Skip to Content

Siameskatterna Si och Am som inte längre får vara med. Foto: Twitter

Disney tar bort ”rasistiska” katter

Digital utgåva

I ett pågående projekt att modernisera klassiska Disneyfilmer för lansering på Disneys strömningsservice har företaget även valt att börja ta bort delar som man inte längre anser passar in i dagens samhälle. Det är filmklassikern Lady och Lufsen från 1955 från Disney som nu kommer att göra en animerad nyversion av men där man väljer att ta bort och ersätta vissa scener. Beslutet kommer efter att man fått kritik över att två av katterna och låten som de sjunger i filmen anses vara rasistiska.

Publicerad: 9 maj, 2019, 08:59

  • Svenska

Läs även

Disney menar nu att de två siamesiska katterna Si och Am och sången de framför inte längre passar in och man kommer att ersätta dessa i den nyanimerade versionen av den klassiska filmen. Enligt tidningen Variety kommer rollfigurerna i den nya filmen inte längre att vara siameskatter. Det är oklart vilka djur som kommer att ersätta katterna.

Lady och Lufsen. Foto: Disney Studios pressbild

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend