#jagärhär-ledaren Mina Dennert. Foto Nya Tider.

Detta är statsunderstödda trollfabriken #jagärhär

En organisation med nära kopplingar till statstelevisionen, som med regeringens stöd tystar regimkritiker på nätet. Otänkbart i en demokrati som Sverige? Det är i själva verket en passande beskrivning av nätverket #jagärhär, som fått allt mer stöd från etablissemanget i takt med att kritiken från oppositionen har vuxit.

Hon vill förbjuda rasistiska organisationer. Som rasistiska organisationer räknar hon Sverigedemokraterna och Ny Demokrati.

Hon påstår sig vara anhängare av yttrandefrihet och försäkrar sina politiska motståndare om att hon vill att även de ska komma till tals, att hon bara vill motverka ”näthat” och bidra till att ”hyfsa debatten”. Samtidigt stängs meningsmotståndarnas konton på sociala medier av genom massanmälningar från hennes fotsoldater på nätet, eller också dränks meningsmotståndarna i nonsensinlägg som överröstar all vidare diskussion.

Hon hyllas från regeringshåll och har obegränsat stöd från systemmedia. Statstelevisionen gjorde nyligen ett idolporträtt av henne där hon står vid havet, med vinden som blåser i hennes hår i slowmotion, och berättar om sitt ”starka rättvisepatos” och hur idén bakom hennes organisation är att ”alla ska få möjlighet att synas och höras” – och framställer det som om det är regimkritikerna, som hennes organisation försöker tysta, som själva vill tysta människor.

Hon är bokstavligen i säng med statstelevisionen. Hennes make jobbar på avdelningen för sociala medier och är ansvarig för SVT Opinions Twitterkonto. När en medborgarjournalist påpekade den uppenbara nepotismen, stängdes hans Twitterkonto plötsligt av.

Systemmedierna har aldrig någonsin ställt en kritisk fråga till henne.

Möt Mina Dennert, ledare för #jagärhär.

Vill förbjuda motstånd mot massinvandring

Den 3 juli i år krävde Mina Dennert tillsammans med 72 andra debattörer ett förbud mot ”rasistisk organisering”. Debattörerna förespråkade att ta ifrån ”rasister” som Nordiska Motståndsrörelsen deras medborgerliga rättigheter. Och, förklarade de: ”NMR är bara ett exempel på rasistiska organisationer som har våld som metod.”

Det väcker naturligtvis frågan vilka Mina Dennert betraktar som rasister. Svaret finns i en debattartikel hon skrev i vänstertidningen Landets Fria den 17 november 2016.

”Det [att tysta invandringskritiker genom att frysa ut dem] fungerade sist vi hade ett rasistiskt parti i svensk politik. Vi som är gamla nog minns när Bengt Westerberg reste sig ur TV-soffan när Bert Karlsson och Ian Wachtmeister från Ny Demokrati kom in i studion under valnatten 1991.”

Ny Demokrati är alltså ett rasistiskt parti, enligt Dennert. Hennes vapendragare, journalisten Maria Robsahm – en av de mest aktiva i #jagärhär – har för vana att avsluta alla längre inlägg hon skriver med frasen: ”För övrigt vill jag påpeka att SD är nazister i kostym.” Det är också titeln på hennes blogg.

Rasistiska organisationer ska förbjudas. SD och NyD är rasistiska organisationer. Och inte en enda kritisk fråga från systemmedierna om hur långt Dennert egentligen vill gå i sin kamp mot medborgerliga rättigheter.

Etablissemanget bakom gruppen

År 2012 publicerades en statlig utredning med den föga objektivt klingande titeln ”Främlingsfienden inom oss”. För att bekämpa ”främlingsfientligheten” föreslogs bland annat skapandet av ”en typ av politiskt obundet, organiserat motstånd” på nätet enligt former som påminner mycket om #jagärhär. Minst en av utredarna är medlem i gruppen.

Mina Dennert startade #jag­ärhär förra året och fick snart massmedial uppmärksamhet från bland andra SVT, Nyheter24 och Aftonbladet. I samtliga fall handlar det om hyllningsreportage, om än inte så uppenbart propagandistiska som SVT:s senare idolporträtt. Då hade gruppen bara drygt 3 000 medlemmar.

