Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 07/2021

Franska regeringen agerar för att upplösa Génération Identitaire

Fredagen den 12 februari meddelade fyra poliser officiellt ordföranden för Génération Identitaire om regeringens avsikt att inleda upplösningen av organisationen.

Appell till polis, militär och sjukvårdspersonal

AUR (Acción Humanista Revolucionaria / Human Revolution) är en rörelse från Sydamerika som konsekvent arbetar för människans frihet, helt bortom förlegade fixa idéer om vänster och höger. Förra året var de tidigt ute och upplyste om vad nedstängningar och införandet av drakoniska lagar över större delen av världen egentligen handlade om.

Upprörda känslor runt pandemihanteringen i Europa

Under veckan som gått inträffade flera intressanta debatter i såväl Europeiska parlamentet i Bryssel som i den tyska Förbundsdagen i Berlin. Den mediala tystnaden bekräftar att ämnena och informationen som togs upp till diskussion är av en känslig karaktär. Både EU-parlamentariker och Förbundsdagen revolterar gällande hanteringen av pandemin, både före och under, och Tyskland har nu lyckats lösa blockeringen av Nord Stream 2.

Transportproblem mellan Storbritannien och EU – kaos och varubrist till följd av Brexit och Covid-19

Det blev inget hårt Brexit, i sista stund innan övergångsperioden löpte ut så kom ett avtal till stånd. Men Storbritanniens utträde ur EU fick ändå konsekvenser. När 50 länder dessutom införde coronarestriktioner gällande Storbritannien fastnade nära 10 000 lastbilar över julen – en försmak av de nya gränsproblemen. Rädslan för nya köer på vägarna ledde till en tom hamn i Dover på nyårsdagen. Därefter erfor transportörerna mer byråkrati än innan Brexit och mängder av lastbilar skickas i januari tillbaka till EU, något som innebär 68 procents exporttapp enligt en åkeriorganisation.

Nazist- och misshandelsanklagelser mot Marilyn Manson

Chockrockaren Marilyn Manson anklagas nu för att vara antisemit, nazistsympatisör och manipulativ kvinnomisshandlare. Det är hans ex-flickvän, Evan Rachel Wood, som gått ut med påståendena på Instagram om förhållandet som tog slut för mer än tio år sedan. Efter utspelet har andra kvinnor kommit med liknande anklagelser. Media har sedan hakat på, och Manson har nu förlorat skivkontrakt, roller i TV-serier och även sin manager.

Facebookgrupp har lyckats få 200 affärer att acceptera kontanter igen

Facebookgruppen ”Bojkotta kontantfria affärer och restauranger” har redan över 123 000 medlemmar och grundaren Anders Sydborg hoppas på att 10 procent av Sveriges befolkning ska gå med innan året är slut. Även systemmedia har uppmärksammat initiativet. Till Nya Tider säger Sydborg att man hittills lyckats få 200 affärer att åter börja acceptera kontanter, men att mycket arbete återstår. Bland annat pekar han på butikskedjan Plantagen, som han anser sysslar med falsk marknadsföring när de påstår att kontanter ökar spridningen av corona.

Kroppsbyggaren Ahmed våldtog flicka på SIS-hem

I en väntad dom från Borås tingsrätt döms Bahar Halid Ahmed, 30, till fängelse för att ha våldtagit en flicka på ett SIS-hem där han var anställd som vårdare. Ahmed, som är kroppsbyggare, hade inga svårigheter att tvinga ner den mycket mindre flickan i hennes säng för att sedan våldta henne oralt och vaginalt. ”Jag har aldrig känt sånt hat mot någon människa. Jag ville se den här människan skadad”, sade flickan i polisförhör.

Mattias Karlsson om uteslutningen av SDU: ”Jag var ytterst ansvarig”

I en intervju med SVT-reportern Anna Hedenmo i ”Min sanning” berättar Mattias Karlsson att det var ”nödvändigt” att utesluta det förra ungdomsförbundet SDU. ”Ledargarnityret var influerade av radikala idéer”, säger Karlsson.

Frilansjournalisten Lamotte blir influencer för nytt uppstickarbolag i elbranschen

Den av mainstreammedia ömsom hatade, ömsom hånade frilansjournalisten Joakim Lamotte får nu ekonomisk uppbackning genom att bli influencer, det vill säga en reklampelare för uppstickarbolaget Svensk kärnkraft, startat av Chang Frick, chefredaktör för nättidningen Nyheter idag. Det nya elhandelsbolaget kommer att donera hundra kronor till hans journalistiska verksamhet för varje ny kund som tecknar avtal hos dem.

Sjukhus börjar säga ”gravida människor” istället för kvinnor – för att transsexuella inte skall bli upprörda

En sjukhuskedja i Storbritannien har utvecklat ett nytt politiskt korrekt språk för att inte ”kränka” transsexuella. Bland annat skall man undvika att kalla gravida för kvinnor eller använda språk som knyter an till moderskap. Bröstmjölk skall till exempel i fortsättningen kallas för ”människomjölk”.

Alternativ för Sverige JO-anmäler Nyköpings kommun

Det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) har JO-anmält Nyköpings kommun efter att kommunen nekat partiet att hyra en lokal för medlemsmöte – med antydan om att man skulle agera ordningsstörande eller begå brott om man fick hålla möte.

Visa fler utgåvor »