Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 06/2018

Rebecca Sommer: Jag kommer att stanna och kämpa mot islamiseringen

Nya Tider har som enda svenska tidning gjort en intervju med den tyska före detta asylaktivisten Rebecca Sommer. Efter att ha arbetat med muslimska asylsökande i flera år vänder sig Sommer nu särskilt till svenska asylaktivister: ”Jag har tvingats inse att muslimerna föraktar oss, och det går inte att ändra, hatet är för djupt rotar”.

Omringad av jihadister − då tar den ryske piloten sitt liv

Den 3 februari sköts ett ryskt attackplan ner över jihadistkontrollerat område i Syrien. Piloten sköt ut sig ur planet men uppgavs ha blivit antingen tillfångatagen eller dödad efter att ha landat med fallskärm. Nu har en videofilm kommit ut som sägs visa att piloten tog sitt eget liv hellre än att bli tillfångatagen.

Qatar och Ohio köper svenska fartkameror

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar och mest kända för sinafartkameror, har från sin samarbetspartner KTC International Co i Qatar erhållit en order för fordonsbaserade trafiksäkerhetssystem, värd 10 miljoner kronor. Ordern omfattar leveranser av fordonsbaserade trafiksäkerhetssystem. Användandet av fordonsbaserade trafiksäkerhetssystem har visat sig vara ett effektivt sätt att minska antalet trafikdöda. Tidpunkt för genomförd leverans förväntas bli under senare halvan av 2018.

Österrikes public service säger ”Nej till Facebook”

TV-kanalen ORF (Österreichische Rundfunk) vill inte längre gratis bidra till att Facebook växer fram som medieaktör på deras bekostnad, och ORF omprövar därför sitt vidare engagemang på plattformen.

Mot Miklagård

Miklagård – de skandinaviska varjagernas namn på Konstantinopel i Bysantinska riket. På vikingatiden var denna stad en betydande plats för handeln på Svarta havet och Medelhavet. Staden lockade därför de handlande skandinaverna, men flera av dessa kom att värvas till det så kallade väringagardet där de blev kejsarens livvakter och utkämpade flera strider i hans tjänst.

Kan vi stoppa våldsspiralen?

Det dramatiska och dödliga våldet har ökat från år till år och det tycks inte finnas någon ände på eländet. Polisen arbetar intensivt med att komma åt beväpningen i kriminella miljöer. Detta kan försvåra för dem som vill använda skjutvapen mot sina kriminella konkurrenter eller fienden. Det ändrar dock inte det sociala undantagstillstånd som råder i dessa dysfunktionella miljöer.

Har Sebastian Kurz lösningen på migrationsfrågan?

Den österrikiska tidningen Der Standard (med vänsterliberal lutning) hade den 2 februari i år en lång intervju med Österrikes kansler Sebastian Kurz, ÖVP (kristdemokratiska Österrikes folkparti). Då frågade man ut honom om EU-frågor, migration och annat med anledning av att Österrike skall vara ordförandeland för EU ett halvår framåt från och med den 1 juli i år.

Landstingen har patientfodringar för miljarder

Landstingen i Sverige sänder årligen åtskilliga räkningar till inkasso, eftersom patienter saknar förmåga att betala sina vårdavgifter. En liten grupp av ”evighetsgäldenärer”, sticker ut. Dessa har ofta skulder på uppemot en halv miljon, och det rör sig om personer helt utan tillgångar som knappast kan betala av sina skulder överhuvudtaget.

Mette Fredriksen

De danska Socialdemokraterna vill avskaffa möjligheten att söka asyl i Danmark

Socialdemokraterna i Danmark föreslår en radikal omläggning av asylpolitiken. Genom en ny asyl- och utlänningsreform tänker partiet avskaffa möjligheten till att söka asyl i Danmark och sätta ett tak på antalet flyktingar och anhöriginvandrare. Dessutom vill man bygga flyktingläger i Afrika där de som vill söka sig till Danmark istället hamnar när deras fall skall utredas.

Belgisk senator menar att invandringens verklighet döljs från väljare

En liberal belgisk senator anklagar i en debattartikel i en fransk dagstidning eliterna för att genomföra en "djupgående omvandling" av samhället genom att manipulera invandringsstatistik.

Knivbrott sprids i Storbritanniens skolor

En undersökning i Storbritannien har visat att barn så unga som fyra år bär kniv till skolan. Lärare måste nu hantera ett ökande antal knivbrott i sina klassrum, enligt siffror som samlats in av Johnston Press Investigations Team.

Tysk underrättelsechef: Återvändande IS-barn en tickande bomb

Chefen för den tyska underrättelsetjänsten Hans-Georg Maassen varnar för kvinnor och barn som återvänder från Islamiska staten och menar att kalifatet inte kommer att försvinna när striderna i Mellanöstern avtar.

Tröttnade på kaxigt invandrargäng – gav en örfil

En viral film tagen med mobilkamera i Stockholms tunnelbana och upplagd i januari visar invandrarungdomar som trakasserar två äldre svenska kvinnor och kallar dem för horor. En man tröttnar dock och väljer att örfila den ena ungdomen.

Bidragskoncernen ETC granskad – ursinne från VD:n mot ”extremborgerlig bloggare”

Johan Ehrenbergs koncern ETC har granskats av den liberala bloggerskan Rebecca Weidmo Uvell. Det som framkommit är att koncernen satt i system att utnyttja luckor i svensk lagstiftning för att därigenom bygga verksamheten på medborgarnas skattepengar. Granskningen har gjort Ehrenberg ursinnig och han anklagar nu Uvell för att hota honom till livet, ljuga och vara "extremborgerlig". Uvell å sin sida, har anmält Ehrenberg till Ekobrottsmyndigheten.

Visa fler utgåvor »