Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 35/2018

(S)kandalerna fortsätter

Ett nät av muslimska socialdemokrater har spridit lögner om andra partier på arabiska för att vinna röster hos den snabbt växande muslimska befolkningen i Sverige. Först ut var Sävsjös socialdemokrater som spred falska påståenden om Sverigedemokraterna och Moderaterna vilket uppmärksammats i dagarna. Nu avslöjas fler muslimska socialdemokrater med att sprida andra lögner.

Ökning av antalet rapporter om valfusk

Nya Tider har redan rapporterat om misstänkt valfusk i Falkenberg. Nu börjar rapporterna om ytterligare tecken på aktivism komma in. Bland ytterligare ställen där valsedlar har försvunnit för vissa partier kan nämnas Lund och på konsulatet i Barcelona. Försvunna valsedlar följer ett mönster som redan har observerats under valen 2010 och 2014. Även under kyrkovalet 2017 fanns det flera uppgifter om denna typ av valfusk.

Ljugande, arabisk socialdemokrat kommer inte att uteslutas ur partiet

Alternativ för Tyskland näst störst i tre tyska delstater

Nationalkonservativa Alternativ för Tyskland växer i den tyska opinionen. Särskilt tydliga är framgångarna i gamla Östtyskland där partiet enligt opinionsundersökningar är näst störst i tre förbundsländer om det vore val idag.

Matteo Salvini, partiledaren för La Lega skördar beröm av italienarna

Medan tyskarna för andra dagen i rad samlas i protest i staden Chemnitz, tidigare Karl-Marx-Stadt, håller Matteo Salvini bejublade tal till sina italienska landsmän. I Chemnitz knivhöggs en 35-årig tysk man till döds i söndags, vilket ledde till omedelbara protestreaktioner samma kväll. När det blev känt att två män, en irakier och en syrier hade häktats fortsatte protestmöten på måndagskvällen.

Socialdemokraterna ljög om Sverigedemokraterna på arabiska — för att få muslimska väljare

Socialdemokraterna i Sävsjö spred via en arabiskspråkig Facebooksida falska påståenden om Sverigedemokraterna och Moderaterna. Detta i ett syfte att få över muslimer till Socialdemokraterna och sprida en tydlig bild av Socialdemokraterna som ett parti för muslimer.

Patriotiska demonstrationer i östra Tyskland efter mord på etnisk tysk man

Kvällen den 27 augusti kommer det att hållas patriotiska demonstrationer i den östtyska staden Chemnitz. Detta är en reaktion på att en tysk man dagen innan mördades av två invandrare från Mellanöstern i samband med ett knivbråk.

Den vackre rebellen

Italienska katoliker föredrar Salvini framför påve Franciskus

Enligt den tyska dagstidningen Die Welt har Salvini blivit de-facto ledare för en stor del av katolikerna i Italien, på grund av sitt starka motstånd till migration. Färre och färre katoliker stöder påvens syn på att invandrare bör välkomnas med öppna armar.

”Migrant” ersätter ”flykting” i medias rapportering

Många upplever att media börjat rapportera annorlunda om invandringen, med fler krönikor och ledare som ifrågasätter invandring och eftergifter för islam. Även invandrares överpresentation inom främst sexualbrott har börjat omskrivas. Den allmänna uppfattningen bekräftas av den undersökning som Nya Tider gjort av mediernas ordval. Känsloladdade ord som är ägnad att väcka sympati har sedan 2015 successivt ersatts av mer neutrala ord.

Kristdemokraternas ledning slår ner lokalt samarbete med Sverigedemokraterna

Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas lokalavdelningar i Sölvesborg höll en gemensam presskonferens där man förklarade sig villiga att samarbeta för kommunens framtid. Initiativet blev dock kortlivat då Kristdemokraternas riksledning förklarade att man inte samarbetar med Sverigedemokraterna ”på någon nivå”, uppger Aftonbladet.

Bilder från valrörelsen 2018

Nya Tider har tagit pulsen på valrörelsen 2018. Här följer en bildkavalkad.

Brandattentat mot SD:s valtält i Göteborg

GÖTEBORG Ett av Sverigedemokraternas valtält eldades upp i Göteborg natten till fredagen den 17 augusti. Enligt polisen ska ett tiotal svartklädda personer ha setts på platsen precis innan branden.

Invandrare bakom de flesta våldtäkterna

De senaste fem åren har 843 personer dömts för våldtäkt eller försök till våldtäkt i Sverige. Siffran är en bråkdel av det totala antalet anmälningar men en genomgång som SVT:s Uppdrag Granskning gjort visar samma sak som alla tidigare undersökningar: Majoriteten av alla våldtäkter i Sverige begås av invandrare.

Valfusk i Falkenbergs kommun – Sverigedemokraternas namnvalsedlar saknades vid inledd förtidsröstning

Den 22 augusti uppdagades ett valfusk i Falkenbergs kommun i Halland då förtidsröstningen inleddes. Sverigedemokraternas namnvalsedlar saknades i stadshuset, vilket ledde till upprörda reaktioner. Sverigedemokraternas gruppledare Sara-Lena Bjälkö säger till Nya Tider att kommunen agerat synnerligen skandalöst. En polisanmälan har även lämnats in av SD Falkenberg.

Rektor ångrar könssegregerad simundervisning

Broängsskolan i Botkyrka införde könsseparerad simundervisning, nu ångrar rektorn beslutet. Till Nya Tider säger hon att det var illa genomtänkt. Det är oklart om det handlar om krav från muslimska familjer eller flickor som känt sig obekväma med närgångna pojkar, men enligt rektorn kom önskemålet från flickorna själva.

Visa fler utgåvor »