Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 23/2017

Svenska twitteranvändare: ”Skicka mej istället!”

I en ny twitterkampanj under hashtagen bär namnet ”Skicka mej istället” vädjar svenskar att få bli utvisade så att en asylsökande kan få ta deras plats i Sverige. Bakgrunden till kampanjen är att Sverige utvisar asylsökande till Afghanistan där det nyligen har skett terrordåd.

Studentfirande urartade i upplopp

Polisen tvingades den 2 juni att avbryta ett studentfirande i Göteborg eftersom det urartade i ett upplopp där ungdomar kastade sten, flaskor och cafémöbler mot poliser. Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp.

Kulturjournalist på DN: Sverige borde inte få firas på nationaldagen

Ett land som skickar hem illegala invandrare till deras hemländer är inte värdigt att bli firat. Det sade DN:s kulturjournalist Kristina Lindquist i SVT Gomorron Sverige inför den kommande nationaldagen. Vidare deklarerar Lindquist klart och tydligt att hon anser nationalismen vara en vedervärdig ideologi som helst borde utplånas.

Joakim Andersen – en unik röst i svensk samhällsdebatt

Detta är andra delen av intervjun, publicerad exklusivt för webben, med bokaktuelle politiske bloggaren Joakim Andersen. Nya Tider samtalade med Andersen om villkoren som politisk tänkare, hans tid som marxist och var det intellektuella metapolitiska tänkandet egentligen tagit vägen.

Elie Hatem om situationen i Syrien

Dr Elie Hatem är en libanesisk-fransk advokat, politisk rådgivare och en av de mest respekterade experterna i Frankrike på Mellanöstern. I en exklusiv intervju med nätsidan Free West Media (FWM) förklarar han kopplingarna mellan olika slagfält i Mellanöstern och EU:s självmordspolitik. Vi publicerar delar av intervjun med tillstånd från FWM.

Halshuggning av presidenter: Chelsea Clinton skrattar inte längre

Hillary Clinton utbrast en gång, angående mordet på Muammar Kadaffi efter bland annat USA:s ingripande i Libyen, att "vi kom, vi såg, han dog", följt av ett skratt. Hennes dotter Chelsea är dock en av de som inte uppskattar skämt om att döda presidenter.

Att bryta vänsterns kvävande hegemoni

För en månad sedan förklarade Jörg Baberowski, professor vid Humboldt-universitetet i Tyskland, i en intervju för Neue Zürcher Zeitung att "vänsterns kulturella hegemoni" bör brytas ned så att ett nytt intellektuellt utrymme kan skapas.

New York Times snedvrider Putins nekande till rysk hackning

I veckan gav New York Times en falsk bild av Putins förnekande av att Ryssland skulle vara inblandat i hackning av Demokraternas kampanj för att stoppa Hillary Clinton från att väljas till president.

Människor nedmejade och knivhuggna i nytt dåd i London

På lördagskvällen mejade terrorister ned fotgängare med en minibuss och fortsatte sedan knivhugga människor i London.

Attacker mot etniska bulgarer i Ukraina

I regionen Bessarabien i Ukraina ökar motsättningarna när den bulgariska befolkningen trakasseras av ukrainska så kallade ultranationalister.

Matteo Salvini (Lega Nord) redo för kommunalvalen

Det italienska EU-kritiska partiet Lega Nords populäre ledare Matteo Salvini går till attack mot EU:s lotsande av migrantbåtar från Libyen till Italien. Kritiken levererades efter att han skördat en övertygande seger i partiets primärval.

DNA-studie: forntidens egyptier hade europeisk härstamning

Tyska forskare presenterade nyligen resultatet från en genetisk studie man låtit göra på egyptiska mumier. Resultatet visar att forntidens egyptier nästan helt saknade sub-saharisk DNA - istället kunde man visa på bland annat europeisk härstamning, vilket tidigare bara kunnat utläsas av forntida och antik egyptisk konst.

Pastor: ”Nationalsången är förlegad och bör skrivas om”

Nationalsången är inte tillräckligt inkluderande för ”nya svenskar”, ja den är rent av ”hopplöst förlegad, storvulen och imperialistisk”, anser en frikyrkopastor från Falun som i en debattartikel föreslår en mer politiskt korrekt och historielös version av nationalsångens andra vers. Nu får hon mothugg av populärhistorikern och journalisten Herman Lindqvist.

Paris borgmästare stöder festival förbjuden för vita

I en serie av meddelanden på Twitter menade Paris borgmästare Anne Hidalgo att en "tydlig lösning hade hittats" för den afro-feministiska festivalen Nyansapo, som förbjöd vita att delta: Den skulle delvis fortsätta att vara stängd för vita.

Den danska regeringen vill fördubbla straffet för tiggeri

Redan i dag är tiggeri förbjudet i Danmark, men regeringen vill nu förlänga straffet från dagens sju dagar villkorligt till 14 dagar i fängelse.

Visa fler utgåvor »