Veckans hittills mest fängslande tal? Foto: Roger Sahlström

Direkt från Almedalen: Gripande tal och kritik mot polischefen

De regntunga skyarna drog österut lagom till att Jimmie Åkesson skulle äntra scenen i Almedalen. Presentatören Paula Bieler försökte få det till att magi eller högre makter var inblandade i återbördandet av solens strålar. Personligen tror jag att det var Miljöpartiets fotsoldater som inte pallade att dansa regndansen längre när de fick höra att det var rea på groddar och kruskakli i den lokala ekoboden.

Inledningsvis fick rikspolischefen ett par rejäla knäppar på näsan.
”Jag läste att rikspolischefen, Dan Eliasson, tänker avgå självmant om jag blir statsminister.Ja, då får han vara snabb…Man kan såklart skratta åt det. Det gör jag också. Jag skrattar åt honom ganska ofta, faktiskt.
Men, skrattet fastnar lätt i halsen när man inser att denne man alltså är högsta chef för den huvudsaklige utövaren av statens våldsmonopol.”

Ungefär där fastnade något på riktigt i Jimmies hals, och med hes röst bad han publiken applådera medan han drack vatten för att fukta stämbanden.

En stund efter det tappade han en smula i tempo då han försökte få styrsel på rösten.

Men det tog sig i samband med att han blev mer och mer agiterad och när Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson skulle få några välriktade råsopar efter att ha deltagit på ett seminarium om förra årets migrantvåg och levererat en mindre begåvad groda:

”Han pratade om den stora invandringen förra året och ställde frågan:
”Hur många här har fått det sämre?”
Den frågan ställde han alltså på ett seminarium i Visby under Almedalsveckan.
Jag har ingen aning om vilken respons han fick, men han kanske skulle ställa samma fråga till de flickor som har blivit sexuellt antastade på musikfestivaler senaste tiden? Till de 1 300 kvinnor i Blekinge som fick sina cellprovtagningar inställda eller senarelagda. Till de barn med särskilda behov som får försämrat stöd i skolan.Till sjuksköterskan på akuten som tvingas slita sig till utbrändhet på grund av arbetsbelastning och personalbrist”

Att SD får dras med det svårt tjatiga ”rasistiskt parti med nazistiska rötter”, rinner numera av dess företrädare och sympatisörer som vatten på en gås. Vår obildade statsminister använder ständigt och tourettesmässigt som en papegoja på dålig speed (amfetamin) detta mantra, med ”tung” fejkhistorisk uppbackning från ståuppkomikern Henrik Arnstad.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen:

SD kan tydligen inte reformeras på 20 år. Men för Vänsterpartiet räckte det att ta bort bokstaven K och vips var de inte kommunister längre.

I Vänsterpartiet vimlar det för övrigt av människor, inklusive den frånvarande och den nuvarande partiledaren, som gick med i VPK och Kommunistisk Ungdom SAMTIDIGT som folk avrättades med nackskott i länder där den kommunistiska ideologin var statsbärande. Människor dödades för att de hade modet att yttra åsikter som gick på tvärs mot gällande påtvingad konsensus.

Att gå med i ett parti som har en ideologi som i olika länder mördat miljoner människor i de EGNA befolkningarna i FREDSTID och sedan ändå ha mage att kräva att Jimmie Åkesson tar avstånd från SD:s föga smickrande tidiga år lika ofta som han går på muggen är en smula too much.

thumbnail_Jimmie Boja 2
Foto: Roger Sahlström

 

Om inte ens Sveriges statsminister, som ska vara den skarpaste av Socialdemokraternas drygt 100 000 medlemmar, begriper att SD, som är Sveriges mest Israelvänliga parti, med ett otal personer med judisk bakgrund i både partitopp och organisation samt även bland sympatisörer och väljare, inte kan vara ens ett mikroskopiskt uns nazistiskt eftersom anklagelsen faller på sin egen orimlighet, då är det bara att sucka tungt och gå vidare. Väljarna är inte dumma. Det är politiker och agendadrivna journalister som underskattar väljarna och deras kunskap och slutledningsförmåga som är det.

