Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 25/2017

Somalier och araber i våldsamt upplopp i Trollhättan

Under natten till torsdagen i förra veckan startade ett fyrtiotal ungdomar ett våldsamt upplopp i förorten Kronogården i Trollhättan. Oroligheterna, som började som ett revirbråk mellan arabiska och somaliska gäng, fortsatte även under torsdags- och fredagskvällen och vändes i allmänt upplopp mot polisen som fick gå in med pepparsprej och batonger.

Direktören för Rossija persona non grata i EU

Dmitrij Kiseljov, direktör för den ryska statliga nyhetsbyrån Rossija, har i två år inte kunnat resa till länder inom EU på grund av sanktioner mot Ryssland. Nu har Europeiska unionens domstol slagit fast att förbudet gäller.

Slaget om korset i centrala Berlin

EU åtalar Ungern, Polen och Tjeckien för att vägra ta emot migranter

EU-kommissionen väljer nu att ta till juridiska åtgärder mot tre medlemsstater som trotsar den förda migrationspolitiken i unionen. En tydlig klyfta mellan de EU-lojala medlemsstaterna och de kritiska riskerar att fördjupas.

Stenkastning mot SVT:s sommarlovsmorgon

Ett ungdomsgäng kastade under måndagskvällen sten mot Sommarlovsmorgons scen i Västra hamnen i Malmö. Ungdomsgänget hade tidigare blivit avvisade från platsen av väktare men kommit tillbaka. Vid tillfället hade även barn rört sig i området.

SÄPO: Tusentals våldsbejakande islamister i Sverige

Under de senaste åren har antalet våldsbejakande extremister som befinner sig i Sverige ökat lavinartat. Framförallt är det gruppen islamistiska extremister som bekymrar Säkerhetspolisen (Säpo) där antalet har ökat från några hundra år 2010 till flera tusen år 2017.  Samtidigt intensifierar nu Säpo arbetet med att hitta potentiella terrorister bland flyktingar som har gått under jorden.

FN uppmanas strida mot ”kulturell appropriering”

Talespersoner för ursprungsbefolkningar har uppmanat en FN-kommitté att förbjuda appropriering av ursprungsbefolkningars kultur så snart som möjligt.

En vandring bland Sveriges nationalromantiska byggnader

Arkitekten Ferdinand Boberg ritade många av de byggnader som i dag är landmärken i bland annat Stockholm. I sina kreationer hämtade han inspiration från både medeltid och samtidens jugendstil.

Tyskland: Allt vanligare att ”flyktingar” semestrar i sina hemländer

Flera tyska medier uppmärksammar att personer som har flyktingstatus i Tyskland helt utan konsekvenser kan semestra i sina hemländer – änder som de själva uppgivit att de flytt ifrån på grund av krig och förföljelse. Myndigheterna noterar nu en ökning av antalet hemlandssemestrande asylmigranter. I Österrike har det varit en liknande situation - nu kommer dock nya regler.

Åkesson i Järva: ”Vi är partiet för skötsamma och laglydiga människor”

Det var publikrekord när Jimmie Åkesson talade under Järvaveckan i Stockholm. Utöver att fokusera på vikten av demokrati och dialog utan skrik och glåpord poängterade SD-ledaren den stora samhällskris som Sverige befinner sig i. Samtidigt påstod Åkesson att Sverige alltid har varit och kommer förbli ett invandrarland – även om invandringen bör vara begränsad.

Svenska medier spred bluffhistoria om dödat ”flyktingbarn”

Ett flyktingbarn som sedermera visade sig vara vuxet utvisades nyligen från Sverige. Strax efter att ”barnet” hade landat i sitt hemland cirkulerade uppgifter om att han hade dödats i ett terrordåd. Uppgifterna som spreds vidare i en rad svenska medier visade sig senare vara en bluffnyhet.

Ungern inför restriktioner mot NGO:er

Det ungerska parlamentet beslutade den 13 juni att internationellt finansierade ickestatliga frivilligorganisationer, NGO:er, måste redovisa sina finansiärer och offentligt tillkännage det faktum att man sponsras med utländska pengar. Lagen anses vara ett steg i premiärminister Viktor Orbáns kamp mot den globalistiske multimiljardären George Soros.

20-årig asylmigrant tände eld på eget asylboende

En person gripen för misstänkt mordbrand visade sig själv bo på det asylboende som han hade tänt eld på. Branden startade enligt uppgifter i mannens rum. Enligt Polisens statistik över anlagda bränder vid asylboenden för år 2016, kan man konstatera att 40 procent av alla anlagda bränder har startats av de boende själva.

Att vara patriot har blivit en synd för vänstern över hela världen

Enligt nätordboken thefreedictionary.com är en patriot "en person som älskar, stöder och försvarar sitt land och dess intressen". Hånandet av patriotism har dock etablerats i USA, Europa och Australien, i ett försök att säga adjö till gränserna.

Folkmassa stormar Kensingtons stadshus efter branden i London

Polis fick tillkallas för att hantera situationen i London, där människor stormade Kensingtons stadshus under rop om "mördare" och krav på förklaringar.

Oliver Stone hävdar att det amerikanska militär-industriella komplexet vill ha krig med Ryssland

Det amerikanska militär-industriella komplexet har ansvaret för att relationerna mellan USA och Ryssland har försämrats, menar den amerikanske regissören Oliver Stone. Han liknar detta komplex vid ett penningslukande "monster".

Visa fler utgåvor »