Skip to Content

Anders Ygeman blev så oroad av 75-åringens meddelande på Facebook att han polisanmälde händelsen. Foto: Wikipedia/ politik.in2pic.com

Digitaliseringsminister Anders Ygeman får upprättelse mot 75-årig pensionär

Digital utgåva

En 75-åring har dömts till villkorlig dom efter att ha skickat meddelanden till Anders Ygeman på Facebook. Bland annat skrev han att han ”nästan” önskade att Ygemans kvinnliga släktingar fick erfara den våldtäktsvåg som drabbar så många andra. Under utredningens gång framkom även att han delat ett inlägg som klagar på invandrares kriminalitet, och dömdes för det också.

Publicerad: 10 mars, 2019, 22:10

 • Svenska

Läs även

Säkerhetspolisen uppmärksammade i juli 2017 Ygeman på att en pensionär från Kalixområdet var bittert missnöjd med hans politik. Pensionären önskade i privata meddelanden som han skickade till ministern på Facebook ”nästan” att hans fru eller dotter skulle bli våldtagna istället för andra och att han skulle lämna landet tillsammans med ”Röfven”.

Anser Ygeman medskyldig till våldtäktsvågen

Det första meddelandet som skickades anspelade på att landet blivit otryggt, speciellt för kvinnor, något som pensionären ansåg att Anders Ygeman var ansvarig för:

”Du är ynklig. Ljuger alla rättfram. Önskar nästan att du hade en dotter eller en fru som blev våldtagen. Så är det i det nya landet.”

Enligt polisanmälan uppfattade Ygeman detta som ett konkret hot mot sin familj.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Kjell

  Så ynkelig er Sverige mot sine etniske svensker….Fy faen.

 • korptorp strängnäs

  Om man betänker, att 20 svenska kvinnor per dygn utsätts för ofta grova gruppvåldtäkter av importerade
  gärningsmän så bör det – väl ostridigt – vara inom ramen för åsikts-och yttrandefrihet att reagera med kommentarer?! Så mycket mer då varken regering eller andra myndigheter ägnar detta enorma problem och denna extrema otrygghet någon uppmärksamhet alls! Regering och myndigheter har sannolikt accepterat nivån 20 våldtäkter per dygn ( + mörkertal ) som acceptabel och normal ( år 1976 begicks en våldtäkt per dygn i snitt )!
  Domen bör överklagas! Ygeman är enligt en byggnadsfirma, som av Ygeman blev lurade på stora hyresbelopp på
  80-talet, en arrogant och “hal ” och oseriös person!

Justitiekanslern: Tyrrunan fortfarande laglig

INRIKESEfter att Nordiska Motståndsrörelsen anmälts för hets mot folkgrupp efter att de satt upp en banderoll på Kulturhusets fasad i Stockholm har Justitiekanslern gått igenom fallet och kommit med samma besked som flera gånger förut, tyrrunan är fortfarande laglig.

Säpo vill utvisa fler säkerhetshot

INRIKESAntalet individer som är verksamma i extremistmiljöer har ökat kraftigt under de senaste åren, uppger Säkerhetspolisen. Nu vill man bland annat utvisa ”ett antal individer som under längre tid och i stor utsträckning bidragit till radikalisering”.

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

POLITIKRegeringen Löfven vill införa ett åsiktsförbud mot vad man kal­lar ”rasistiska organisationer”. Det uppger Socialdemokraterna på sin hemsida.

Afghanska våldtäktsmän dömda för flera våldtäkter

INRIKESDe afghanska männen hade satt i system att våldta unga svenska kvinnor i Uppsala. Nu har de dömts för våldtäkter av två unga kvinnor. Men straffen blir låga. En av gärningsmännen, som våldtog två olika kvinnor vid olika tillfällen, har dessutom dömts för att ha våldtagit ett barn – men hans utvisning har aldrig verkställts.

Gå till arkivet

Send this to a friend