Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 28/2018

CSU kan förlora Lantdagsvalet i Bayern

Den 18 oktober är det Lantdagsval i Bayern, men kristdemokratiska CSU kan göra ett katastrofval och få 38 procent medan AfD stiger till 14 procent i Bayern.

Spelet är slut för jihadister i danska fängelser

Danmarks fängelsemyndighet Kriminalforsorgen har beslutat att stoppa spridningen av extremistiskt material i fängelser i landet genom att förbjuda datorspel för alla fångar.

15 000 Boer planerar att flytta till Ryssland från Sydafrika

I takt med stigande dödstal bland Boerna i Sydafrika - ofta genom fruktansvärda hatbrott med brutala mord och stympningar – så överväger 15 000 av dem en massiv utvandring till Ryssland.

Sverigedemokraterna byter partigrupp i EU-parlamentet

Sverigedemokraternas representanter i Europaparlamentet, Peter Lundgren och Kristina Wiberg, har anslutit sig till en ny partigrupp, European Conservatives and Reformists (ECR).

Att avsluta ett krig

9-10 juli 1790 utkämpades det avgörande slaget i det svensk-ryska krig som här i Sverige är känt som ”Gustaf III:s ryska krig” och i Ryssland som ”Katarina II:s svenska krig”.

Bäst i klassen, taktiskt men tamt

Jimmie Åkessons tal innehöll en enda nyhet, ROT-avdrag för hemalarm. Å andra sidan är Åkesson troligen den enda av partiledarna som kan lyckas med ett så magert utbud. Anledningen är att han redan har satt alla de viktiga politiska förslagen för mycket länge sedan.

KD: Du skall kunna lita på Sverige

Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare, var den enda borgerliga politikern som var tydlig med att svenska värderingar ska gälla i Sverige. Hennes vision om en alliansregering kändes trovärdig och hon ställde inga reservationer vad gäller SD. Detta tal kan faktiskt ha räddat kvar KD i riskdagen.

Visbys domprost störde Almedalsseminarium om integration genom högljudd klockringning

Almedalen, Visby. Onsdagen den 4 juli störde Visbys domprost Mats Hermansson på ett egenmäktigt sätt ett seminarium han ogillade genom att börja ringa i kyrkans klockor, så att frågestunden stördes. Seminariet handlade om integration, och seminariets anförande var den borgerlige debattören Thomas Gür.

Utan visioner i Almedalen – Stefan Löfvens tal till folket

Stefan Löfven levererade sitt Almedalstal inför 4 100 åskådare. Talet riktade in sig på välfärdsfrågor, och på att framhäva allt bra som Socialdemokraterna har åstadkommit under mandatperioden.

Ingen amnesti för gymnasist, lagen kan inte tillämpas

Den nya gymnasielagen som skulle ge 9 000 mer eller mindre okända personer utan asylskäl möjlighet att stanna i Sverige kan inte tillämpas eftersom den strider mot andra tvingande lagar. Det skriver Malmö Migrationsdomstol i ett pressmeddelande.

66 661 uppehållstillstånd beviljade på sex månader

Le Pens medkandidat fördömer ”flyktingarnas kolonisering” av Frankrike

”Vi måste rädda Frankrike”, sade Nicolas Dupont-Aignan under en intervju med tv-värden Laurent Ruquier, lördagen den 23 juni.

StFF-ledamot till Nya Tider: Man hejar i med- och motgång!

Den svenska regeringen gjorde en kovändning i frågan om bojkotten av fotbolls-VM i Ryssland. Detta efter Sveriges avancemang till åttondelsfinal.

Annie Lööfs partiledartal, en dramaturgisk fullträff

Vackert sommarväder under Almedalsveckans fjärde dag, den 4 juli. Centerpartiets ledare Annie Lööf talade inför 3 900 personer.

Alternativa fakta och EU-propaganda – Jan Björklunds tal

Liberalernas dag i Almedalen var en hyllning till EU. Samtidigt var det här det tredje talet som handlade om SD.

Visa fler utgåvor »