Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 20/2020

Kontroversen över böneutrop i Århus fortsätter

Nya Tider har tidigare rapporterat om Fredens Moské i Gellerup, en invandrardominerad stadsdel av Århus. I helgen genomförde Generation Identitär en protestaktion mot böneutrop, något som ledde till motdemonstrationer i Gellerup.

Kapplöpningen om ett Covid-19-vaccin

Två huvudkandidater kommer snart att inleda kliniska massprovningar och alla möjligheter är öppna, inklusive att avsiktligt infektera friska volontärer.

Sjuksköterska våldtagen av migrant

En senegalesisk migrant har gripits misstänkt för att ha genomfört en brutal och utdragen våldtäkt mot en sjuksköterska vid en busshållplats i Neapel mitt på dagen. På grund av coronakrisen var det helt folktomt men under den pågående våldtäkten gick en kvinna förbi – utan att hjälpa offret.

Invandrare våldtog barn 600 gånger – döms till livstids utvisning

I flera års tid våldtog den nu 46-åriga invandraren Bekim Dzelili sin nya sambos dotter flera gånger i veckan. Våldtäkter som startade när flickan bara var 10 år och som skedde upp till 600 gånger under helvetet hon tvingades genomlida. Nu har pedofilen dömts till 13 års fängelse och utvisning på livstid för en lång rad brutala sexbrott – tack vare att flickan lyckades spela in en av våldtäkterna.

Mysterium med kinesisk forskare mördad i USA

Mordet på en kinesisk professor från det amerikanska universitetet i Pittsburgh som sköts till döds med flera skott har orsakat en global uppståndelse. Forskaren var nära att göra ”mycket betydande upptäckter” om coronaviruset som har utlöst den globala pandemin.

Tyskland ser ökad risk för hård Brexit om Storbritannien vägrar förlänga slutdatumet

Tysklands utrikesminister Heiko Maas sade i en tidningsintervju på lördagen att det finns en växande risk för en hård Brexit mitt i coronaviruskrisen, eftersom förhandlingarna mellan Storbritannien och EU om de framtida handelsförbindelserna hittills knappast har gett några framsteg.

Grekland hyr drönare från Israel för havsövervakning

Grekland kommer att hyra ett system av Heron-drönare under tre år med en köpoption.

Frankrike och Tyskland beslutar om lättnader i medborgarnas rörelsefrihet

På bästa sändningstid under söndagen intervjuade tre journalister partiledaren för Rassemblement National, Marine Le Pen. Le Pen fick besvara frågor från BFM TV:s egen redaktör från den ekonomiska redaktionen (Jean-Baptiste Boursier) samt journalister från ”Le Parisien” och ”Aujourd’hui en France”. Direkt efter denna intervju med början klockan 12 följde en fjärde repris av samtalet mellan professor Didier Raoult och Apolline de Malherbe.

Sörmlandskommuner undanhåller medvetet uppgifter om smitta på äldreboenden

Strax efter valborg rapporterade lokalmedia i Södermanland att flera av kommunerna medvetet undanhåller offentligheten siffror för hur många som hittills smittats med Covid-19 på kommunala äldreboenden i länet. Två av kommuncheferna slår ifrån sig och ställer sig oförstående till varför man skulle ta fram denna information och redovisa den, och när Nya Tider försöker att få en kommentar från de kommunchefer som uttryckt sig så är mörkläggningen total.

Handlingsförlamning som ledstjärna

Så har vi då för femtioelfte gången mottagit en present från det kommunistiska paradiset Kina! Vi visste lång tid i förväg att den skulle komma till oss, med intill visshet gränsande sannolikhet skulle vi drabbas även nu. Vi hade således god tid på oss att förbereda oss inför eländet.

Över 3 000 döda i Sverige i covid-19 – inget munskyddskrav i äldrevården

Antalet döda i Covid-19 i Sverige har nu passerat 3 000 med ytterligare 99 personer som bekräftats döda vid torsdagens pressträff. Trots att de värst drabbade av Covid-19 är äldre personer och det förekommit stor smittspridning med många dödsfall på äldreboenden finns det ännu inget krav på att vårdpersonalen där skall ha munskydd eller andningsskydd.

Alexander Gauland tycker inte att den 8 maj ska vara helgdag i Tyskland. Foto: Wikipedia

AfD säger nej till 8 maj som helgdag

Alexander Gauland, hedersordförande och tidigare gruppledaren i Förbundsdagen för partiet Alternativ för Tyskland (AfD), kritiserar delstaten Berlins beslut att göra den 8:e maj, dagen för den tyska kapitulationen i andra världskriget, till en helgdag i denna delstat.

Klimatalarmister bekämpar livets grundsten

Klimatalarmister tycks tro att vi kör motorfordon med kalk som bränsle. De kallar nämligen bensin och diesel för fossila bränslen. Men det är de inte. Fossil är mineraliserade (förstenade) rester av sedan länge döda djur och växter som kommer från djurs och växters hårda delar. Dessa delar är kalkhaltiga och passar inte som bränslen i motorer. Den som försöker köra förbränningsmotorer på kalk kommer inte långt!

Förlusten av tron på högre makter

Människan har en naturlig tro på högre makter. Det vi inte kan förklara måste ändå förklaras med något som finns bortom mänsklig makt. I vår tid har de olika formerna för dessa naturliga svar på existentiella frågor urholkats genom vetenskapsutveckling och politisk propaganda. Vi vågar inte längre lita på våra inre röster. Vi böjer rygg och låter oss utnyttjas som skatteslavar. Tillgången på disparat information i dataåldern har paradoxalt nog gjort oss allt mer förvirrade och lättmanipulerade.

Visa fler utgåvor »