Skip to Content

#jagärhär-ledaren Mina Dennert. Foto Nya Tider.
REPORTAGE

Detta är statsunderstödda trollfabriken #jagärhär

PappersupplaganNya Tider v. 43

En organisation med nära kopplingar till statstelevisionen, som med regeringens stöd tystar regimkritiker på nätet. Otänkbart i en demokrati som Sverige? Det är i själva verket en passande beskrivning av nätverket #jagärhär, som fått allt mer stöd från etablissemanget i takt med att kritiken från oppositionen har vuxit.

Publicerad: 26 oktober, 2017, 16:47

 • Svenska

Läs även

Hon vill förbjuda rasistiska organisationer. Som rasistiska organisationer räknar hon Sverigedemokraterna och Ny Demokrati.

Hon påstår sig vara anhängare av yttrandefrihet och försäkrar sina politiska motståndare om att hon vill att även de ska komma till tals, att hon bara vill motverka ”näthat” och bidra till att ”hyfsa debatten”. Samtidigt stängs meningsmotståndarnas konton på sociala medier av genom massanmälningar från hennes fotsoldater på nätet, eller också dränks meningsmotståndarna i nonsensinlägg som överröstar all vidare diskussion.

Hon hyllas från regeringshåll och har obegränsat stöd från systemmedia. Statstelevisionen gjorde nyligen ett idolporträtt av henne där hon står vid havet, med vinden som blåser i hennes hår i slowmotion, och berättar om sitt ”starka rättvisepatos” och hur idén bakom hennes organisation är att ”alla ska få möjlighet att synas och höras” – och framställer det som om det är regimkritikerna, som hennes organisation försöker tysta, som själva vill tysta människor.

Hon är bokstavligen i säng med statstelevisionen. Hennes make jobbar på avdelningen för sociala medier och är ansvarig för SVT Opinions Twitterkonto. När en medborgarjournalist påpekade den uppenbara nepotismen, stängdes hans Twitterkonto plötsligt av.

Systemmedierna har aldrig någonsin ställt en kritisk fråga till henne.

Möt Mina Dennert, ledare för #jagärhär.

Vill förbjuda motstånd mot massinvandring

Den 3 juli i år krävde Mina Dennert tillsammans med 72 andra debattörer ett förbud mot ”rasistisk organisering”. Debattörerna förespråkade att ta ifrån ”rasister” som Nordiska Motståndsrörelsen deras medborgerliga rättigheter. Och, förklarade de: ”NMR är bara ett exempel på rasistiska organisationer som har våld som metod.”

Det väcker naturligtvis frågan vilka Mina Dennert betraktar som rasister. Svaret finns i en debattartikel hon skrev i vänstertidningen Landets Fria den 17 november 2016.

”Det [att tysta invandringskritiker genom att frysa ut dem] fungerade sist vi hade ett rasistiskt parti i svensk politik. Vi som är gamla nog minns när Bengt Westerberg reste sig ur TV-soffan när Bert Karlsson och Ian Wachtmeister från Ny Demokrati kom in i studion under valnatten 1991.”

Ny Demokrati är alltså ett rasistiskt parti, enligt Dennert. Hennes vapendragare, journalisten Maria Robsahm – en av de mest aktiva i #jagärhär – har för vana att avsluta alla längre inlägg hon skriver med frasen: ”För övrigt vill jag påpeka att SD är nazister i kostym.” Det är också titeln på hennes blogg.

Rasistiska organisationer ska förbjudas. SD och NyD är rasistiska organisationer. Och inte en enda kritisk fråga från systemmedierna om hur långt Dennert egentligen vill gå i sin kamp mot medborgerliga rättigheter.

Etablissemanget bakom gruppen

År 2012 publicerades en statlig utredning med den föga objektivt klingande titeln ”Främlingsfienden inom oss”. För att bekämpa ”främlingsfientligheten” föreslogs bland annat skapandet av ”en typ av politiskt obundet, organiserat motstånd” på nätet enligt former som påminner mycket om #jagärhär. Minst en av utredarna är medlem i gruppen.

Mina Dennert startade #jag­ärhär förra året och fick snart massmedial uppmärksamhet från bland andra SVT, Nyheter24 och Aftonbladet. I samtliga fall handlar det om hyllningsreportage, om än inte så uppenbart propagandistiska som SVT:s senare idolporträtt. Då hade gruppen bara drygt 3 000 medlemmar.

I samband med Åhléns PR-kupp med den svarta luciapojken den 29 november förra året lanserades mediebilden av #jagärhär i stor skala då man gick in i kommentarsfälten och dränkte de upprörda inläggen om att Åhléns förstörde en svensk tradition. I media framställdes det som ”rasistiskt hat” riktat mot pojken, men trots att vi finkammat de skärmdumpar vi kunnat hitta och skickat frågan till en av de journalister som skrev om händelsen, har Nya Tider inte kunnat hitta ett enda exempel på det – vreden var riktad mot Åhléns.

Nu fick nätverket öppet stöd från regeringshåll i form av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Även andra ministrar har senare uttryckt sitt stöd.

Nätverket och Mina Dennert själv har tilldelats fina priser av etablissemanget: Rättviseförmedlingens Rättvisepris, Faktumgalans pris för Årets integration, Årets Samhällsaktör, Milledagens pris och Anna Lindh-priset. Bukowskis arrangerade en auktion i februari där 1,2 miljoner skänktes till #jagärhär. Bokmässan skänkte en krona per såld biljett.

I ett officiellt regeringsdokument som släpptes i juli med titeln ”Handlingsplan: Till det fria ordets försvar – åtgärder mot utsatthet för hot och hat bland journalister, förtroendevalda och konstnärer” nämns gruppen som en viktig samhällsaktör. I ett brev från Alice Bah Kuhnke som publicerats i gruppen framgår att Dennert har varit delaktig i arbetet med handlingsplanen.

