Detta är statsunderstödda trollfabriken #jagärhär

En organisation med nära kopplingar till statstelevisionen, som med regeringens stöd tystar regimkritiker på nätet. Otänkbart i en demokrati som Sverige? Det är i själva verket en passande beskrivning av nätverket #jagärhär, som fått allt mer stöd från etablissemanget i takt med att kritiken från oppositionen har vuxit.

Hon vill förbjuda rasistiska organisationer. Som rasistiska organisationer räknar hon Sverigedemokraterna och Ny Demokrati.

Hon påstår sig vara anhängare av yttrandefrihet och försäkrar sina politiska motståndare om att hon vill att även de ska komma till tals, att hon bara vill motverka ”näthat” och bidra till att ”hyfsa debatten”. Samtidigt stängs meningsmotståndarnas konton på sociala medier av genom massanmälningar från hennes fotsoldater på nätet, eller också dränks meningsmotståndarna i nonsensinlägg som överröstar all vidare diskussion.

Hon hyllas från regeringshåll och har obegränsat stöd från systemmedia. Statstelevisionen gjorde nyligen ett idolporträtt av henne där hon står vid havet, med vinden som blåser i hennes hår i slowmotion, och berättar om sitt ”starka rättvisepatos” och hur idén bakom hennes organisation är att ”alla ska få möjlighet att synas och höras” – och framställer det som om det är regimkritikerna, som hennes organisation försöker tysta, som själva vill tysta människor.

Hon är bokstavligen i säng med statstelevisionen. Hennes make jobbar på avdelningen för sociala medier och är ansvarig för SVT Opinions Twitterkonto. När en medborgarjournalist påpekade den uppenbara nepotismen, stängdes hans Twitterkonto plötsligt av.

Systemmedierna har aldrig någonsin ställt en kritisk fråga till henne.

Möt Mina Dennert, ledare för #jagärhär.

Vill förbjuda motstånd mot massinvandring

Den 3 juli i år krävde Mina Dennert tillsammans med 72 andra debattörer ett förbud mot ”rasistisk organisering”. Debattörerna förespråkade att ta ifrån ”rasister” som Nordiska Motståndsrörelsen deras medborgerliga rättigheter. Och, förklarade de: ”NMR är bara ett exempel på rasistiska organisationer som har våld som metod.”

Det väcker naturligtvis frågan vilka Mina Dennert betraktar som rasister. Svaret finns i en debattartikel hon skrev i vänstertidningen Landets Fria den 17 november 2016.

”Det [att tysta invandringskritiker genom att frysa ut dem] fungerade sist vi hade ett rasistiskt parti i svensk politik. Vi som är gamla nog minns när Bengt Westerberg reste sig ur TV-soffan när Bert Karlsson och Ian Wachtmeister från Ny Demokrati kom in i studion under valnatten 1991.”

Ny Demokrati är alltså ett rasistiskt parti, enligt Dennert. Hennes vapendragare, journalisten Maria Robsahm – en av de mest aktiva i #jagärhär – har för vana att avsluta alla längre inlägg hon skriver med frasen: ”För övrigt vill jag påpeka att SD är nazister i kostym.” Det är också titeln på hennes blogg.

Rasistiska organisationer ska förbjudas. SD och NyD är rasistiska organisationer. Och inte en enda kritisk fråga från systemmedierna om hur långt Dennert egentligen vill gå i sin kamp mot medborgerliga rättigheter.

Etablissemanget bakom gruppen

År 2012 publicerades en statlig utredning med den föga objektivt klingande titeln ”Främlingsfienden inom oss”. För att bekämpa ”främlingsfientligheten” föreslogs bland annat skapandet av ”en typ av politiskt obundet, organiserat motstånd” på nätet enligt former som påminner mycket om #jagärhär. Minst en av utredarna är medlem i gruppen.

Mina Dennert startade #jag­ärhär förra året och fick snart massmedial uppmärksamhet från bland andra SVT, Nyheter24 och Aftonbladet. I samtliga fall handlar det om hyllningsreportage, om än inte så uppenbart propagandistiska som SVT:s senare idolporträtt. Då hade gruppen bara drygt 3 000 medlemmar.

I samband med Åhléns PR-kupp med den svarta luciapojken den 29 november förra året lanserades mediebilden av #jagärhär i stor skala då man gick in i kommentarsfälten och dränkte de upprörda inläggen om att Åhléns förstörde en svensk tradition. I media framställdes det som ”rasistiskt hat” riktat mot pojken, men trots att vi finkammat de skärmdumpar vi kunnat hitta och skickat frågan till en av de journalister som skrev om händelsen, har Nya Tider inte kunnat hitta ett enda exempel på det – vreden var riktad mot Åhléns.

Nu fick nätverket öppet stöd från regeringshåll i form av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Även andra ministrar har senare uttryckt sitt stöd.

Nätverket och Mina Dennert själv har tilldelats fina priser av etablissemanget: Rättviseförmedlingens Rättvisepris, Faktumgalans pris för Årets integration, Årets Samhällsaktör, Milledagens pris och Anna Lindh-priset. Bukowskis arrangerade en auktion i februari där 1,2 miljoner skänktes till #jagärhär. Bokmässan skänkte en krona per såld biljett.

I ett officiellt regeringsdokument som släpptes i juli med titeln ”Handlingsplan: Till det fria ordets försvar – åtgärder mot utsatthet för hot och hat bland journalister, förtroendevalda och konstnärer” nämns gruppen som en viktig samhällsaktör. I ett brev från Alice Bah Kuhnke som publicerats i gruppen framgår att Dennert har varit delaktig i arbetet med handlingsplanen.

Kort sagt: Ett nätverk som ägnar sig åt att tysta dissidenter och där ledarna förespråkar kraftiga inskränkningar av de medborgerliga rättigheterna backas upp av hela etablissemanget.

Efter att regeringens handlingsplan offentliggjorts kommenterade Katerina Janouch att ”det är nu jag blir mörkrädd när jag får en vision av regeringsunderstödda, frivilliga arméer av angivare och medlöpare, hobbyspioner och nätaktivister som av ideologiska skäl arbetar för att ’städa bort’ misshagliga åsikter och individer ur det offentliga samtalet”.

Läs del 2 här >>.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Efter exponeringen av näthataren från LO – reporterns hem attackerat

Efter exponeringen av näthataren från LO – reporterns hem attackerat

🟠 Klockan 02.00 i natt attackerade maskerade personer familjevillan i Göteborg där Exakt24:s reporter Christian Peterson bor. En rökfackla kastades in i det rum där Christians lillasyster sov. Även Exakt24:s studio attackerades. Detta bara dagar efter att Exakt24 avslöjat LO-anställde ”antirasisten” Henrik Johansson som en av de värsta näthatarna i Sverige.

Malmö i lockdown på grund av Förintelsekonferens

Malmö i lockdown på grund av Förintelsekonferens

🟠 Den 13 oktober försätts Malmö i något som kan liknas vid lockdown. Men det beror inte på att alltför många covid-19-fall registrerats. Istället är det en politisk konferens som ska äga rum med flera inrikes och utrikes makthavare på gästlistan. Stadens centrala delar stängs ned av säkerhetsskäl.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.