Skip to Content

Genrebild. Foto: Vinchel Budihardjo

Djurplågare bakom ”Näthatsgranskaren”: Lät sina djur svälta till döds

Djuren försökte hitta något att äta och dricka men till slut svalt de ihjäl i hägnet där de var inlåsta. Djurskötaren hette Tomas Bergström. I dag heter han Tomas Åberg och hyllas i media för sin organisation ”Näthatsgranskaren” som letar invandringskritiska inlägg på Facebook och anmäler till polisen. Själva har medlemmarna ett digert register. Här börjar första granskningen.

Publicerad: 7 mars, 2018, 11:19

 • Svenska

Läs även

Tomas Åberg belades med djurhållningsförbud 2013 efter en inspektion på Jasiri gård som han drev tillsammans med sin dåvarande sambo. Händelsen väckte stor ilska i bygden. Lokaltidningen Sydnärkenytt skrev:

”När Länsstyrelsen efter en anmälan gjorde en kontroll på gården 23 januari uppgav 38-åringen att det fanns fem djur i hägnet. Men man fann tre döda jakar och tre vid liv. I hägnet fanns varken vatten eller foder och heller inte foder hemma på gården. Länsstyrelsen anser att gårdens innehavare inte kunnat undgå att se att djuren saknat foder och vatten och att djuren på olika sätt försökt att finna något att äta och dricka.”

Den antirasistiska aktivisten ska ha låtit djurplågeriet pågå under flera år. Redan 2010 fick han anmärkningar om att djuren behövde foder och vatten, vilket han struntade i.

”Av de självdöda djuren i hägnet skickades delar av två djur för obduktion. Den visade grav negativ energibalans (svält), vilket med visshet gav diagnosen utmärgling vilket orsakat lidande för djuren”, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Sedan dess har Tomas bytt sitt efternamn från Bergström till Åberg och finansieras nu istället av regeringen för att sätta dit, i huvudsak äldre personer, som skrivit negativt om regeringspolitiken på Facebook.

Jagats av delgivningsmän

I sitt arbete med Näthatsgranskarna väljer Tomas Åberg att fokusera anmälningarna på i huvudsak äldre kvinnor. Detta eftersom tipsen som han skickar till polisen inte är några tillräckliga bevis för att fälla någon. Äldre kvinnor tenderar dock att av respekt för polisen vara samarbetsvilliga med att komma till förhör och medge vad de skrivit.

Näthatsgranskarnas talesman Tomas Åberg vet dock i egenskap av före detta polis att största chansen att slippa konsekvenser är att inte samarbeta. Flera delgivningsmän har jagat honom för beslut som de inte lyckats delge honom. 2014 avbröts ett vapenärende mellan honom och polisen efter flera försök att delge Tomas Åberg och det dröjde närmare ett år innan Jordbruksverket kunde delge honom vitesbeslut och ärendet kunde skickas vidare till Kronofogden för indrivning. Både kreditfordran från Skandinaviska Enskilda Banken och Göteborgs Stadsparkering har fått avgöras genom så kallade tredskodomar, vilket betyder att domstolen avgjort målet utan Tomas Åberg. Detta eftersom han inte svarat. Vid sidan av allt detta har han också varit i tvist med Livsmedelsverket och sin före detta sambo.

”Antirasism” har räddat ekonomin

Tomas Åberg som tidigare hållit sig undan delgivning av obetalda lån och viten har dock genom Näthatsgranskaren fått bättre ekonomi. Regeringen har genom Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) beviljat ett skattefinansierat bidrag om 600 000 kronor. 75 procent av föreningens utgifter utgörs av Tomas Åbergs lön.

Enligt ansökan samarbetar Näthatsgranskarna med Juridikfronten, som i Nya Tiders granskning även de visat sig utgöras av personer med dålig privatekonomi, som hittat en försörjning genom att jaga personer som är negativa till massinvandringen.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Erik Marlandson

  Det är så bra att ni jagar dessa kriminella nätverk och blottlägger deras smutsiga byk.
  Vi glömmer inget och längtar till Finspång.

 • Göte

  Finns uppenbarligen ingen hejd, på hur stora resurser (skattemedel), det satsas på kamp mot oliktänkande. Presstöd, SVT, föreningsbidrag, kulturstöd osv, många fina titlar och feta löner. ALLT för att förtrycka oliktänkande De feta lönerna är belöning till de trogna. Titlarna står de för själva.
  Kan man inte plocka skattebetalarna på försörjning DEN vägen, så finns det gott om alternativ. “Ensamkommande barn”, en guldgruva, “godemän”, advokater, SFI, boende, tolkar, “socialen”, HVB hem…
  Vill man inte DET, så kan man skaffa en funktionshindrad (anhörig, giftermål, släkting, bluffa…), så har man garanterat sig livstids försörjning som anhörigvårdare.
  Politiker verkar ju annars garantera ett liv i sus o dus.
  MAN KAN SKATTA IHJÄL SIG!