Kort sagt: Ett nätverk som ägnar sig åt att tysta dissidenter och där ledarna förespråkar kraftiga inskränkningar av de medborgerliga rättigheterna backas upp av hela etablissemanget.

Efter att regeringens handlingsplan offentliggjorts kommenterade Katerina Janouch att ”det är nu jag blir mörkrädd när jag får en vision av regeringsunderstödda, frivilliga arméer av angivare och medlöpare, hobbyspioner och nätaktivister som av ideologiska skäl arbetar för att ’städa bort’ misshagliga åsikter och individer ur det offentliga samtalet”.

Läs del 2 här >>.

Fakta om #jagärhär-ledaren Mina Dennert

Namn: Mina Shourangiz Jannica Dennert
Ålder: 42
Ursprung: Född i Iran. Kom till Sverige som adoptivbarn vid ett års ålder.
Yrke: Journalist och ledare för ideella föreningen #jagärhär.
Familj: Maken Magnus Dennert (anställd på SVT och ansvarig för SVT Opinions twitterkonto) och tre barn.
Taxerad inkomst 2016: 374 200 (Magnus 476 100)
Bostad: Radhuslägenhet värderad till fem miljoner kronor i ett etniskt homogent område i Göteborg. Har även stor villa på Åstol utanför Bohusläns kust som hon hyr ut för 7000 kronor i veckan (lågsäsong).
Festliga fakta: 0 av 378 personer i paret Dennerts kvarter i Billdal har utomeuropeiska namn. På Åstol är antalet 0 av 159 invånare.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mats Johansson

  vidrigt,äckligt

 • LIX

  Men, inte tycker väl SD att man ska stödja den snedvridna globalist-vänster-propagandan! Så, vad menar du?

 • Lindberg

  Välkomna till DDR 3.0

  • Black op operator

   Tack 🙂

 • taxiföraren

  Man blir verkligen besviken

 • Bengrot

  Ska man verkligen behöva betala TV-skatt för att den här kommunistverksamheten ska bekostas? Sverige är ett väldigt konstigt land.

  • jävla skitsamhälle

   Svenskarna har uppenbarligen haft det alldeles för bra under allt för lång tid. Nu är det vår tur att underkastas.

   • Nej, tvärt om. Nu börjar den tid då vanligt folk vågar sig ut på nätets diskussionsplatser. Kallas för yttrandefrihet men nu på riktigt och för alla!

    • Regina Säveholm Olsson

     Hur kan det vara yttrandefrihet “på riktigt och för alla” om dom med “fel” åsikter ska förbjudas att yttra sig?

     • Som jag tidigare skrivit vare kan eller vill vi förbjuda någon att skriva det de vill. Det är tvärt om önskvärt att alla olika åsikter framför. Men, och det är viktigt, vi vill deltaga för att visa att det går skriva utan att skrämma bort andra.

     • KrugalSvylse

      Men det där är ju bara lögn och förbannad dikt. Ifall ert ENDA modus operandi varit att svärma in i kommentarsfält för att “stölta” dem som inte törs debattera på egen hand genom ryggdunk och hjärtan så hade ni varit en irritationsfaktor för oss som klarar av att argumentera, men inget hot mot yttrandefriheten. Och så länge ni bara debatterar som folk är det fritt fram — som synes tillåts ni ju sprida era lögner även i Nya Tiders kommentarsfält.

      Men ni kombinerar svärmangreppen med massanmälningar som får folk avstängda från sociala medier, angiveri med syftet att de ska få sparken från sina arbeten, och gör er obekväma hos arrangörer och lokaluthyrare så att föreläsningar blir inställda.

      Ni jobbar dessutom under ett ledarskap som öppet vill förbjuda “rasistiska organisationer”. Det hade varit illa nog ifall det bara gällt NMR och andra ickedemokrater (demokratin kan ALDRIG försvara sig genom förbud mot att förespråka dess avskaffande, men det finns åtminstone något slags rimlighet i att argumentera för det) — men er ledare räknar ju även NyD och SD dit. Hon förespråkar i praktiken diktatur under Sjuklöverpartiet, som lika gärna hade kunnat vara en officiell enpartistat eftersom det (åtminstone tidvis) fanns ett bredare spektrum av åsikter under Högsta Sovjet än det gör inom SMCLMpKdV.

     • latmask

      DDR försvann inte – det utvidgades både västerut och norrut.

     • Regina Säveholm Olsson

      Det enda ni (jagärhär) gör är ju att försöka inskränka yttrandefriheten så att dom som inte håller med er inte får komma till tals.

     • Som du märker försöker jag inte alls att inskränka något. Kan du förklara hur jag inskränker yttrandefriheten för dig?
      Jag vill bara att debatten skall ligga på en folklig vänlig nivå. I den nivån är det ok att det hettar till någon gång.
      Jag kan visa exempel på hur man försöker stoppa #Jagärhär genom att skrämma oss.

     • Dani Padroga

      Beklagar, men ett Hells Angels svar hade varit att försöka skrämma “er”, att däremot bara påvisa hur citat: efterblivna ni är – är det knappast.

     • Du använder att mycket barnsligt sätt att välja ord och meningar. Snacka med dina föräldrar om hur man uppför sig.
      Hur får du in Hells Angels i diskussionen?

     • Regina Säveholm Olsson

      “jagärhär” som grupp inskränker yttrandefriheten bla genom att hota misshagliga talare, utpressningsmetoder som tex kontakta arbetsplatser (ovh fäörsöka få personen avskedad), familj och bekanta.
      Tysta dom genom msystmkatiska assanmälningar på sociala media för att få personerna avstängda.

     • Det du för fram är extremhögerns fejknews. Det stämmer inte alls med vad vi sysslar med.

     • mj

      Hur förklarar du att Ann Heberlein blivit avstängd efter massanmälningar. Hon har ju fått komma tillbaka men folk blir rädda när de stängs av i 24 timmar.

