Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 33/2017

Norska UD lämnar rapport som talar emot afghanska ”sittstrejkare”

Just nu strejkar hundratals afghanska män runt om i landet. Orsaken är att många av dem ljugit om sin ålder och när lögnen avslöjats genom ålderstester kan de inte längre räkna med uppehållstillstånd och att bli försörjare med svenska skattemedel. Men enligt norska UD är 32 av Afghanistans 34 regioner säkra.

Ännu en tolkning hindrar att utvisningar verkställs

Utlänningar som dömts till rättspsykiatrisk vård kan inte utvisas på grund av teknikaliteter kring boende. I stället för att hitta en praktisk lösning slår myndigheter ifrån sig ansvaret, alltmedan brottslingarna finns kvar i Sverige år efter år.

Journalist som avslöjade statlig snedvridning i medierapportering attackeras

Den tysk-nederländska reportern Claudia Zimmermann stötte på ett antal problem efter att ha avslöjat att hennes arbetsgivare, den tyska statliga medieorganisationen WDR, tillämpat sovjetliknande censur under migrantkrisen. Zimmermann fick se sina alster avvisade, rop på bojkott av henne och rentav ett öppet brev som förkastade hennes rapportering, som hon själv menar var helt saklig.

Sexofredanden på Malmöfestivalen

Efter bara några dagar har fler anmälningar om sexuella övergrepp skett än under hela förra årets festival, totalt 22 stycken.

”Feta studier” vid Oregon State University

Den konservativa nätsidan för studenter Campus Reform rapporterar att Oregon State University (OSU) kommer att erbjuda en vårterminskurs om "feta studier", eftersom det är "en fråga om social rättvisa".

Vita uppfinnare raderas från Googles sökresultat

Google censurerar träffar på framträdande västerländska skapare från sina sökresultat. Det avslöjas av twitter-kontot News Forever. Användaren googlade begreppet ”amerikanska uppfinnare” och noterade att nästan bara svarta syntes i Googles sökresultat.

Boxarlegenden Mike Tyson: De som migrerar till Europa är fegisar

”Jag skulle ha stannat kvar och slåss”, säger den berömde före detta boxare Mike Tyson. Han tillhör den växande skaran som förundras varför det bara är unga starka friska män som tar sig till Europa, och lämnar kvinnor och barn i det land de anser är för farligt för dem.

NGO borta från Medelhavet

Desperata flyktingar som trotsar risken med gummibåtar för att undkomma kriget? Inte riktigt. Sedan Italien satte stopp för NGO:er som Rädda barnen och Läkare utan gränser att agera taxitjänst över Medelhavet har antalet migranter som försöker ta sig in i Europa den vägen nästan helt upphört. Mer desperat var inte ”flykten” än att den slutade i samma stund som taxitjänsten försvann.

Gud är den moraliska tidsandan

Varför söker sig allt fler till Gud i dessa dagar? Alf Ronnby, doktor i sociologi och docent i socialt arbete, resonerar i denna debattartikel kring olika religioners gudsbegrepp och dess betydelse för att bygga samhällen. En fredlig samexistens kräver en gemensam moral och normbildning, och där spelar religionen en stor roll, konstaterar han.

Knivvåld ökar i London i takt med migrantinflödet

Den brittiska tidningen The Weekly Standard (WS) rapporterar att ett inflöde av afrikanska migranter, från framför allt Somalia och Kongo, har lett till en ökning av knivrelaterade brott.

Polsk minister avvisar tanken på amerikanska missiler

Polen överväger inte placering av amerikanska kort- och medeldistansmissiler på sitt territorium i nuläget, berättade den polske utrikesministern Witold Waszczykowski för affärstidningen Kommersant.

Invandringen till Spanien tredubblas på ett år

Tre gånger så många migranter har nått Spaniens kust i år jämfört med förra året, rapporterar den internationella migrationsorganisationen IOM. Detta samtidigt som spanska gränsövergångar stormas och forceras av hundratals migranter från Afrika.

Vänstern i stor sabotagekampanj mot AfD inför tyska valet

Med ungefär en månad kvar till det tyska valet storsatsar nu den tyska extremvänstern på att sabotera så mycket som möjligt för Alternativ för Tyskland, AfD. Med hjälp av blockader, mänskliga kedjor, högljudda okvädesord och påtryckningskampanjer mot lokaluthyrare skall partiets valkampanj förstöras. Nu sluter både riksdagsledamöter och socialdemokratiska ministrar upp bakom vänsterkampanjen.

Del 4. Brännpunkt utbildning

Skolor och universitet har anpassats efter muslimska krav, bilder på väggarna har plockats bort och det är rast för bön flera gånger om dagen. Håkan, en av de få svenska lärarna som är kvar, kan förstå muslimernas kritik av det dekadenta västerländska samhället, men tycker ändå att det blir för stora inskränkningar i den personliga friheten. Detta är del 4 i Alf Ronnbys framtidsroman som Nya Tider publicerar som följetong.

Miljöpartist gör utfall mot somalier

Under helgen brast det för Miljöpartiets fullmäktigeledamot i Järfälla Jonas Serneholt, som bestämde sig för att avvika helt från partilinjen och publicera ett upprört inlägg på Facebook där han kallade somalier för "en cancersvulst".

Socialdemokrat avstängd från universitet för fusk, behåller jobb i regeringspartiet

Den socialdemokratiska politikern och ledamot i kommunfullmäktige Alma Handzar lämnade in en kopierad text vid en hemtenta. Nu stängs hon av från universitetet för plagiat. Däremot behåller hon sin position inom Socialdemokraterna.

Video: Gränsvakten knäcker benet när migranter stormar in i Europa

En video visar hur migranter börjar sina första fotsteg i Europa med lagbrott. Migranter som helst vill ta sig till norra Europa kommer inte bara via Grekland och Italien. Även över Spanien kommer mängder av män som inspirerats av asylaktivisternas välkomstskyltar och andra som redan prövat lyckan.

Hackare utpressar filmbolag – hotar avslöja slutet i Game of Thrones

Hackare påstår att de kommit över material från nästa säsong av den populära serien Game of Thrones och försöker nu utpressa filmbolaget HBO på pengar. Annars hotar de med att släppa spoilers och annan information om avsnitt i förväg.

Visa fler utgåvor »