I samband med Åhléns PR-kupp med den svarta luciapojken den 29 november förra året lanserades mediebilden av #jagärhär i stor skala då man gick in i kommentarsfälten och dränkte de upprörda inläggen om att Åhléns förstörde en svensk tradition. I media framställdes det som ”rasistiskt hat” riktat mot pojken, men trots att vi finkammat de skärmdumpar vi kunnat hitta och skickat frågan till en av de journalister som skrev om händelsen, har Nya Tider inte kunnat hitta ett enda exempel på det – vreden var riktad mot Åhléns.

Nu fick nätverket öppet stöd från regeringshåll i form av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Även andra ministrar har senare uttryckt sitt stöd.

Nätverket och Mina Dennert själv har tilldelats fina priser av etablissemanget: Rättviseförmedlingens Rättvisepris, Faktumgalans pris för Årets integration, Årets Samhällsaktör, Milledagens pris och Anna Lindh-priset. Bukowskis arrangerade en auktion i februari där 1,2 miljoner skänktes till #jagärhär. Bokmässan skänkte en krona per såld biljett.

I ett officiellt regeringsdokument som släpptes i juli med titeln ”Handlingsplan: Till det fria ordets försvar – åtgärder mot utsatthet för hot och hat bland journalister, förtroendevalda och konstnärer” nämns gruppen som en viktig samhällsaktör. I ett brev från Alice Bah Kuhnke som publicerats i gruppen framgår att Dennert har varit delaktig i arbetet med handlingsplanen.

Kort sagt: Ett nätverk som ägnar sig åt att tysta dissidenter och där ledarna förespråkar kraftiga inskränkningar av de medborgerliga rättigheterna backas upp av hela etablissemanget.

Efter att regeringens handlingsplan offentliggjorts kommenterade Katerina Janouch att ”det är nu jag blir mörkrädd när jag får en vision av regeringsunderstödda, frivilliga arméer av angivare och medlöpare, hobbyspioner och nätaktivister som av ideologiska skäl arbetar för att ’städa bort’ misshagliga åsikter och individer ur det offentliga samtalet”.

Läs del 2 här >>.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Förändrade jetströmmar: Historisk kyla och nederbörd i Storbritannien och världen över

Förändrade jetströmmar: Historisk kyla och nederbörd i Storbritannien och världen över

🟠 – Systemmedia tonar ner och förleder Storbritannien uthärdar i år en historiskt kall juni månad. Den är hälften så varm som 2023 och en av de kallaste sedan 1659. Britterna är besvikna på den uteblivna sommarvärmen och börjar ställa frågor. Systemmedierna måste därför rapportera och gör då allt för att tona ned och blanda bort korten. Vi ger i denna analys några exempel på deras fula knep. Det har fallit så mycket snö i Alperna att skidanläggningar tvingats stänga för snöröjning – i juni. Kylan beror på förändrade jetströmmar, vilka för ner kall arktisk luft ovanligt långt söderut. Vi förklarar fenomenet och vad som egentligen ligger bakom denna dramatiska utveckling.

Läs även:

Kristersson får högre lön

Kristersson får högre lön

🟠 INRIKES Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Vaccinskandal: Svensk 13-åring dog efter covidvaccin

Vaccinskandal: Svensk 13-åring dog efter covidvaccin

🟠 INRIKES En 13-årig svensk pojkes sista plågsamma andetag efter att han fått covidvaccin blev starten på en kamp för rättvisa för hans pappa. En kamp som nu fått åklagarmyndigheten att starta en förundersökning gällande något som bara är toppen på ett isberg – en vaccinskandal där över 80 000 svenska barn utsatts.

Veckodagens betydelse för återfall i brott

Veckodagens betydelse för återfall i brott

🟠 BROTT OCH STRAFF Att den svenska ”kriminalvården” i stor uträckning misslyckas med att ”vårda” brottslingar till att bli laglydiga medborgare är väl känt av Nya Tiders läsare. Det är mycket vanligt att personer som dömts för ett brott begår nya brott efter avtjänat straff. Av alla med en så kallad ingångshändelse 2017 återföll 25 procent i brottslighet inom ett år, och efter tre år hade 41 procent återfallit i brott. Siffrorna inkluderar naturligtvis bara den lilla del brott som klaras upp, mörkertalet är okänt. Med ingångshändelse menas att personen till exempel frigivits från anstalt eller skrivits ut från sluten ungdomsvård. Många som återfaller efter frigivning från anstalt gör det redan inom några månader efter att ha lämnat anstalten.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.