      Det är inte extremhöger när liberalkonservativa debattörer får massanmälningar på facebook och youtube. Det är inte enskilda fall. Att ni sen förnerkar att det sker helt och håller sår split i debatte.

     • Vi massanmäler aldrig något. Det är fejk.

 • Ulrika Persson

  Ni för fram konspirationsteorier som INTE stämmer. Gruppens storlek, 76 000 personer, tyder på att vi är många, många som inte kan acceptera det klimat som formats på t.ex. Fria Tider, Nya Tider, Granskning Sverige, Samhällsnytt osv osv osv.
  Hatet, hoten och rasismen har flödat fritt alltför länge. Vi i gruppen kommer från alla delar av partiskalan, från hela Sverige, olika bakgrunder, åldrar och yrken. Det som förenar oss alla är att vi inte längre kan acceptera detta.
  Min övertygelse är att inte heller ni egentligen tycker att xenofobiska, homofobiska, sexistiska och härskartekniker är positivt i debatten.
  Istället för att föra fram dessa konspiratoriska idéer skulle vi kunna stätta ner foten TILLSAMMANS.

  • Magdalena Lindqvist

   Om det inte stämmer. Hur förklarar du då att t ex Katerina Janouch ständigt blir blockerad på Facebook?? Och en massa andra som inte tycker som ni?? Det fria ordet får inte finnas för er. Och sluta snacka om hat och hot.. för där är ni minst lika bra kålsupare!! Ni hatar så mycket att jag faktiskt blir rädd och tycker det hela är oerhört obehagligt!! Jag har aldrig och kommer aldrig att bli någon rasist. Jag anser nämligen inte att någon ras är bättre än någon annan! Folk får vara svarta, gula, vita eller blå, det är inte hudfärgen som gör människan! Däremot är jag kritisk mot att vi tar in allt för många invandrare och framför allt så är jag rädd för att vårt samhälle sakta men säkert lovprisar ´den kvinnofientliga religionen islam!! Jag tycker också att det är oerhört skrämmande med alla sexualbrott som begås av nykommande. Detta är inte den utveckling som jag önskar.

   • Ulrika Persson

    Jag har helt ärligt jag stött på medlemmar, under mitt år som medlem, som uttala hot och hat.
    Janouch och Lamotte blev INTE blockerad av#jagärhär. Facebook har regler och om de bröt dessa så finns det ingen annan att peka finger på än sig själva.
    Jag är den som står upp för alla som vill uttrycka sina åsikter även om jag inte delar dom. Jag är inte rädd att diskutera för att väga åsikter mot varandra,
    Jag VET att då jag ger replik på en rent rasistisk kort kommentar typ “Nackskott” så är det naturligt för mig att fråga vad personen menar. Det har INGENTING att göra med att “tysta” personen.

  • DexterSverige

   Skitsnack, och det vet du. Antidemokrater kännetecknas av en patalogisk fallenhet för lögn.

   • Ulrika Persson

    Jag tycker på det sätt jag beskriver i min text och “skitsnack” håller jag inte på med på nätet. Var ser du antidemokratiska tendenser utifrån #jagärhär?
    Anser du inte att en kommentar där man kort och konstis skriver skriver “Kastrera dom och häng dom”? Att skriva en uppföljande kommentar till denna kan inte anses att man vill “tysta” debatten.

    • KrugalSvylse

     Det är INGEN som klagat över att ni skriver egna inlägg där ni bemöter andras inlägg.

  • Kurt Svensson

   Hejsan kan du ge 1 exempel på vad som gör att Fria Tider, Nya Tider, Granskning Sverige, Samhällsnytt ger dålig klimat

 • Roysand

  SVT och SR är privatägt, inte statligt !!! Kolla i Bolagsregistret

  • kim

   Men det ska finansieras via skattesedeln av alla, även ungdomar som inte ens har TV eller äldre som inte kan titta på TV längre. Ska det ske så får de nog ta och visa att de agerar oberoendeoch rapportera verklighetsförankrat och sanningsenligt, för det gör de sannerligen inte idag.

   • Roysand

    Massor av ungdommar har TV och ser SVT och lyssnar på SR. äldre tittar på TV nyheterna så är det klart.Om något i SVT är falskt kommer en anmälan direkt till Granskningsnämnden inom 24 tim.

    • kim

     Så klart massor har, det var inte det jag skrev. Många har inte och många äldre som är sängliggandes och är dåliga, använder inte TV/radio längre, men ska då fortfarande betala.
     Nyttjar man det inte så ska man heller inte behöva betala för det.
     Varför ges då inte en mer nyanserad bild av samhället och den verklighet som faktiskt är, ocensurerat? Nä du, det där är inte sant.Falskt är inte = förmedla sanningen. Man kan ju undanhålla saker för att förmildra omständigheter det är det som görs allt som oftast.

     • Roysand

      Du betalar gärna för att se reklam-TV genom de avgifter kabelbolagen tar för rättigheterna att sända ut reklambolagen program 😉 Marksänd TV går ut i koaxial och fibernäten också. Ingen gnäller om detta att betala för att se reklam-TV

     • kim

      Där väljer jag själv vilka kanaler jag vill se och betala för. Ska det finansieras via skattsedeln så ska avgiften fördelas ut till alla media företag annars är det statilig TV och då tror jag än mindre att de kommer att rapportera nyancerat och oberoende utan de kommer rapportera PK hela vägen. Lägg in SVT på boxen så får man välja om man vill ha den eller ej, då blir det rätt för alla.

 • Janne Norén

  Kommunistfasoner!

 • Della Sven

  Kommunistfasoner. Det är en tidsfråga innan vi inte längre kan lita på våra grannar ännu mindre på av staten utvalda mediaspioner. Nu vänder tiderna: östblockets politiska metoder används av väst och demokratin flyttar till öst.