 • propol

  Han är väl synonym med vad Feministregeringen, Alliansen, Jonas kommunister, FI o PK står för. Stort grattis, jag betackar med emellertid. Djurplågare på sitt CV! Undrar vad hans ex har gått igenom, men det är väl inget för FI o Metoo att granska.

  • HSV

   Tidelag ingår inte i #meetoo.

   • Claes Henrikson

    #lammkött?

    • HSV

     Ha ha! Lammkött undantaget!

 • Staffan_Sundqvist

  Helt rätt! Sätt blåslampan på dessa individer!!!

  • birgerr

   det är inte bara djur som svälter ijäl

   • Nordin Maritha

    Det är väl illa nog. Nu handlar det om vad denna “man” utsatt sina djur för. Helt oacceptabelt

 • Mycket bra.

 • Benny Åbrink

  Gräv en grop åt andra och du faller själv däri,kanske något för skattemyndigheten eller står står värdegrunden över d
  Om!

 • Bossebuss

  Jaha! Detta är vad vi har att vänta i Sverige av förtryckare med en massa lik i sina garderober. Hjärtlösa djurplågare som i detta fall sadlat om från att ha varit polis! Vilket samvetslöst kräk! Och nu ska han ge sig på oss som allt tydligare ser den verklighet som denne Åberg valt att blunda för, därför att hans girighet tagit över – 600 000 kr i statligt bidrag?. Det hade varit något för oss fattigpensionärer att få dela på, eller för att förbättra vår både tand- och sjukvård.

  Men när jag fick sista numret av DSM senare än vanligt, fick jag förklaringen att nu har åsiktsförtryckarna gett sig in i tryckeribranschen också!

  För när tidningen var färdigt att gå i tryck fick förläggaren besked att det tryckeri i Ödeshög som anlitats i flera år bara negligerade uppgiften att ta emot och trycka tidningen och det utan några som helst skäl eller ursäkter. Man bara bröt kontakten med förläggaren! Så denna fick besväret att söka sig till ett annat tryckeri! Därav förseningen.

  Men här får man börja fundera över vad denna plötsliga vägran att utföra ett tidigare friktionsfritt tryckerijobb, för en seriös tidning, kan bero på?

  Det ligger nära till hands att tro, att det nu vägrande tryckeriet måste ha blivit hotad av en för företaget mycket viktig och stor kund, som kan ha sagt att, om man inte slutar trycka DSM genast så slutar man vara kund hos tryckeriet. DSM anses tydligen av vissa ligga lite för mycket “till höger” och att det kan vara det som nu slagit igenom av modiga liberaler och bl.a. migrationskramare? Tidningen har som sitt slagord
  “ATT SÄGA DET SOM SÄLLAN SÄGS MEN SOM BORDE SÄGAS … BEHÖVER SÄGAS”.

  Att åtgärden att vägar trycka tidningen är ett direkt hot mot både åsiktsfrihet och tryckfrihet, det är uppenbart! Men är det inte tid för oss svenskar att sluta förvåna oss? Det är vi själva som valt de politiker som skapat detta förtryck och denna svenskhatande atmosfär i vårt land, en atmosfär som allt mer böjar likna DDR och Nordkorea.

  Så lycka till alla ni svenskar som ännu inte vaknat och upptäckt vad det är som händer i vårt land!!

  Nästa hållplats – ISLAM!!

  • Bertil Andersson

   Har du ngn länk till DSM? Jag sökte men hittade inte rätt. För övrigt så välkomnar jag tips om länkar till de medier som vågar skriva om verkligheten och sanningen.

   • Knut
   • Bossebuss

    Hej Bertil!
    Om du vill kontakta Jan Gillberg, t ex för att skaffa dig en prenumeration så är adressen:
    [email protected]
    Annars är postadressen till Jan, som är ansvarig utgivare och redaktionschef:
    Jan Gillberg
    Box 99
    563 22 Gränna

   • Bossebuss

    E-postadress:
    [email protected]

    Eller:
    Jan Gillberg
    Box 99
    563 22 Gränna

 • Evilius

  Otroligt men sant. Vilket h-e djuren utsatts för.

 • Gnurduff von vinkelstjärt

  Åter igen har det visat sig att bakom de finaste kulisserna hittar man de smutsigaste svinen ! !