I samband med att Jimmie Åkesson pratade om den våg av sexuella trakasserier som dragit över Sverige det senaste året visade han upp ett bar handbojor.
Till vår käre rikspolischef vill jag säga: Det finns bara en sorts armband som är effektiva mot sexualförbrytare och det är den här sorten. Se till att använda dem mer istället för att lägga energin på misslyckade PR-kampanjer och på att bjuda huliganer på fika. Jag läste förresten att en kvinna på Bråvallafestivalen hade blivit omringad och antastad av tre män som själva bar Eliassons ”tafsa inte-armband”. Det säger väl en del.”

Ja, rikspolischefen förekom på flera ställen i Åkessons tal. Man kan nästan säga att Eliasson var grabben hela Dan. Men statsministern fick också sina fiskar varma.

”Jag noterade häromdagen, när Stefan Löfven höll sitt tal, att han hyllade Islands framgångar i fotbolls-EM. Han berömde dem för fantastiskt lagarbete, kallade dem ”EM:s sanna vinnare”.
Jag tänker att det är ganska fantastiskt att de lyckas uppnå det – utan att vara med i EU…”

Det isländska landslaget består dessutom enbart av grabbar som är islänningar i hur många generationsled som helst bakåt i tiden. Det finns inte en syrier, turk eller bosnier i laget. Ingen som uppfostrats i stenhård miljö bland skottlossningar och handgranatsattacker i segregerade bostadsområden. Island har sedan 1956 endast tagit emot 584 flyktingar och går ändå till kvartsfinal till EM, när Sverige med Zengin, Ibrahimovic, Durmaz och Kujovic inte lyckas med något. Det går alltså att idka framgångsrikt lagarbete utan att mångkulturens tentakler måste in i varenda skrymsle och vrå i samhället. Märkligt!

Jag minns när den förra regeringens integrationsminister Erik Ullenhag talade och intervjuades i radio och tv. Hans favoritfras var ”vilket Sverige vi vill ha”.

Jimmie Åkesson har gjort en travesti på det där.
”Det handlar i grunden om vilket samhälle vi vill ha.
Om vilken berättelse om Sverige vi vill ska forma framtiden. (…)
Vad de övriga partierna i decennier har gjort med vårt land är förfärligt. Det är oförlåtligt. Men vi låter historien döma dem! Låt oss istället fokusera på hur vi kommer vidare, hur vi tar oss ur detta mörker.
Låt oss fokusera på vår berättelse, på vår vision för ett sammanhållet Sverige!
Jag är så innerligt trött på att höra de andra partiernas verklighetsfrånvända analyser. Höra hur de ständigt år efter år upprepar samma gamla mantra, presenterar samma gamla politik som bara har gjort skada.
Trött på all ängslighet i debatten. Sverige behöver inte mer av sådant. Sverige behöver en ny vision – en ny vision som bygger på hur verkligheten faktiskt ser ut.
Jag är så innerligt trött på alla dessa påhittade konfliktlinjer.
Det är inte så att din förmåga att bidra till samhället har att göra med din hudfärg, var du är född, vilket kön du har, din sexuella läggning, om du är rik eller fattig.
Det där är sådant som tillhör historien. Vi måste komma bort från det, om vi ska komma vidare.”

Man måste vara lika korkad som Stefan Löfven et consortes om man hittar minsta uns av rasism i det där.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Varför är det tabu att tala om Swexit?

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic Ett övervakningssamhälle som överträffar George Orwells dystopi i den världskända romanen 1984 håller sakta på att implementeras världen över med hjälp av digitala redskap, såsom digitala ID-handlingar, biometriska pass och identifieringsmetoder som BankID i Sverige samt nya instrument som möjliggör att ens tillgångar fryses med en knapptryckning från ett anonymt kontor någonstans i världen. En av de heligaste rätterna genom alla tider och civilisationer – äganderätten – håller på att avvecklas till förmån för en kleptokrati, som drivs på av maffialiknande och kriminella makthavare på dolda direktiv från globalister. Detta möjliggörs med en befolkning som fördummats av ett skolväsende som främst blivit en megafon för politiskt korrekt propaganda. Dock är framtiden inte så mörk som man skulle kunna tro, eftersom det sker ett uppvaknande likt en flodvåg som sköljer över världen, vilken i sin tur blottlägger all korruption som sker inom politiken och finansvärlden. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med den franskserbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic, som ger oss sin syn på det som sker i världen idag.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.