 • Dacke

  Det börjar bli mer och mer likt det forna Sovjetunionen där angiveri tillhörde vardagen. Nu är det Sveriges tur att nedmontera åsikt/yttrandefrihet och den kulminerar i.o.m. det kontantlösa samhället, där den med en avvikande åsikt tvingas till avbön, då risken för ett indraget bankkort är uppenbar

 • jävla skitsamhälle

  ” Rasistiska organisationer ska förbjudas. SD och NyD är rasistiska organisationer. Och inte en enda kritisk fråga från systemmedierna om hur långt Dennert egentligen vill gå i sin kamp mot medborgerliga rättigheter “.

  Såna som Mina Dennert ska förbjudas att överhuvudtaget använda sig av internet. Hon kan nämligen bli kränkt.

  • Parsifal

   Personer inom Åsiktskorridoren är fredade från kritiska frågor. De är reserverade för personer som befinner sig utanför eller är väldigt nära gränsen. Avsteg från denna regel kan göras i vissa fall.

 • Parsifal

  Någon som tror att SVT fortfarande går att reformera? Tycks vara bortom all räddning. Lägg ner! Ett exempel på det djupa förfall SVT befinner sig i levereras i dag av Samtiden.nu Se: https://samtiden.nu/2017/10/svt-opinion-vilseleder-tittarna/

 • jävla skitsamhälle

  Så det är därför partiet går bakåt i opinionsmätningarna.

 • Magdalena Lindqvist

  Men kära nån.. vad har du fått det ifrån??? SD stödjer väl för fan inte sådant där vänsterdravvel…

  • DexterSverige

   SD stödjer skattefinanserad TV och radio där dessa antidemokrater får sin inkomst.

   Man baxnar när man tänker på hur SD behandlas av SVT:

 • Annemarie G Wouda

  Nej du det tycker SD inte

 • expressenlover

  Medlemmarna i denna grupp använder stasimetoder när de försöker tysta folk. De ägnar sig åt olovlig underrättelseverksamhet och registrerar personuppgifter helt utan tillstånd. Deras yttersta metod är att göra så att folk förlorar sina jobb. De har full uppbackning av det samlade mediala och politiska etablissemanget och goda kontakter på alla nivåer. Trots att de bara är en handfull personer kan de påverka samhällsdebatten och skrämma folk till tystnad. Det var precis så som ministeriet för statssäkerhet (Stasi) jobbade i DDR.

  • #Jagärhär
   Tyvärr är detta en vanlig mobbarlögn. Vi vill vidga yttrandefriheten på nätet att gälla alla. Jag känner inte till några personregister eller något annat du beskriver. Det skulle vara smakfullt om du använder dig av sanningen .

   • Regina Säveholm Olsson

    Man kan inte vidga nåt genom att inskränka det.

    • Exakt! Det är därför vi försöker få tonen mjukare så att alla kan deltaga och därmed minska på inskränktheten.

     En ordningsfråga, jag är inte inloggad ibland när jag försöker posta. Vad beror det på? Är jag för snabb?

     • Regina Säveholm Olsson

      Det är ju ni som vill inskränka den, inte era meningsmotståndare.

      Ni (jagärhär) försöker ju aktivt hindra meningsmotståndare från att komma till tals bla genom mobbing, hot och massanmälningar för att få deras konton avstängda.

     • Dani Padroga

      Om alla satt i ring, höll varandra i händerna och själv “HÄR ÄR DÄR DÄR MAN ÄR, DÄR ÄR DÄR MAN INTE ÄR” som 5-åringar så skulle allt vara på vänstern/jagärhär/annat slödders önskenivå.

      Nu är verkligheten inte sådan. Alla kan inte vara bidragsparasiter som vänstern, vissa måste producera något av verkligt värde också.

     • Hur kommer “vänster” och “bidragsparasiter” in i det hela? Är det din våta dröm att dina motståndare är detta? Tyvärr får jag väcka dig ur din Törnrosadröm! #jagärhär består av hela registret av Sveriges befolkning. Det finns säker “bidragstagare” och “vänster” där också men det är inget som utmärker gruppen.

 • Retrio

  En kraftig majoritet utav folket dvs den lilla människan är inga kommunister. Men en kraftig majoritet utav den fina media eliten är kommunister och sitter på sina höga hästar och pekar med hela handen hur vi ska tänka. Det stör mig något enormt mycket då det inte speglar verkligheten. Utan tvekan bidrar dom till polarisering och motsättningar.

 • Jan Evensen

  Var er Sverige på veg, trolig et muslimsk land i løpet av10-20 år. Noen kommer nok ångra seg kraftig senare, muslimer blir aldri integrert i Sverige, men vil når de blir mange nok ta over mer og mer. Lykke til.

 • Conjak

  Och detta stöttar SD! – det är så man vill gråta.

 • KrugalSvylse

  Vilket förbannat ljug. Det tycks för övrigt vara det enda ni är kapabla till, att dölja era verkliga intentioner bakom lögner och fina ord. Vilka ska avgöra vad man får “harkla ur sig” när känslorna hettar till? Ni?

  Ni är antidemokrater.

  • Tycker du att jag ljuger när jag skriver lugnade? Jag tor inte det ens kan vara ljug, det passar inte in i det uttrycket. Det kan väl knappast handla om antidemokrti att bjuda plats för alla att deltaga i diskussionen. Demokrati betyder folkmakt och det är ju det vi jobbar för på nätet.

   Men jag kan ge min högra hand (bildligt) för att du skall få framföra din åsikt.

   • KrugalSvylse

    Du ljuger när du hävdar att allt ni gör är att försöka “hyfsa debatten” trots att alla vid det här laget vet att ni även ägnar er åt massanmälningar, social utfrysning och angiveri samt att ert ledarskap förordar att viktiga medborgerliga rättigheter ska avskaffas för alla vars åsikter misshagar makten.

