Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 30/2018

Politiker struntar i handlare som rånas – besöker ICA där NMR protesterat mot rånen

Polis får inte de resurser som behövs och handlare upplever ofta att politikerna vänder dem ryggen när de rånas eller råkar ut för stölder. Intresset från politikerna var dock desto större när en ICA-handlare i Trosa klagade över att Nordiska motståndsrörelsen delade ut flygblad mot rånen i närheten av hennes butik.

Turk i tyska landslaget hoppar av: ”Jag är utsatt för rasism!”

Den tyske fotbollslandslagsspelaren Mesut Özil meddelar att han med omedelbar verkan hoppar av det tyska landslaget, eftersom han anser sig vara utsatt för ”rasism."

Dagens bild av Sverige i Europa

Många som läste statskunskap på 1980- och 1990-talen minns en dominerande ödmjuk formulering: "hela världen tittar på och beundrar Sverige." Visst, fortfarande var mycket bra i Sverige, även om man då menade länder som Vietnam, Tanzania, Sydafrika, Kuba, Nicaragua med flera.

Patriotsystemet, en frälsarkrans av betong

Det nya luftvärnssystemet Patriot, som Sverige tänkt köpa in från USA, kan inte användas för att skjuta ned de robotar och flygplan som kan tänkas anfalla Ryssland över svenskt luftrum.

MSB till Nya Tider om hjälp att släcka: ”Ryssland är nog inte det första landet vi frågar”

När den stora skogsbranden rasade 2014 erbjöd sig Ryssland att skicka brandbekämpningsflyg, men Sverige tackade nej med argumentet att det skulle bli ”trångt i luftrummet”. Trots att situationen med årets skogsbränder är synnerligen allvarlig säger MSB till Nya Tider att rysk hjälp ändå inte är aktuell.

Polska brandbilar till Sverige

Räddningstjänst från Polen skall hjälpa till att släcka skogsbränderna i Sverige. En polsk politiker deklarerar: ”Vi hjälper inte den svenska regeringen eller övrig elit, våra hjärtan är med det svenska folket”.

För alla Marvelfans: Ny serietidningsbutik i Stockholm

Litauen den 6 juli – Mindaugas dag

Republiken Litauen firar den 16 februari som den dag, då landets oberoende ställning fastställdes i Vilnius 1918 av blivande ledamöter i den första litauiska regeringen. Men en annan nationaldag med en lång historisk tradition firas den 6 juli.

Budskapet till syrierna: Dags att åka hem nu

Den ryske presidenten Vladimir Putin, den amerikanske presidenten Donald Trump samt den danske socialdemokraten Mattias Tesfaye är de senaste i raden av politiker som uppmanar de syriska migranterna att åka tillbaka nu när kriget är över.

Ny forskning: människor kan bli hur gamla som helst

Svenska forskare vid Chalmers universitet i Göteborg menar att det inte finns någon gräns för hur länge en person kan leva.

Ryssland initierar ett intensivt program med repatriering av syriska flyktingar

Under fredagen den 20 juli hölls i Moskva en gemensam konferens med deltagande av stabs-representanter från Nationellt Centrum för interrimsförvaltning i Syrien samt representanter för ryska Utrikesministeriet. Mötet och de uppgifter som delades ut till olika myndigheter i Syrien visar ryssarnas mycket välorganiserade plan för hemresa för syriska familjer till hemlandet.

Nya fakta kring tsarfamiljen Romanovs kvarlevor

Det är numera väl känt vad som inträffade natten mellan den 16 och 17 juli 1918 i staden Jekaterinburg öster om Uralbergen. Man har även kunnat fastställa transportförloppet av de mördade personernas kroppar. Mängder av skickligt utlagda desinformationtrådar ledde till flera falska spår.

Vad är libertarianism?

Norrmän köper fastigheter i Sverige

Utländska investerare köper upp svenska hyresfastigheter med säkra intäkter eftersom kommunen måste se till att invandrare och andra får bostäder. Men uppköpen sker även i övriga segment.

Det blir ingen kurdisk stat

Den autonoma kurdiska Rojava-regionen i norra Syrien hade aldrig någon chans att bli permanent och nu är den på väg att återintegreras i Syrien. Rojave har setts som ett hopp för de som vill ha en kurdisk nation.

Paris, den 14 juli – La Fête Nationale

Årets militära parad blev en strålande uppvisning i Frankrikes militära traditioner.

Jeff Ahl och Gustav Kasselstrand, Alternativ för Sverige. Foto: Nya Tider

Dränera lobbyistträsket!

Visa fler utgåvor »