Skip to Content

Digitala utgåvor

Visa fler utgåvor »

eNyT v. 51/2017

Hoten mot Polen visar migrationens verkliga syften

EU-politiker ägnar hundratals timmar i förhandlingar, hotar annat medlemsland, drar det inför domstol, kräver sanktioner. Allt för att få Polen att acceptera ynka 2 000 företrädesvis muslimska män. Ynka i relation till att tre miljoner väntar på att ta sig in i Europa bara under nästa år. När dessa politiker kan ägna så mycket energi åt att en halv promille av denna gigantiska massa nödvändigt ska in i Polen, då blir det mer uppenbart än någonsin vad ”flyktinghjälpen” egentligen har för syfte.

Uppgift i hemligt telefonsamtal: antirasister förfalskade näthat

I kommande nummer av Nya Tider publiceras en längre artikel om uppgifter som gör gällande att den hyllade organisationen Juridikfronten, som säger sig söka upp och anmäla hat på internet, själva skrivit anmälda hatkommentarer.

Mushtagh Hosseini, statssekreterare Pernilla Baralt och jämställdhetsminister Åsa Regner. Foto: SVT, regeringen

Regeringen sekretessbelägger mejl om Nya Tider

Nya Tider har ställt frågor till regeringen om varför de bjöd ordföranden för Sveriges ensamkommandes förbund, Musse Hosseini, att vara regeringens rådgivare i barnrättsdelegationen, trots att han är dömd för grova brott, inte är ordförande och inte ens heter Musse. E-post-loggar visar flitig diskussion mellan ministrarna om Nya Tiders frågor. Men regeringen vill inte lämna ut meddelandena med hänvisning till att de är privata.

Därför blev det ingen plats i Norska Nobelkommittén för Carl I Hagen

Fremskrittspartiets tidigare ledare Carl I Hagen nominerades i höstas till ny ledamot i Norska Nobelkommittén. Men redan innan Hagen-affären tog fart uppstod en minifars när Nobels fredspristagare ICAN begärde att Norge skulle ta en ledande position i kampen mot kärnvapen. Ett krav som inte passade NATO-landet att höra och genast fick oppositionspartiet AP att stödja regeringen Sohlbergs nej till FN-kravet att förbjuda kärnvapen.

Expo och Tillsammansskapet skakas av våldtäktsskandal

Alex Bengtsson tidigare ”utbildningsledare” i den vänsterextrema organisation och tills nyligen ordförande för den Soros-finansierade frontorganisationen Tillsammansskapet anklagas nu offentligt för grova övergrepp mot kvinnor. Övergreppen som inkluderar våldtäkt har varit kända en längre tid i vänsterkretsar, men först nu kommer de upp till ytan.

Gotisk renässans

Det germanska folket goter skildras på ett fascinerande sätt i en nyutkommen bok. Gautica (Recito förlag, 2017) rör sig i gränslandet mellan fakta och fiktion, mellan myt och verklighet. Det är en unik skildring och den liknar inget annat. Och oavsett om den är unik eller inte så berör den svensk historia och legendbildning, för enligt traditionen är goterna detsamma som götarna, ursprungsbefolkningen i Öster- och Västergötland.

Kärlek och revolution

”Tutti a te me guida”. Så lyder inskriptionen på den ring greve Axel von Fersen gav drottning Marie Antoinette. Inskriptionen betyder ”Allt för mig närmare dig”. Just nu pågår utställningen ”I love you madly” på Livrustkammaren i Stockholm. Utställningen skildrar den omöjliga kärlek som uppstod mellan Marie Antoinette och Axel von Fersen. Samtidigt tvingades Fersens uppdragsgivare att ingå en allians med sin forna fiende för att krossa den hotande revolutionen i Frankrike och rädda den franska kungafamiljen.

Frankrike förbjuder mobiltelefoner i skolan

Ett totalförbud mot mobiltelefoner i skolan kommer att införas i Frankrike från och med september 2018 bekräftar utbildningsministern.

Oppositionellas bankkonton nedstängda i Sverige och Frankrike

Olika organisationer, partier, föreningar och företag har på senare tid fått sina bankkonton stängda i Sverige och i andra länder i vad som ter sig vara en organiserad kampanj för att försvåra för dessa politiska alternativ. Främst handlar det om kritiker av invandringspolitiken och EU:s federalisering.

Polisen hindras från att leta gruppvåldtäktsmän på HVB-boenden

I en pågående förundersökning om en gruppvåldtäkt begärde förundersökningsledaren ut uppgifter om vilka ungdomar som var skrivna på ett visst HVB-hem. Begäran avslogs av kommunen.

Luciakören i Uppsala domkyrka

Vill man uppleva en traditionell Lucia med den mystiska sagostämningen och ceremoniell inramning så är Uppsala domkyrka den perfekta platsen. Uppsala domkyrkas flickkör och Collegium Cantorum gjorde även i år en strålande insats.

Visa fler utgåvor »