    Ni nekade inte bara Nya Tiders journalist inträde i gruppen utan blockade honom. Samma sak hände tidigare Rebecca Uvell. Vad exakt hade de skrivit som inte var förenligt med en fri och demokratisk samhällsdebatt?

    • #Jagärhär
     Nej, jag ljuger inte alls. Titta här bara:

     Jag personligen skulle gå mycket hårdare fram om jag fick bestämma. Jag skulle gärna göra det du påstår att vi gör. Men nu är det så att om jag gör det får jag inte längre vara med, dessutom vill jag testa om uppvisandet av vänlighet i debatten kan förändra vissa personers internet-attityd. Eftersom jag har hållit på med detta på mitt sätt i flera år är jag tveksam till att det fungerar men jag ger det en chans.

     Vad det gäller #Jagärhär:s metoder så finns det två uppsättningar av “regler”.

     1. #Jagärhär:s regler
     2. Vad andra säger som är #Jagärhär:s regler.

     Jag följer nr 1 precis som alla andra i gruppen. Kan tänka mig att någon bryter mot reglerna men det är ju nära 80.000 medlemmar. Ingen kan hålla reda på alla.

     • Dani Padroga

      Precis, man kan ju inte hållas ansvarig för vad “alla” tar sig för, enskilt.

 • KrugalSvylse

  Era resonemang är totalt bakvända. Alla ska vara tvungna att använda en snäll och gullig ton, oavsett hur arga de är på dem som förstör Sverige, för annars kanske andra — som har samma åsikter som makteliten och inte *egentligen* riskerar ett förbannade dugg genom att säga sin mening — “vågar” delta i diskussioner?

  Det är så löjeväckande idiotiskt att jag knappt finner ord.

  • #jagärhär
   Jag har tidigare skrivit att känslouttryck är inte bara är
   bra utan det måste finnas. Men det är inte samma som att bete sig illa
   mot namngivna personer. Det är inte heller samma som att ljuga om vad
   andra tycker och säger eller skicka olaga hot till sina “motståndare”.
   Jag tycker du får ha din åsikt men din åsikt stämmer inte med vad vi har
   för frivilligt uppdrag.

 • KrugalSvylse

  Du inser att “mobben”, så som ni använder det, är ett annat ord för “folket”?

  • Nej, inte alls, och dessutom är det mitt ordval för de som skrämmer bort “folket” på grund av de illa valda meningarna från dem jag kallar mobben. I den gruppen ingår också de som mejlar eller postar på olika Facebooksidor hot mot de som inte håller med dem.

   • KrugalSvylse

    Yttrandefrihet är rätten att säga vad man vill, inte rätten att slippa höra saker man inte vill. Att påstå att man värnar den fria debatten genom att inskränka den är så totalt efterblivet alternativt lömskt som det överhuvudtaget kan bli.

    • #Jagärhär
     Det är en myt att man har rätten att yttra sig hur man vill. Vi har bestämmelser kring bla förtal, hets mot folkgrupp mm.
     Men det handlar inte om det utan om rätten att få yttra sig inskränks av de med en vokabulär som man tror härstammar från heltokiga personer. Den vanliga personen vågar inte eller känner olust att deltaga på nätets offentliga platser och på så vis stängs ute från friheten att yttra sig. Tvärt om vad du påstår skapas yttrandeofrihet när vissa harklar ur sig vad som helst.

     Exempelvis kallar du det jag skriver för “efterblivet”. Varför väljer du överhuvudtaget att uttrycka dig så otrevligt? Är det något fel med att vara vänlig?

     • KrugalSvylse

      Att få säga vad man vill är precis det som är yttrandefrihet. Allt annat är inskränkningar i den. Vissa sådana inskränkningar är nödvändiga, till exempel klassikern att man inte får skrika “elden är lös” inne på en fullsatt teater. Andra inskränkningar kan utgöras av lagar om exempelvis förtal, vilket de flesta anser vettigt.

      Att hävda att “hårda ord” i sig utgör en inskränkning av yttrandefriheten är däremot efterblivet. Det går emot alla rimliga definitioner av yttrandefrihet. Det är därför jag kallar det efterblivet. Jag kunde också kalla det idiotiskt, puckat, CP-stört, muppigt, hjärndött, inskränkt och totalt jävla mongo, och om du anser att jag därmed “inkräktar på din yttrandefrihet” bevisar det bara att jag har rätt.

      Yttrandefriheten inskränks inte av att folk blir kallade för elaka saker på grund av sina åsikter, i synnerhet inte när dessa hårda ord kommer från vanliga människor utan vare sig makt eller inflytande. Om du kallar mig rasist, idiot eller jävla nolla så har du inte inkräktat på min yttrandefrihet.

      Yttrandefriheten, eller åtminstone det offentliga samtalet, inskränks däremot när ett enigt etablissemang kallar människor för elaka saker — som rasist, främlingsfientlig etc — på grund av att deras åsikter misshagar makten.

      Och när organiserade grupper med förgreningar högt upp i maktapparaten arbetar för att beröva politiska dissidenter deras plattformar för att nå ut till folk — exempelvis genom att förbjuda vissa tidningar eller få konton på sociala medier nedstängda — då är yttrandefriheten hotad på riktigt.

      Detta är självklarheter, och att du inte fattar det gör dig de facto efterbliven. Inte nödvändigtvis i klinisk bemärkelse, naturligtvis (det handlar inte om din IQ) men ifråga om din grundläggande oförståelse för begreppet yttrandefrihet.

     • Det du skriver är helt korrekt!
      Men jag lyckades skriva det utan att rasist, efterbliven, idiot eller jävla nolla togs med i samtalet.
      Jag önskar bara att bli bemött på samma sätt allt annat är oartigt och jagar bort vanligt folk från debatten i dett offentliga rummet på nätet.

 • Kerstin Henriksson

  Varför tystade ni då Katerina

  • Varför tror du det var vi?
   Jag har faktiskt ingen aning om vem det är än mindre vem som “tystade” henne. Hon kanske tystade sig själv genom att agera på fel sätt men jag vet faktiskt inte.

