Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 40/2018

CERN suspenderar toppforskare efter att han säger att fysik har uppfunnits av män

En italiensk forskare har blivit suspenderad från ett av världens ledande kärnforskningscentra för att han sade att ”fysik uppfanns och byggdes av män” som nu diskrimineras.

Amerikanska UD återkallar visumen för familjen till PLO:s ambassadör

Förenta staterna återkallade visumet för familjen till PLO:s ambassadör sade diplomaten på söndagen den 16 september i den senaste utvecklingen i de försämrade relationerna mellan Trump-administrationen och den palestinska ledningen.

USA:s Nato-ambassadör hotar att slå militärt mot Ryssland

Ryssland måste stoppa sin hemliga utveckling av ett förbjudet kryssningsmissilsystem annars så kommer USA att försöka förstöra det innan det blir operationellt, sade Washingtons sändebud till NATO på tisdagen.

Sydkorea en nyckelpartner för Saudiarabiens ekonomiska reform Vision 2030

Sydkorea är Saudiarabiens strategiska partner för deras ekonomiska reformplan Vision 2030, vilket gör det bilaterala samarbetet viktigare än någonsin för kungadömet på dess 88-årsjubileum, enligt Riyadhs ambassadör i Seoul.

Affischer uppmanar till mord på Matteo Salvini

Ett universitetskollektiv uppmanar till att mörda den italienska inrikesministern Matteo Salvini.

Merkels Union är nu det mest populära partiet bland invandrare

Tysklands kansler Angela Merkels styrande Union har blivit det mest populära partiet hos invandrare, enligt en rapport som publicerades förra torsdagen.

Extremvänstern publicerar polisidentiteter på Internet efter anhållande av cykeltjuv

Vänsterextremister har publicerat foton på fyra Berlinpoliser på Internet eftersom de hade gripit en stöldmisstänkt migrant i Kreuzberg-distriktet förra torsdagen.

Containerskepp framme efter färd genom Nordostpassagen

Det första containerskeppet som någonsin seglat via Nordostpassagen, det vill säga norr om Sibirien, ankom häromdagen Sankt Petersburg.

Skolchef i Göteborg avslöjad som rekryterare av jihadister

Stiftelsen Doku skriver idag om VD:n för Vetenskapsskolan i Göteborg, som har pekats ut av Säkerhetspolisen som rekryterare för våldsbejakande islamism. Han tillhör alltså en grupp som i Sverige uppskattas till cirka 2 000 personer, men där mörkertalet naturligtvis kan vara stort.

Invandrare från Mellanöstern och Afrika överrepresenterade att inte klara kraven för svenskt körkort

Invandrare och nyanlända från främst Mellanöstern och Afrika är kraftigt överrepresenterade när det gäller att inte klara teori- och uppkörningsprovet för att få svenskt körkort. Enligt både bilskollärare och Trafikverket verkar araber och afrikaner ha den uppfattningen att svenska trafikregler är krångliga och svåra att anpassa sig till. Nu satsas ansenliga skattemedel ur Trafikverkets budget för att erbjuda körkortsrelaterad information på andra språk – främst på arabiska.

Venedig överväger alkoholförbud för att bekämpa 22 miljoner turister

22 miljoner turister varje år är för mycket för de 58 000 fast boende i Venedigs gamla stad. Nu över väger kommunen tuffare regler och lagar för att få de internationella gästerna att sköta sig.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill svenskarna?

Etablissemangets propaganda är synnerligen effektiv. Svenska folket har ännu en gång gått på en blåsning av aldrig tidigare skådad omfattning. Ingenting svenskt är bra. Allt som går att ersätta med importprodukter skall bort, för nu är det multikultur som gäller: Gör Sverige spännande!

Fransk rappare uppmanar till att hänga vita

Parisiska åklagarämbetet öppnade en förundersökning av en fransk rappares video över misstanken om ”uppvigling till brott” på onsdagen.

Bannons rörelse välkomnas inte av alla konservativa

Steve Bannons europeiska turné har inte välkomnats av alla konservativa partier. Tidigare denna månad sade det Österrikiska Frihetspartiet, en del av landets styrande koalition, att det inte skulle samarbeta med Bannon, rapporterade AFP.

”Det finns ingen plats för en vit heterosexuell man här” – Det var Emmygalans budskap i år

Den 17 september var det åter dags för Hollywoodeliten att dela ut statyetter under Emmygalan. Galan inleddes med att hylla mångfald med dans och sång, och sången avbröts för att vara alldeles för vit.

Mardröm för Israel när ryskt luftvärnssystem säljs till Syrien

Maktbalansen ändras kraftigt när Ryssland skickar sitt moderna luftvärnsrobotsystem S-300 till Syrien. Nu får Syrien förmågan att försvara sitt territorium från konstanta israeliska attacker.

Visa fler utgåvor »