Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 27/2018

Elvaåring bortgift till 41-årig man – väcker starka reaktioner

6 000 tips om terrorhot – varje månad

Säpo får in hundratals tips om misstänkta terrorhandlingar och planer varje dag. Samtidigt växer de extremistiska muslimska miljöerna snabbt och uppgår nu till över 3 000, varav många är jihadister som kommit tillbaka från Syrien och Irak där de krigat för Islamiska staten.

Pappa rev ner klistermärke – överfölls av vänsterextremister

En vänsterextrem grupp överföll en 47-årig man och hans två barn när de såg att pappan rev ned deras klistermärken.

Vänsterpartiets Almedalstal 2018

Klassiskt vänstertal om SD av Jonas Sjöstedt, som även lät Emil och Alfred gästspela hos Vänsterpartiet.

Ny dansk undersökning om gärningsmännen bakom ökningen av våldtäkter

Nytt Mälartåg premiärvisades i Stockholm

För Mälartågs räkning har vagnbolaget Transitio köpt 33 stycken 4-vagnars dubbeldäckade elektriska motorvagnståg av typen DOSTO från schweiziska Stadler. Även Upplands lokaltrafik kommer att skaffa åtta stycken DOSTO. Nu har det första fordonet visats för allmänheten i Stockholm.

Massvis av osålda biljetter till ”mansfri festival”

Medieprofilen Emma Knyckare meddelade förra året att hon tänkte anordna en festival utan så kallade cis-män. Något som gett profilen stor uppmärksamhet och som hon hyllats för i media. Vänsterjournalister har också flitigt uppdaterat om påstådda framgångar för festivalen, bland annat påstods biljetterna ha sålt slut redan elva minuter efter biljettsläppet. Men detta stämmer inte. Trots att festivalen ska äga rum om mindre än två månader och det bara finns plats för 6 500 besökare går det fortfarande att köpa hur många biljetter som helst.

TV4 hyllar anti-SD-”kupp” i sitt eget program

Den för många okända artistduon Rebecca & Fiona vill göra det trendigt att diskutera politik. Detta genom att ha tröjor med texten ”Fuck SD” i en så kallad ”kupp” under sitt framträdande i TV4 programmet ”Sommarkrysset”. Men någon kupp hade inte behövts. Programledaren själv, Gry Forsell hyllar nämligen de båda kvinnornas tilltag.

Gjutna lejon och riddare i Sala silvergruva

Den 30 juni och 1 juli kunde man under ett besök i Sala silvergruva få möjligheten att titta på tornerspel, åka häst och vagn, få se en högtidlig kortege färdas fram eller åka 155 meter ner i underjorden och vandra omkring i ett av gruvschakten. Under dessa två dagar pågick Silvergruvans Dagar och lördagen den 30 juni som inledde det här evenemanget lockade många besökare, inte minst barnfamiljer. Nya Tider var på plats.

Moderaternas Almedalstal 2018

Nazister, ryssar och troll största hotet mot Sverige? Moderaterna inledde årets Almedalsveckan med ett tal av partiledaren Ulf Kristersson inför 3 500 åhörare.

EU-ledarna enades om en migrationskompromiss: vill upprätta uppsamlingsläger – i Europa

EU:s stats- och regeringschefer möttes i Bryssel under torsdagen och fredagen för att komma överens om en ny gemensam migrationspolitik inom unionen. Efter svåra förhandlingar och stor oenighet kom man överens om en kompromiss, som innebär att man inom EU:s gränser upprättar uppsamlingsläger där asylsökare som tagit sig till Europa måste befinna sig under bedömningen av deras asylansökningar. I vilka länder sådana uppsamlingsläger skall upprättas är fortfarande oklart.

Försvaret larmar om extrem islamism

En rapport från Försvarshögskolan varnar för att antalet salafister har tiodubblats på mindre än ett decennium, och att alla jihadister bekänner sig till denna radikala gren av islam. Salafisterna ser ned på icke-muslimer och även muslimer som inte är lika renläriga.

Försvarsutskottet bör kräva ny offert på luftvärn

Regeringens beslut att begära offert på endast luftvärnssystemet Patriot är negativt för vår militära förmåga, men också för svensk ekonomi och industri. Det hävdar Mikael Jansson (AfS), som förordar alternativa europeiska luftvärnssystem.

Förening med terrorkoppling får pengar för att ”bekämpa fördomar om islam”

Kulturminister Alice Bah Kuhnke och Myndigheten för stöd till trossamfund har gett pengar till det islamistiska och extrema studieförbundet Ibn Rushd. Det är inte första gången myndigheten pumpar in bidrag i extrema muslimska föreningar. Tidigare har TSS med skattepengar låtit trycka upp en muslimsk kravskrift på sjukvården. Nu kritiseras myndigheten och kulturministern för att finansiera extremism.

Visa fler utgåvor »