   • Dani Padroga

    Så du är inkompetent och har ingen insikt i nutida samhällsutvecklingar. Då får jag rekommendera dig att surfa lite angående K.J och #blablahär

    • Jag följer inte med eller har inte följt med invecklingen på yttersta högerkant, det är liksom så enormt lite av allt annat att det går helt bort.

 • Maja Dacke

  #Duärdär – vad bra då! Så ska det vara – rätt person på rätt plats, men låta sig utnyttjas av dem som tjänar på dig. Ruskigt!

  • Det är en ära att bli “utnyttjad” av de som inte längre vågar sig ut i det offentliga rummet på nätet.

   • latmask

    Det kanske är en ära för EXPO att “feltänkare” inte längre vågar sig ut i det offentliga rummet?

    • #jagärhär

     Vad EXPO gör vet jag inte men de lär vara runt 10 personer så de kan nog inte påverka diskussionen på nätet så mycket. Dessutom jobbar de mot rasism och det tycker ju alla vi andra är bra, eller hur?

     Vi i #jagärhär jobbar inte för att tysta vissa grupper, vi jobbar för att vi skall få en lugnare och bättre stil på nätet. Dina och andras åsikter skulle jag bildligt kunna ge min högra arm för att ni skall få ha men jag delar inte åsikterna.

     • latmask

      Jag vet inte om EXPO jobbar mot rasism, de påstår sig ju vara antirasister. Varför är de ej icke-rasister om de är mot rasism? Antirasism är i själva verket rasism fast riktad mot de vita.
      EXPO må vara ca 10 pers, jag har ingen aning, men de är lierade med Researchgruppen som kartlägger oss dissidenter här på nätet. Jag har själv blivit kartlagd, vilket du troligen känner till.
      Så har vi AFA-knektarna som gör gorillajobbet och hemsöker hederligt folk. Detta borde ju vara kriminellt men i detta tokland får de hållas eftersom de jobbar för makthavarna.

      Makthavarna å sin sida gör sitt bästa för att tysta oss samt stänga ner siter som denna. De vill kunna hugga vem som helst av oss, sätta dit oss på någon gammal kommentar, och slutligen döma oss till hiskliga böter eller ett långt fängelsestraff. EU-politruker har flera gånger gått ut med sådana uttalanden. Man använder gummiparagrafer som t ex HMF.
      För mig #måduvarahär och skriva fast jag inte delar dina åsikter. Du kan ju fundera över hur det skulle vara utan sådana här siter.
      Jag själv tittar nästan aldrig i gammelmedia, och det skulle inte falla mig in att kommentera där.

     • Jag känner varken till Expo eller Researchgruppen så mycket. Vet bara att de är fullständigt harmlösa.
      AFA känner jag dock till, det är överklassbarn som vill ha “kul”. Alltså egentligen samma folk som ligger på högersida på den politiska skalan.

     • latmask

      Skulle de vara harmlösa? Vad twittrade Mattias Wåg (Researchgruppen)?
      “Vi är Sveriges Stasi”.
      Detta icke utan skäl. År 2013 gjorde R tillsammans med Expressen en riktig undersökning av 6000 personer som de trodde hade samröre med SD, bl a många av kommentatorerna här. Man sållade ut 400 som man gick vidare med. Detta borde vara straffbart men nu är ju R Sveriges Stasi så det hände dem inte så mycket.
      De personer som de i sammanhanget hemsökte, håller nog inte med dig om dessa gruppers harmlöshet.

    • Det finns inga “feltänkare”, det finns bara de som inte kan diskutera med oliktänkande.

 • linovati

  Det finns en uppenbar patologisk fixering vid “rasismen” hos dessa människor. Speciellt otäckt är att man inte riktigt kan definera vad “rasism” är utan tar ut svängarna å det grövsta och har en oroväckande starkt repressiv agenda. Att det är hatfullhet som deras drivkraft skiner igenom tydligt.
  Man börjar på allvar tro att dom lider av en slags fanatisk, religös förvillelse liknande t ex flagellanterna som trodde att om man bara piskade sig själv skulle Gud bli glad igen.

  • KrugalSvylse

   Tror att du slår huvudet på spiken här. PK:ismen är en sekulär religion i ordets alla bemärkelser. Inklusive heliga bud som ingen riktigt begriper men som det anses hädiskt att ifrågasätta (“alla människors lika värde”, “mångfald” som något per automatik positivt) och en alldeles egen Djävul (Hitler) som med hjälp av sina häxor och trollkarlar (nazister och alla som med en fanatikers livliga fantasi kan fås till att påminna om nazister) ständigt försöker förleda människorna till att avvika från den smala stigen.

  • latmask

   Det festliga är att dessa “goda” inte är icke-rasister utan anti-rasister. Det är stor skillnad. Anti-rasister är anti-vita vilket följer Kalergiplanen för Europa.

  • Det räcker gott med att vara vänlig och det är ingen gud som blir glad utan alla de som nu inte vågar sig ut på nätet på grund av alla hatare som skapar en hatarkorridor med ett eget hatar-PK-sätt att skriva.

   • Dani Padroga

    Gå och lek med dom andra barnen i din safe zone.

    • Delvis rätt, jag är redan här bland “barnen” men det är ingen safe zone så länge du postar så korkade svar.

 • Lennart

  Den grå rutan med fakta om Mina Dennert säger hur mycket paret Dennert egentligen gillar mångkulturen.

  • KrugalSvylse

   Som alla andra hycklare då. Antalet framträdande multikultiförespråkare som faktiskt bor i den brundassiga sörja de vill påtvinga den otvättade pöbeln kan nog räknas på ena handens fingrar.

