Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 17/2021

Folkliga protester i både Tyskland och Storbritannien mot nedstängningspolitiken

Från mitten av förra veckan, från den 21 april till lördagen den 24, hölls massiva protester i både Tyskland och Storbritannien mot coronarestriktioner och icke-evidensbaserade nedstängningar. Även om demonstrationerna var och en för sig avlöpte olika, syns nu flera tendenser som måhända markerar en vändpunkt i medierapportering och att rädslan börjar släppa sitt grepp om européerna.

”En oerhörd lättnad” – Ingrid Carlqvist om den friande domen

Sommaren 2019 lät Ingrid Carlqvist och Maria Celander publicera en insändare på sin hemsida som uttryckte oro för att muslimer ska premiera andra muslimer i händelse av framtida brist på mediciner i Sverige. Det ledde till att de i slutet av 2020 åtalades för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp, som företrädesvis används mot invandringskritiker och som kan leda till böter eller fängelse. Men Helsingborgs tingsrätt friade duon med hänvisning till att kriterierna för åsiktsbrott inte var uppfyllda. Åklagaren överklagade den friande domen, men förlorade även i hovrätten som under måndagen fastställde tingsrättens dom.

Sex islamister gripna i polisaktion i Danmark

Den danska polisen, i samarbete med den danska säkerhetspolisen PET, slog idag till mot ett flertal adresser i Århus och Köpenhamn i en anti-terroraktion riktad mot islamister skriver BT. I aktionen grep polisen sex män i åldrarna 27 till 35 år, varav fyra i Århus och två i Köpenhamn. De gripna har enligt ett pressmeddelande från den danska polisen kopplingar till den muslimska terrorgruppen Islamska Staten.

Professor Didier Raoult om Covid-19

BFM TV:s ledande journalist Bruce Toussaint har besökt professor Didier Raoult i Marseille. Under ett avspänt samtal ställdes frågor rörande den pågående epidemin. Professor Raoult har nyligen gett ut en bok, en omedelbar bestseller, med titeln ”Carnets de guerre; covid-19” med undertiteln ”Den största hälsovårdsskandalen”. Man bör också se detta program i ett annat sammanhang. Under samma vecka intervjuade Apolline de Malherbe författaren Philippe de Villiers, brodern till generalen Pierre de Villiers. Dessutom kom en annan dokumentär på tvåårsdagen av den stora branden i katedralen Notre Dame i Paris. Sammantaget ser man tydliga signaler att den intellektuella franska oppositionen har ett kraftigt stöd hos de lika intellektuella som patriotiska mediakretsarna.

Överdrivna klimathot skrämmer i onödan – den stora faran är kallare klimat

Tällberg Forums grundare Bo Ekman varnar i DN 20 april för att haven kan stiga upp till sex meter om isar i Arktis och på Grönland skulle smälta. Han menar att mer koldioxid skulle värma atmosfären så att havs- och landisar smälter.

Brittisk partiledare utkastad från pub av nedstängningskritisk pubägare

I samband med att Storbritannien lättade på sina extrema Covid-19-restriktioner skulle Labours partiledare Sir Keir Starmer gå ut och ta en öl på en pub. Men det politiska jippot, som skulle dokumenteras av media, blev inte riktigt som Starmer tänkt sig. Han blev utskälld och utkastad från puben av pubägaren själv som beskyllde politikern för att ha stöttat helt onödiga nedstängningar med katastrofala följder för landets befolkning.

GP-skribenter utanför åsiktskorridoren – ifrågasätter corona-statsmakten

Björn Werner på GP gör liknelser mellan Corona-Sverige och DDR – invånarna är medlöpare som tycker att inskränkningar av medborgliga friheter kan tolereras eftersom staten ger materiell välfärd, de har jobb, bostad och kan köpa saker. ”Vi kan aldrig ta för givet att statsmakten garanterat kommer att återbörda våra friheter”. Permanenta skador på demokratin blir arvet, enligt GP:s kulturchef.

Näthatsgranskaren vill se Joakim Lamotte i fängelse

Den så kallade ”Näthatsgranskaren”, Tomas Åberg, som stämt frilansjournalisten Joakim Lamotte på 70 000 kronor för grovt förtal har via sin advokat framfört ett yrkande på att Lamotte skall dömas till fängelse. Detta för att han skrivit artiklar om Åberg som utpekar honom som en djurplågare – eftersom han de facto lät sina djur svälta till döds.

SVT:s barnprogram böjer sig för muslimska krav och uppmärksammar Ramadan

Det blir mer islam i SVT:s barnprogram då ”Bolibompaklubben” kommer att uppmärksamma den muslimska fastemånaden Ramadans avslutning, högtiden Eid. Detta sker efter att den muslimska småbarnsmamman Nora Salem skrev en insändare i DN som SVT nappade på.

Svidande kritik från Riksrevisionen mot Migrationsverket

En omfattande rapport från Riksrevisionen visar på omfattande fusk med anhöriginvandring till Sverige och ger svidande kritik mot Migrationsverket som man menar har brister på flera områden. Brister som leder till att personer tar sig till Sverige i syfte att medverka i kriminella gäng, leva på bidrag samt ett ökat terrorhot när potentiella terrorister ges uppehållstillstånd.

Polisförbundet motarbetar fortsatt aktiva SD-medlemmar – utan stöd i stadgarna

I början av mars fick Transportarbetarförbundet bakläxa i Stockholms tingsrätt, vilket betyder att förbundet inte får utesluta medlemmar som också är med i Sverigedemokraterna. Trots domen har få fackföreningar ändrat sin SD-fientliga hållning. Ett av dem är Polisförbundet, rapporterar Polistidningen. Nya Tider kan nu avslöja att Polisförbundet inte har stöd i sina stadgar för att motarbeta medlemmar som kombinerar förtroendeuppdrag i facket med att vara med i SD.

Självkörande bilar är ”rasistiska” hävdar lagkommission

Enligt den brittiska lagkommissionen som just nu utreder lagförslag för att införa självkörande bilar i Storbritannien är bilarna ”rasistiska” eftersom de har mycket svårare att känna igen mörkhyade människor i dålig belysning än ljushyade. Man skyller på tillverkarnas ”underliggande rasism” vid konstruktionen av teknologin som inte tar hänsyn till biologiska skillnader mellan folkslag.

Visa fler utgåvor »