Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 37/2017

Islamisthot mot Jimmie Åkesson – skall halshugga hans son

I ett hotbrev med den muslimska terrorgruppen IS logga som sprids på nätet riktas hot mot partiledaren för Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson och hans fyraåriga son. Säkerhetspolisen har inlett en förundersökning om olaga hot.

SDU: anhörigutvandring, inte anhöriginvandring

Sverigedemokraternas ungdomsförbund skriver på SVT Opinion att moderpartiet borde driva en vassare invandringspolitik och även börja titta en ”återvandringspolitik”.

Påstått försvarssamarbete mot ”falska nyheter” var bara ett mediastunt mot regeringskritik

Försvarsminister Peter Hultqvist har nyligen ingått något som han kallar ”samarbete mot falska nyheter” tillsammans med Danmarks försvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Vad samarbetet konkret går ut på eller ens vad en falsk nyhet är för något verkar dock ingen veta.

Anna Kinberg-Batra lämnar politiken helt

Anna Kinberg-Batra, som försökt styra tillbaka Moderaterna på ett konservativt spår, lämnar politiken efter valet 2018. Det meddelade hon i dag.

Recensionssajter sänker Hollywood

Numera kan publiken själva betygsätta filmer på sajter som Hollywood inte kontrollerar, och det har fått intäkterna att rasa för flera inom filmindustrin. Det rapporterar finanstidningen Bloomberg.

Invandring överlägset viktigaste frågan för väljarna

Asylkaoset är över, påstår regeringen. Och invandring är inte längre en viktig fråga för väljarna, upprepar journalisterna i sina tips till politiker. ”Nu håller spelplanen på att ändras”, menade Aftonbladet i en uppmaning till politiker att bli ”besatta av invandringen” som SD eftersom ”sjukvården är viktigaste frågan för väljarna”.

Jasin – Sveriges första islamiska parti vill göra Sverige muslimskt

Just nu ligger det en ansökan hos Valmyndigheten om att registrera det nya partiet Jasin, som Sveriges första muslimska parti. I ansökan, som Nya Tider tagit del av, skriver Jasin att man vill sprida islam och är öppet för ”alla människor med utländsk bakgrund”.

Artificiell intelligens kan avslöja homosexuella utifrån ansiktsbilder

Enligt en studie från Stanfords universitet i Kalifornien kan artificiell intelligens (AI) korrekt bedöma om en person är homosexuell eller inte bara genom att analysera bilden av deras ansikte. Studien kritiseras av LGBT-grupper som fruktar att tekniken kan komma att användas för att diskriminera mot homosexuella.

Tjeckens ovanliga protest mot Lidls censur av kristna kors

Att matkedjan Lidl tagit bort kristna symboler från matförpackningar har bemötts med protestaktioner, i alla fall i Tjeckien.

Brittisk skola förbjuder kjolar för att transstudenter ska känna sig välkomna

En gymnasieskola i East Essex, Storbritannien, har förbjudit flickor att bära kjol för att göra skolan mer ”könsneutral”.

Wenngars slott förföll under många år, men har nu fått en ambitös ägare som rustar upp både slottet och området omkring. Foto: Nya Tider

Wenngarn – Från Magnus Gabriel De la Gardie till rikt bysamhälle

Omgivet av Mälardalens grönska, mellan Uppsala och Sigtuna, ligger Wenngarn. Det är en plats med händelserik historia som i dag är ett blomstrande bysamhälle med stor potential. Här finns ett bryggeri, konferensrum i en byggnad som är känd som ”Smuttan”, kulturstall, en betongfabrik, bollhall, orangeri och ett gammalt barockslott med anor från 1100-1200-talet som är ett populärt turistmål. Genom åren har även missbrukare fått vård här och en vålnad i slottskällaren sägs kalla på hjälp än i dag.

Muslimskt parti vill ställa upp i riksdagsvalet 2018

Hos Valmyndigheten ligger just nu en ansökan under behandling om att få registrera ett muslimskt parti till riksdagsvalet 2018. Det heter Jasin (uttalas Ja-sin). Eftersom anmälan avser riksdagsvalet kommer namnet att vara skyddat även för samtliga val till landsting och kommunfullmäktige samt val till Europaparlamentet.

Spännande inför måndagens Stortingsval i Norge

Ap-ledaren, en mångmiljonär med placeringar i hemliga hedgefonder i skatteparadis, hotar professor som anklagar honom för vänskapskorruption.

EU förbjuder Sverige att fortsätta med gränskontroller

EU-kommissionen kommer inte att acceptera en förlängning av Sveriges gränskontroller mot Danmark eller andra inre kontroller inom EU. Detta enligt EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos, som talade vid en presskonferens den 6 september.

Systemet mot AfD: partiledaren hotas med åtal och företrädare förbjuds tala offentligt

Mitt under brinnande valkampanj upphävs Alternativ för Tysklands ordförande Frauke Petrys åtalsimmunitet i syfte att kunna åtala henne för misstänkt mened. Samtidigt försökte nyligen det socialdemokratiska styret i Nürnberg stoppa partiets toppkandidat Alexander Gauland från att framträda vid ett valmöte i staden.

Ungern: EU-domstolens beslut är en våldtäkt på medlemsländerna

Den 6 september avvisade EU-domstolen Slovakiens och Ungerns begäran att ogiltigförklara de av EU-kommissionen fastställda migrantkvoterna. Båda lovar att kämpa vidare och kallar kravet för oacceptabelt.

SR: Synd om muslimer när muslim knivhögg – vägrar förklara val av rubrik

När en muslimsk terrorist skadade sju finländare och dödade två i en knivattack i Finland, valde Sveriges radio rubriken ”Efter attacken i Åbo – muslimer känner sig otrygga” i sin nätpublicering. Men när Nya Tiders reporter försöker få en förklaring vägrar Ekots ansvarig utgivare Olle Zachrison att kommentera rubriken. ”Jag tar inga instruktioner från dig”, säger han.

Visa fler utgåvor »