 • Regina Säveholm Olsson

  Det är ju “jagärhär” som är mobben som med hot och andra odemokratiska metoder försöker tysta och i längden förbjuda alla yttringar/påsikter som inte stämmer överens med deras egna.

  • Tycker du att jag mobbar?
   #jagärhär får inte mobba då får vi inte deltaga för gruppen. Vi skall bara posta där det förekommer hård ord som skrämmer bort allmänheten från att deltaga.

   Jag får passa på att tacka Nya Tider för att jag släpps fram, heder till er på den punkten. Jag har försökt posta på flera andra platser men släpps aldrig fram. Efter några försök bannas jag. Det är så det går till med “fel” sätt att skriva.

   • Regina Säveholm Olsson

    Det är en viss skillnad på “Mobben” och “Mobba”.

    “Mobben” är en grupp personer som styrs av en gruppmentalitet där folk agerar blint utan att ifrågasätta om det man gör är rätt elle rinte (läs på tex om lynchmobb, mobmentalitet).

    Hela “JagÄrHär” går ju ut på att mobba (och hota) meningsmotståndare till tystnad.
    Det är ju gruppens tämligen uppenbara (och inte sällan även uttalade) metod och syfte.

    • Vilken planet kommer du ifrån?
     Jag är med i gruppen och har reglerna för hur vi skall motverka näthat, sexism och rasism. Vi skall göra det genom att främst visa gott exempel på hur vi själva skriver. Vi får inte alls hata eller hota någon. Vi får inte på något sätt tysta någon, tvärt om måste allas åsikter få komma fram. Det är bara hur man lägger fram sin åsikt som vi jobbar med.

     Du ljuger faktiskt när du påstår att vår uttalade metod och syfte är att mobba och hota meningsmotståndare till tystnad. Gör vi så åker vi ut direkt!

     • KrugalSvylse

      Så de medlemmar som skryter med att de agerar angivare och skvallrar för arbetsgivare om vad folk skriver på nätet har alltså åkt ut ur gruppen? Har du några bevis för det?

      Maria Robsahm, hon som kallar sverigedemokrater för “nazister i kostym” och skröt om att hon fått Ann Heberlein avstängd, är i alla fall kvar.

     • Har aldrig hört talas om det. Tvärt om har vi tydliga regler att vi inte skall göra annat än att deltaga med gott uppförande mm.
      Bevisa du att vi kontaktar folks arbetsgivare istället.

 • Regina Säveholm Olsson

  Tja, vi ska ju tex älska allt som har med massinvandringen att göra och får absolut inte vara kritisk mot minsta lilla del av den (annat än att tycka att det läggs för lite resurser, eller kritisera att alla inte får stanna oavsett asylskäl)..

  • Det var ett bra försök men jag får nog rätta dig lite. Det var ett påstående från din sida inte ett exempel på var det pekas ut hur vi skall tänka. Gör ett nytt försök.

 • DanTheMan

  Ser att en del förvirrade #jagärtvär aktivister luftat sitt oförstånd. Som vanligt framställer dem sig själva som demokratins riddare. Men i verkligheten där vi andra befinner oss är det odeomkratiskt att inte få säga sin åsikt även om jag inte gillar den. De samhällen som arbetat enl. deras modell har alla varit diktaturer och odemokratiska statsstyrda samhällen.
  Har ALDRIG hört ett vettigt argument från dem, de motarbetar lagarna och anser att de har ett moraliskt högstående perspektiv. Men gång på gång demonstrerar de sina egna unkna åsikter bl.a. genom att försvara sexualbrottslingar och misstänkliggöra offren.
  Ska Sverige ha ett fungerande samhälle måste även dem man gillar stå för sina brott och de som ser på bör ha ett civilkurage att se igenom det rosenröda skimmer som fördunklar det egna sinnet.
  Om ni nu är så demokratiska sluta motarbeta alla andra och öppna upp för andra som jobbar laglydigt!

 • Roysand

  Det finns 1000-tals privata företag som lever till 100 % av skattepengar, t.ex. vårdhem, vårdcentraler, flyktingförläggningar m.m. Är de då statliga ?? De är ju mums för ägarna !!

 • Sauli Visuri

  #metoo // Inte alls förvånad att F-stimmet har fått vind i segel. Ingen i kompisgänget vill bli stämplat som en
  panelhöna som ingen vill röra vid, så alla honkönade ställer sig på rad och skriker ut sitt missnöje med sin
  sexupplevelse och, vadå!? Har jag blivit våldtagen eller?? Sexuellt kränkt i alla fall eller antastat eller nåt sånt
  jag är besviken och illa berörd, skamsen fast det hände för 10-15 sedan tror jag!?
  En som har Mandomen i behåll fast förlorad.

 • begood

  Det här liknar business as usual. Inget nytt under solen!Den här organisationen projicerar på vad dom
  själva är. Likt hela PK-samhället är dom motiverade som en sekt. Den dag verkligheten knackar på, vad händer
  då? Mina är allt det som Orwells djurfarmen beskriver “alla djur är jämlika, men några djur är mer jämlika än
  andra djur”.

 • DettaFjantOm

  Etablissemangets stående floskel demokrati och åsiktsfrihet i var och varannan mening med inget innehåll

 • Telis100

  Svenska varianten av den ryska trollfabriken.

 • latmask

  Kan du tala om det för AFA och Researchgruppen?

  • Är du rädd för AFA?
   Jag har beskrivit dem högre upp.

   • latmask

    Det är fullt tänkbart att jag får besök av dessa drängar en dålig dag.

    • Varför är det tänkbart?
     Oddsen är annars ganska låga för det eller rättare sagt oddsen finns inte alls.

     • KrugalSvylse

      Så alla nationalister och andra som fått “hembesök” av AFA, RF eller liknande grupper ljuger, och alla artiklar och videofilmer som de själva lagt upp på nätet där de skryter om hur de misshandlat nationalister (alltid i numerärt överläge och när motståndaren är oförberedd) eller vandaliserat deras egendom är fejk?

