin

🟠 Enligt värdegrundstrogna auktoriteter är vissa människor ständiga problem. Inte ens att de är döda gör saken bättre. Bäst då att låtsas att de inte funnits alls. Det anser opartiska Sveriges Radio, som genom politiska påtryckningar fått regeringen att radera en kompositör från det svenska musikarvet.

Läs även:

Centern leds nu av turkisk muslim

Centern leds nu av turkisk muslim

🟠 INRIKES Nu står det klart att Muharrem Demirok, 46, blir ny partiledare för Centerpartiet. Den tvåfaldigt misshandelsdömda muslimen har ännu inte avsagt sig sitt turkiska medborgarskap och skapar redan vid tillträdet som partiledare stor splittring inom Centern.

DFS tar sig an lokal trygghet när polisen sviker

DFS tar sig an lokal trygghet när polisen sviker

🟠 INRIKES De etniska svenskarnas intresseförening, Det fria Sverige (DFS) har sedan den 30 januari genomfört frivilliga trygghetsvandringar såväl dag- som nattetid i västgötska Älgarås. Bakgrunden är att personer med missbruksproblem börjat sprida otrygghet bland de boende i form av stölder och nedskräpning i området. Samtidigt har polisens insatser hittills varit tämligen verkningslösa, säger Magnus Söderman, en av DFS:s styrelseledamöter i en kommentar till Nya Tider.

Lennart Matikainen ställs inför rätta för grovt förtal

Lennart Matikainen ställs inför rätta för grovt förtal

🟠 INRIKES Den kände YouTube-profilen, tillika programledaren på SwebbTV, Lennart Matikainen, ställs den 13 februari inför rätta i Stockholms tingsrätt för grovt förtal. Bakgrunden är en förtalsanmälan gjord av Tomas Åberg, frontfigur för angivarorganisationen Näthatsgranskaren. Lennart Matikainen säger i en telefonintervju med Nya Tider att eftersom det inte finns någon som helst substans i grunden för åtalet tror han att det hela är politiskt motiverat.

Nyhetsdygnet

Nordangård: Världshjärnan och den ultimata planekonomin

🟠 Strax före jul i fjol släppte Jacob Nordangård sin senaste bok, Den digitala världshjärnan. Där fortsätter han granskningen från sina tidigare böcker, Rockefeller – en klimatsmart historia och Den globala statskuppen, av hur de allra rikaste och mäktigaste, aldrig valda, styr världssamfundet mot ett teknokratiskt elitstyre som de själva kontrollerar. Det hela sker med föregivet goda föresatser att rädda världsbefolkningen från sjukdomar, utrota fattigdom och rädda planetens livsuppehållande natursystem. Metoden är genomgående att övervaka, beräkna och styra allt i detalj med hjälp av artificiella intelligenser.

Avatars förtrollande katarsis

🟠 Filmrecension. Avatar: The Way of Water, som hade premiär i december, har dragit stor biopublik, medan mottagandet bland kulturkritikerna varit svalt. En som höjer filmen till skyarna är Jüri Lina, själv filmregissör. I denna recension menar han att Avatar förmedlar avgörande vishet på ett fulländat sätt och jämför med andra storverk ur filmhistorien.

När Sverige faller

🟠 Intervju. Under hösten träffade Nya Tider en av grundarna av författarkollektivet Laegrimal. Namnet är en blinkning till den nordiska gudasagan Hávamál som betyder ”den höges sång”. Men novellerna som återkommande publiceras på kollektivets domän handlar inte om höga gudar, utan om oss – de lägre stående jordvarelserna. Laegrimal blir alltså ”den låges sång”. I det framtida Sverige väntar oss ett blodigt kaos framfött ur decennier av tanklös massinvandring och kulturellt självhat, enligt dessa författare.

Dumpen hänger ut pedofiler

🟠 De trålar och konfronterar fula fiskar för att skydda barn. Att hänga ut pedofiler på nätet har blivit Dumpens allmänna kännetecken. Själva ser de sig som barnrättsaktivister och de enda som egentligen arbetar förebyggande. Nya Tider har träffat grundarna Sara Nilsson och Patrik Sjöberg som har många års erfarenhet på området.

En svensk prins i exil

🟠 HISTORIA Gustaf skulle ha blivit kung av Sverige, men efter att hans far, Gustaf IV Adolf, blivit avsatt år 1809 miste han rätten till tronen. Sveriges forna kungafamilj drevs i exil. Gustaf var betydelsefull bland gustavianerna i Sverige och Danmark, men även i Frankrike sågs han som en potentiellt viktig spelbricka.

Två professorer om Sveriges stormaktstid

🟠 Bokrecension. Dick Harrison är aktuell med en bok som tar sig an Sveriges stormaktstid. Historieprofessorn lyckas få med många av de nyanser som nyare forskning kastar över denna period, även om han också tvingas sålla mycket. Tio år tidigare hade finlandssvenske professorn i nordisk historia, Nils Erik Villstrand, givit ut sin version av Sveriges stormaktstid. Båda har sina förtjänster och beskriver delvis olika aspekter av denna för Sverige så intressanta tid.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Senaste numret

NyT05web-thumbnail
Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.