Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 09/2018

Böneutrop: Först bara på fredagar, sedan tre gånger om dagen, nu fem gånger

Moskén i Växjö har ansökt om att bli Sveriges tredje med böneutrop. Det som startade som en källarmoské är nu ett gigantiskt bygge, finansierat av islamska stater som nu alltså ska ljuda över hela den småländska staden. Än så länge sägs att detta ska ske endast en gång i veckan. Andra europeiska städer visar dock hur övertagandet går till ett steg i taget. I tyska Rendsburg ljuder muslimska böneutrop från minareten numera flera gånger om dagen, och det är straffbart för elever att inte besöka moskén och buga mot Mecka.

Sjätte AP-fonden – Starkt resultat och ökande mångfaldsarbete

2017 summeras som ett mycket bra år för Sjätte AP-fonden. Värdeutvecklingen har varit god tvärs över hela innehavsportföljen och investeringstakten har varit fortsatt hög. Årets avkastning uppgick till 12,3 procent.

Kungarnas anfader och Normandies grundare

Richard Lejonhjärta av England, Ludvig XIV av Frankrike och Fredrik den store av Preussen. Dessa härskare har säkert de flesta antingen hört talas om eller läst om vid något tillfälle. Vad som kanske inte är lika känt är att dessa tre olika kungar härstammade från en och samma man, nämligen vikingen Gånge-Rolf, som även är känd under namnet Rollo. Denne viking grundade omkring år 911 det som idag är Normandie i nordvästra Frankrike.

Marion Maréchal-Le Pen: ”Frankrike är inte längre fritt”

Den unga franska politikern Marion Maréchal-Le Pen talade vid en konservativ sammankomst utanför Washington i USA den 22 februari, samtidigt som kampen mot globalismen ökar i Europa.

Afghan försökte dränka tysk flickvän – drunknade själv

Efter ett gräl med sin 17-åriga tyska flickvän försökte den 19-årige afghanen dränka henne i floden Havel. Men mannen kunde inte simma och istället för att dränka flickan sjönk han själv ned i det iskalla vattnet och dog senare till följd av detta.

Obama väljer konstnär som målar svarta som halshugger vita

När USA:s förre president Barack Obama låtit göra sitt porträtt, valde han att lyfta fram en svart konstnär som använder ett bildspråk som är tydligt hämtat från "svart makt"-rörelsen och som återkommande avbildar svarta som halshugger vita.

Gränspolisens enorma utmaning

Gränspolisens arbete är tröstlöst. 17 000 utvisningsärenden finns redan på gränspolisens bord bara för 2017, och 12 600 personer har avvikit och håller sig undan. Men den siffran kan komma att mångdubblas de närmsta åren och är redan bara toppen på ett gigantiskt isberg. Samtidigt riskerar Sverige att drabbas av terrorism, brottslighet och att ett skuggsamhälle bildas när åtskilliga tiotusentals illegala invandrare vägrar lämna landet.

Syrisk lycksökare lever med två fruar och sex barn i eget hus – yngsta frun är 14 år

Nyligen visade tyska, vänsterliberala Spiegel TV en dokumentär om den 32-årige migranten Ahmad A från Syrien, som på tyska skattebetalares bekostnad bor med två fruar och sex barn i ett eget tvåvåningshus, även det bekostat av sociala myndigheter, trots att detta är helt i strid med tysk lag. – Jag går bara till banken och hämtar pengar, säger Ahmad.

SVT förfalskar meddelanden från tittare

I SVT:s debattprogram Opinion Live får tittarna chans att komma till tals genom att skriva meddelanden om ämnet som debatteras, som sedan rullar förbi underst i tv-rutan. Men det är SVT som väljer vilka meddelanden som ska visas, och nu avslöjas också att den statliga tv-kanalen också förfalskar meddelanden för att "folkets röst" ska se ut att överensstämma med statens ideologi.

Tyskt försvar i förfall

Sedan några år tillbaka har tyska medier beskrivit hur stora problem Bundeswehr (försvarsmakten) har beroende på att Tyskland, liksom många andra europeiska länder, rustade ned när kalla kriget tog slut för drygt 20 år sedan.

Nytt invandrarparti ställer upp i kommunvalet i år

Under det senaste året har Malmö visat sig vara grogrunden för inte bara kriminalitet och islamistisk extremism, utan även för politiska satsningar av och för invandrare. Nu träder ett nytt invandrarparti fram med målet att komma in i kommunfullmäktige i det kommande valet. Partiets namn är Nya koalitionssamlingen.

Visa fler utgåvor »