      Intressant konspirationsteori, men har du några belägg för den?

     • Talade vi inte om #jagärhär?

      Vad de andra gör får stå för dem.

     • Dani Padroga

      Du svarade på hans kommentar om AFA, sen när vindarna gick emot dig var det irrelevant. Point taken.

     • Nej, inte alls. Jag bara tyckte det var synd att glida in på AFA när
      artikeln handlar om gruppen #jagärhär som redan gjort enastående
      resultat.

      Risken är som alltid att allt spårar ur om något helt annat än vad artikeln handlar om skall diskuteras.

     • latmask

      Tror du att t ex Jim Olsson håller med dig?

     • Vem är det?

 • latmask

  Livet efter detta motsvaras av socialismens paradis som ska komma efter ett stort antal år med Proletariatets Diktatur. Än så länge har vi dock inte sett slutet på PD i något kommunistland.

 • KrugalSvylse

  Så skärmdumpen i nästa artikel, “del 2” av Nya Tiders granskning, är alltså fejkad? Den där det startats en omröstning i #jagärhär där “Anmält på Apan” är ett av alternativen?

  Och alla skärmdumpar på Gangrape Sweden där JÄH:s medlemmar i sina interna trådar uppmanas att rapportera sina aktiviteter med koderna (A) för “anmält”,(G) för “gillat” och (K) för “kommenterat”, är de också fejkade?

  • Jag är med dagligen och diskuterar jag har aldrig varit med om det du skriver. Kan ha varit före min tid i så fall. Men jag vet att vi inte jobbar så!
   Läste nyligen också att det skall vara lögner så gott som allting. På de sidorna.

   Vi jobbar för att man skall diskutera med varandra utan att skrämma bort någon, inget annat.

   • Dani Padroga

    Tack, det är tur vi har dig och ditt löfte på det hela. Problem solved. /derp

 • OK! Det var ingen bra idé att lägga ut hans namn här tycker jag, nästan som att skriva om honom i Expressen. Expressen anmäldes men det lades ner. Det skulle aldrig hålla i en rättegång var orsaken.

 • Dani Padroga

  Tror han menar att de ÄR kommunisterna.

  • Detta blir löjligt! Du vet mycket väl att det inte är så med #jagärhär men det finns kommunistiska grupperingar, ge dig på dem och diskutera.

 • Dani Padroga

  Att ni inte FÅR göra något, enligt utsago, innebär på inget sätt att det är en nätbluff eller att ni inte gör det, individuellt eller “individuellt i grupp”.

  • Individuellt kan många göra mycket och konstigt. Se bara på dina egna inlägg, de är korta, innehållslösa, och i vissa fall sårande. Kan du inte ta ett kliv ner till oss andra och diskutera som en vuxen?

 • Dani Padroga

  Tack, det är tur vi har dig och ditt löfte på det hela. Problem solved. /derp

 • Patric Andersson

  Jag röstar för första gången i livet på SD eftersom jag tycker att det kommer hit alldeles för många väldtäcktsmän och annat slödder..

 • Gerhard Isaksen

  Kolla Mina Dennerts inkomst om ungefär ett år, misstänker att hon kommar att använda Jäh til personligt berikande.

EU-motståndet ökar – 150 000 svenskar har svängt

EUROPEISKA UNIONENDet svenska EU-motståndet har de senaste åren varit på en historiskt låg nivå, men nu ökar det återigen. Detta enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som i juni presenterade sin stora EU-undersökning. Jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan ökar EU-motståndet med omkring två procentenheter. Fortfarande är dock en majoritet av svenskarna, 57 procent, för EU-medlemskapet. Nya Tider har talat med Johan Eklund, chef för enheten för demokratistatistik på SCB, som säger att det kan vara ett trendbrott.

Barn och ungdomar stenar änder i stadspark – föräldrarna tittar på

INRIKESUnder sommaren har det kommit återkommande rapporter om djurplågeri mot vilda änder i en stadspark i Fagersta. Enligt det lokala Facebook-kontot ”Fagersta nyheter” skall det röra sig om barn och ungdomar med invandrarbakgrund från muslimska länder som plågar djuren. Fagerstas kultur- och fritidschef förnekar inte att problemet står att finna främst bland migrantungdomar, även om hon inte rakt ut vill peka ut några grupper. Hon tror istället på mer information till allmänheten om vad som är rätt och fel när det gäller djuretik.

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

INRIKESÄr du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Den svenska statsskulden – på väg uppåt, men hur mycket?

ANALYSAlla åtgärder som vidtagits under coronapandemin, så här långt, har kännetecknats av en sällan skådad miljardrullning. Flera hundra miljarder i olika stöd och lån har lanserats under de hektiska månaderna efter det att pandemin invaderat det svenska samhället. De svenska åtgärderna mot pandemins verkningar finns uttaxerade i en prognos hos Riksgälden, men de åtaganden som statsminister Stefan Löfven skrivit under för svensk räkning i EU kan bli en, ännu okalkylerad, mardröm.

Kommunpolis kallar 12-åriga Adrianas mördare för ”offer”

”Jag ville väcka känslor”, menar lokalpolisen Martin Lazar, när Nya Tider frågar honom om debattartikeln där han skrev att de som skjuter också är offer. Det var efter dödsskjutningen av 12-åriga Adriana från Norsborg som kommunpolisen skrev en debattartikel i Expressen, där han menar att det gäng som besköt ett annat kriminellt gäng ”ville dämpa sin ångest genom våld och maktspel”.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

”Koranen skall brinna i Rosengård!”

INRIKESRasmus Paludan, partiledare för det danska invandringskritiska partiet Stram kurs, har meddelat att han tillsammans med den kontroversiella svenska konstnären Dan Park kommer hålla ett torgmöte i invandrarghettot Rosengård framför en moské och där bränna koranen.

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Gå till arkivet

Send this to a friend