Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 40/2017

EU vill tvinga sociala medier till censur

EU-kommissionen har gett sociala medieplattformar som Facebook, YouTube och Twitter en ”sista varning” om att de måste rensa bort ”hat” och ”rasism”. Annars hotas företagen av enorma bötesbelopp.

Feminist i Expressen: Bra att muslimska män blir uppassade av många kvinnor

Feministen Ulla Lundegård har gjort ett uppmärksammat utspel i Expressen där hon rycker ut i försvar för den syriska mannen med tre fruar som fått lägenheter i Nacka för 14 miljoner.

Upprörda känslor över medias lögner efter Göteborgsdemonstration

Lördagen den 30 september demonstrerade Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg. Polisens agerande och mediernas bevakning av händelserna har väckt ont blod hos många debattörer i sociala medier, även sådana som står mycket långt från NMR politiskt.

Smugglarliga åtalas för 71 människors död

Måndagen den 2 oktober inleddes en rättegång i den ungerska staden Kecskemét som det tog över två år att utreda, samla vittnen och framför allt att spåra upp och häkta samtliga ansvariga. Elva människosmugglare står åtalade för att ha dödat 71 migranter som kvävdes i en lastbil.

Ungern hotar med att stänga ute Ukraina från EU efter en kontroversiell språklag

Den ungerska regeringen har vidtagit åtgärder mot försök att öppna EU:s dörr för Ukraina. Detta efter att Ukraina förbjudit minoritetsspråk i skolorna.

Burkaförbud i hela Österrike

Från och med den 1 oktober omfattas hela Österrike av burkaförbud. Skärpta kontroller på flygplatser införs och de som vägrar visa ansiktet kan dömas till böter på upp till 150 euro och får inte komma in i landet.

Vårdcentraler byggs om för det nya Sverige ‒ patienter och personal separeras

Hot och våld mot sjukvårdspersonal blir allt vanligare. Nu planerar Region Skåne att bygga om vårdcentraler efter en modell anpassad till den nya svenska verkligheten. Patienterna och vårdpersonalen hålls åtskilda så långt det går. Läkare ska dessutom ha flyktvägar om patienter blir hotfulla.

Byggd av en kung och plundrad av en armé – Om slottet Karlstein i Tjeckien

På ett klipputsprång på södra sidan av Kněží Hora (sv. Prästberget) tornar det gotiska slottet Karlstein (tjeck. Hrad Karlštejn) upp sig över den pittoreska köpstaden med samma namn, som ligger sydväst om Prag. Detta slott, som byggdes mellan 1348 och 1365, var en gång i tiden hemvisten för tysk-romerska rikets kejserliga skatter och heliga reliker. Här har våldsamma strider utkämpats och i dag är det ett av de mest besökta slotten i Tjeckien.

Österrikes armé i ny mundering

Österrike har tagit fram ett nytt kamouflage, men vad som är viktigare är att den personliga materielen ska tillverkas inom landet. Detta för att garantera bästa kvalitet och samtidigt stärka inhemska företag.

Minst 50 människor dödade, hundratals skadade i USA:s värsta masskjutning

Under en countryspelning i centrala Las Vegas, USA, öppnade en gärningsman eld i dag med ett automatvapen från en hotellbyggnad i närheten ned mot massorna av konsertbesökare. Gärningsmannen verkar ha varit Trump-hatare, men även Islamiska staten har tagit på sig dådet. Minst 50 människor är bekräftade döda och över två hundra skadades vid attacken.

Så framställdes fuskrapporten om medier och invandring: en inblick i regeringens propagandaverkstad

Nya Tider har redan tagit upp den grovt vinklade rapport från Delmi som använts som argument för att massmedierna inte mörkar om invandringen. Här granskar vi rapporten och dess tillkomst i större detalj ‒ från den invandringsliberala lobbyist som framställt "forskningen" till de partiska forskare som det statliga propagandaorganet har hyrt in för att "granska" den.

Visa fler utgåvor »