Skip to Content

Siameskatterna Si och Am som inte längre får vara med. Foto: Twitter

Disney tar bort ”rasistiska” katter

Digital utgåva

I ett pågående projekt att modernisera klassiska Disneyfilmer för lansering på Disneys strömningsservice har företaget även valt att börja ta bort delar som man inte längre anser passar in i dagens samhälle. Det är filmklassikern Lady och Lufsen från 1955 från Disney som nu kommer att göra en animerad nyversion av men där man väljer att ta bort och ersätta vissa scener. Beslutet kommer efter att man fått kritik över att två av katterna och låten som de sjunger i filmen anses vara rasistiska.

Publicerad: 9 maj, 2019, 08:59

  • Svenska

Läs även

Disney menar nu att de två siamesiska katterna Si och Am och sången de framför inte längre passar in och man kommer att ersätta dessa i den nyanimerade versionen av den klassiska filmen. Enligt tidningen Variety kommer rollfigurerna i den nya filmen inte längre att vara siameskatter. Det är oklart vilka djur som kommer att ersätta katterna.

Lady och Lufsen. Foto: Disney Studios pressbild

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det finns ett undantag vad det gäller att inte bli utpekad som rasist? Det är då ”någon” angriper, ”äldre vita män” det kan i.o.f.s även gälla, ”yngre arga, vita män”. Det har blivit ett privilegium för vita politiker att göra det. Ungefär som våra politiker som flyger kors och tvärs över världen och samtidigt uppmanar svenne att ta tåget – för klimatets skull?
    Nu är det tal om rasism och då skall allt bort som ställer andra i dålig dager – förutom vita som numerär ett lovligt byte? Den senaste politikern som hakat på denna rasism är Annie Lööf i ett försök att stoppa det fria fall som hon befinner sig i. Annars är det våra s.k. intellektuella som haft ensamrätt, men det gäller naturligtvis endast vita kristna. Varken konstnärer, komiker, eller politiker törs gör någon satir över det muslimska samhället i rädsla att dessa kan ”ta illa upp”? Nej det är betydligt lugnare att göra sig lustig över ”vita kristna” eftersom de tiger som vanligt.
    Att raljera över svensken är ett tacksamt tema för våra ”rolighetsministrar” men är lite förutsägbart och börjar bli ganska urlakat. Varför inte en scen från Tom & Jerry https://www.youtube.com/watch?v=Ezr6F86Ztos

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend