Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 13/2021

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

Under en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Efter snyftintervjun i SVT: Nu vill byborna kasta ut Federley

Enligt vad skvallersajten Stoppa pressarna skriver har de stolta dalkarlarna och kullorna i Björbo, Gagnefs kommun nu fått nog av den självömkande och narcissistiske före detta EU-parlamentarikern Fredrick Federley, Centerpartiet. Efter att ha deltagit i en snyftintervju i en talkshow för SVT med programledaren Carina Bergfeldt vill nu byborna i Björbo helst kasta ut den homosexuelle centerpartisten. De anser att han utgör en fara för deras barn eftersom han bevisligen kände till att hans före detta sambo var dömd för 22 fall av sexuella övergrepp mot barn.

Europas första vätgaskraftverk i drift

Tyska medier rapporterade att APEX första vätgaskraftverk satts i drift den 24 mars. Den Mecklenburgska ministerpresidenten Manuela Schwesig invigningstalade på APEX-anläggning söder om Rostock.

President Vladimir Putin och Alexej Navalnyj – ett återkommande tema i franska BFM TV

Efter att den amerikanske presidenten Joseph Biden mer eller mindre förklarat den ryske presidenten för mördare, kom det naturligt nog helt olika men icke desto mindre intensiva reaktioner. Medan Joe Biden snubblar på trappan till flygplanet pulsar president Putin i knähög snö i Sibirien. Allt detta samtidigt som den franska kanalen BFM TV med flera repriser sänder en dokumentär om mordförsöket på den ryske opponenten. Och nu vet man var giftämnet novitjok placerades.

Rättssystemets nästan totala kollaps

Inom ett par dagar meddelades två märkliga domstolsbeslut till fördel för de ursprungligen åtalade personerna. Måltavlorna var företagsledaren Karl Hedin och den tidigare justitiekanslern Göran Lambertz. Dessa två fall återspeglar vad som egentligen pågår i det man kan kalla en total förvirring i vad som är rätt och vad som är fel och vad som står i brottsbalken.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

Efter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Grundstött skepp i Suezkanalen kostar 80 miljarder kronor – om dagen

Efter att det gigantiska lastfartyget Ever Given gått på grund och numera blockerar Suezkanalen skapas en kedja av negativa konsekvenser som drabbar världshandeln - till en kostnad av 80 miljarder kronor om dagen.

Israeliska armen råkade avslöja hemliga baser online

En israelisk militärenhet publicerade nyligen en offentlig karta med ett flertal utmärkta platser där Covid-19 tester genomfördes. Problemet var att bland dessa syntes ett stort antal militärbaser, av vilka flera är hemliga, inklusive baser tillhörande både det israeliska flygvapnet och militära underrättelsetjänster.

Hetsig debatt när lokalt parti vågade ifrågasätta kommunens HBTQ-diplomeringar

Det blev stundtals en känslomässig och hetsig diskussion i Örebros kommunfullmäktige när en motion från det lokala Örebropartiet om att inte längre lägga pengar på HBTQ-diplomeringar skulle debatteras, skriver nättidningen Nyheter Idag. Markus Allard, som var en av dem som hade skrivit motionen, kallade de ofta dyra utbildningarna i den ökända organisationen RFSL:s regi för kvacksalveri, och menade att kommunen skulle lägga skattepengarna på kärnverksamheter. När Nya Tider når Allard för en kommentar säger han att responsen på förslaget från vanliga Örebroare enbart har varit positiv.

Fega politiker lade ner sina röster när Sverige vek ner sig mot EU i budgetfrågan

Onsdagen den 24 mars var en sorgens dag i svensk politik. Då fick en riksdagsminoritet igenom ett förslag som innebär att Sverige skuldsätts för att bidra till andra länders budgetsanering genom EU. Både Moderaterna och Kristdemokraterna avstod från att använda sin möjlighet att stoppa regeringens och samarbetspartiernas förslag att godkänna EU:s långtidsbudget och återhämtningsfond i Riksdagens votering. Bara Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet röstade emot förslaget.

Om jag fick bestämma!

Våra politiker har ensidigt brutit samhällskontraktet med medborgarna i vårt land!

Pfizer utvecklar ny medicin mot Covid-19

Läkemedelsbolaget Pfizer har inlett de första försöken på människor med en experimentell medicin för att behandla coronavirusinfektioner. Medicinen, som administreras i form av piller eller intravenöst, menas kunna stoppa coronaviruset från att kopiera sig – och ger därmed ett skydd mot ökad infektion oavsett om patienten är vaccinerad eller ej.

Efter kritikstorm: Merkel backar om nedstängning över påsken

Onsdagen den 24 mars kom ett något oväntat besked från Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Den närmast hermetiska nedstängningen av Tyskland som i all hast planerats gälla under påskdagarna dras nu tillbaka och läggs på hyllan. Detta rapporterar flera medier under dagen. Merkel drar tillbaka beslutet efter massiv kritik från näringslivet men också från tunga företrädare inom hennes eget parti.

Visa fler utgåvor »