  • Vielfrass

   Det vore att förolämpa svinen , men visst är det så . . . X( .

 • Denna artikeln skall skickas till myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som beviljat pengar till denna verksamheten. Stefan borde också få kännedom.

  • Varför? De kommer inte göra något.

 • niblic

  Kul för Hilda och Ruben (vårt Rättsväsende) att ha nån som förser dom med arbete och goda förtjänster
  för att ägna sig åt att åtala våra gamla svenska damer. Bingo!

 • Leif Malmoehouse

  ÄR STOR DJURVÄN OCH HAR JOBBAT SOM DELGIVNINGMAN. JAG KAN HITTA HONOM VAR FAN HAN ÄN GÖMMER SIG.!
  P.S. ANDREAS JONSSON, NYA TIDER. TACK FÖR UPPLYSNINGEN.

 • YOTHI_TARZAN

  Denna artikel e mums mums – TACK – den e redan delad på FB

 • valleville

  Det är många gånger människor med nån mental störning, som en lust att skada djur eller andra människor,sadism, som letar till såna ställen där de legitimt kan utöva sin obskyra förmåga. Att därtill få betalt för det, är ju rena himmelriket för dom. Staten visar återigen sin moraliska kompass.

 • Tiina

  Om det finns något jag avskyr mer än så kallade “näthatsgranskare”, så är det djurplågare…

  • Marie Pettersson

   Ja verkligen fruktansvärt. Usch vilken vidrig människa denna djurplågare

 • DanTheMan

  Verkar som den gemensamma nämnaren som aktivisterna och s.k. ensamkommande har är den lättsinniga inställningen till sanningen och att hålla sig till de regler som finns i samhället. Men att politikerna ger dem bidrag är väl för att de känner igen sig i dem.
  Jag är mycket glad för att Nya Tider och andra medier orkar jobba för att dra fram dessa ljusskygga individer i rampljuset.
  Det har alltid hävdats att det är dem som är kritiska mot invandringen, i dess nuvarande form, är dem som har ett skumt förflutet. Men se bara vilka som har mest lik i lasten, det är Nujen, Virtanen m.fl. som alltid nervärderat oliktänkande!
  Lås fast dem vid skampålen och sprid informationen.

 • elfyma

  Bra gräv av Nya Tider !
  Denne Tomas Åberg, eller vad han heter, är inte bättre än de som rånar åldringar. Fick han sparken från polisen ? Borde klämmas åt ordentligt. Näthatsgranskaren är skriven på en gård i Högsjö i Sörmland.
  https://www.ratsit.se/sok/foretag?vem=n%C3%A4thatsgranskaren&var=&ab=1&ef=1&hbkb=1&ov=1

 • HSV

  Åberg verkar ha blivit ett riktigt födgeni som drar nytta av statsmaktens rädsla för gamla tanter och ger honom en furstlig ersättning. Bra jobbat Åberg och mera sådant modigt beteende gör att du snart blir mångmiljonär och inte bara en usel djurplågare.

 • otto

  lås in idioten och släng nyckeln ! en sån osympatisk jävla gris !

 • elfyma

  Polisen Tomas Bergström fick sparken.
  http://www.na.se/orebro-lan/olika-oden-for-tva-kritiska-lanspoliser
  Var kollega med Peter Springare påstår han.
  Har uppenbart haft svårt att hitta ett hederligt jobb att försörja sig på.
  https://uvell.se/2018/03/06/nathatsgranskaren-och-valet/

 • Stefan Knief

  Dom påstår att Gud förlåter, det är möjligt att det är sant, men jag är inte Gud. Till er alla politiker, landsförrädare inom media och alla andra godhetsknarkande verklighetsfrånvända idioter säger jag er att måtte era barn och barnbarn pissa på era gravar.

 • Erik Marlandson

  Detta är en hatisk kommentar.
  Jag hatar alla dessa förbannade upprop som syftar till att kväsa det fria ordet.
  Om någon är demokratins dödgrävare så är det dess charlataner.
  Hjälp till och hata näthatsgranskaren, #jagärhär, #vistårinteut och alla andra repressiva nätverk.

 • Lunkentuss

  Han är ju verkligen representativ och passande för sin uppgift.
  Hamnat i rätt fålla om man säger så.

 • Argusögat

  Sverige = DDR = Den Döda Regimen…

  Sjukt, var ordet!

 • Sverigepartist

  Tack NYATIDER för ert avslöjande av skurkarna bakom Nathatsgranskaren och Juridikfronten. Tomas Åberg och Martin Tunström är synnerligen avskyvärda personer med en obefintlig moral. Båda två har visat förakt för djur och djurvänner. Endast egoism och ondska driver dessa “herrar”. Håll dem under ständig bevakning. Jag hatar djurplågare värre än folkförrädare.

 • Adam Niklas Bohlin

  Det finns inte ord kvar längre för att beskriva de här känslomässigt avtrubbade varelserna, Att ge sig på kvinnor, barn och djur hur i h-vete feg får man bli, dessa insektspippare till så kallade män.

  Jaken som används som pack och riddjur i Himalaya regionen av befolkningen där, ett djur som bidrar med kött och mjölkär och är enda anledningen till att folket där kan överleva i den miljön och som naturligtvis vördas/värderas högt.

  Men det är klart att efter man läst år ut och år in från både lokala och nationella tidningar att man spelar fotboll med igelkottar och praktiserar kast med kattunge så torde väl det inte framkalla någon större ångest hos näthatsgranskarna.att svälta ihjäl några jakar

  Förlåt men jag måste gå och spy nu!

 • samuelafugglas

  Tomas Bergström/Tomas Åberg, en typisk Palmeprodukt!

 • Hooligan1976

  Och tanker da regeringen fortsatta att samarbeta med denna person. En Djurplagare osv.
  Betalar hans lon via skattemedel. Sverige ar ett land jag skams over nufortiden.

 • Marie Pettersson

  Fy farao: Han tomas åberg borde sitta inlåst

 • Renderaren

  Mänskligt avskräde.

 • Sällskapsgeten

  Inte jätteförvånad att Stefan Löfven låter finansiera en människa med denna typ av syn på andra levande varelser. Inte för inte att nära alla folkmord sedan 1917 begåtts i socialismens namn.

 • Lotta Andersson

  SD-politiker vanvårdade djur
  Beslutet om djurförbud för Sverigedemokraternas toppnamn i Karlshamn står fast – efter upprepade fall av vanvård. En nedkyld ko fick avlivas, grisar bökade bland skelettdelar och hästar hölls inomhus i flera månader. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sd-topp-plagade-ko-far-djurforbud

Näthatande IT-tekniker kallar Hanif Bali för ”husblatte”

Halit Kosmaz är IT Projekt Manager på Sveriges Kommuner och Landsting och benämner sig själv som ”frihetskämpe”. På Twitter kallade han moderaten Hanif Bali för ”den äckligaste husblatte han någonsin sett”. SKL vill dock inte avskeda Kosmaz och när Nya Tider ringer upp får vi förklaringen att uttalandet gjordes på fritiden.

Invandrare höll fast och gruppvåldtog flicka

INRIKESDe två invandrarna från Iran, Ghasem, 27, och Heman, 21, tryckte ner en 17-årig flicka på en madrass och gruppvåldtog henne trots att hon bönade och bad dem att sluta. Istället för att sluta blev männen mer upphetsade och kallade henne för ”äcklig” och ”hora”. Nu har de dömts till fängelse och utvisning för gruppvåldtäkten. Heman döms även för en annan våldtäkt.

Utvisad kom tillbaka – nu misstänkt för terroristbrott

INRIKESMannen som gripits i Östersund misstänkt för att ha försökt köra in en bil i en folksamling, vilket nu utreds av säkerhetspolisen som ett misslyckat terrorattentat är en muslimsk asylsökare från Kazakstan och heter Dilshod. Han har dessutom redan utvisats från Sverige förut – men enkelt återvänt och nu försökt mörda svenskar.

New York Times visar varför de kommer att förlora

LEDAREVarför är människor i Europa så arga och vänder de etablerade partierna ryggen? Det måste bero på … Ryssland! Det är i alla fall vad New York Times hävdar i en artikel den 10 augusti, som bär slående likheter med etablissemangets bortförklaringar till att Donald Trump vann presidentvalet. Med en sådan verklighetsuppfattning att navigera efter är det inte konstigt att systemmedierna havererar.

Misstänkt terrorförsök i Östersund

INRIKESDen man som greps av polisen i Östersund på onsdagen efter att han krockat med sin bil har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott. Mannen försökte både köra över människor och in i en folkmassa enligt uppgifter till Aftonbladet. Enligt uppgifter till Ekot är mannen från Uzbekistan.

Afghan våldtog 13-åring – utvisas ej

INRIKESRohullah Ahmadi, en 21-årig man från Afghanistan som behöver tolk på persiska, har dömts till två år och två månaders fängelse för att ha våldtagit en 13-årig flicka vid Björkestaskolan i Nykvarn, söder om Stockholm. Han utvisas inte.

Lärare avskedad för att han spred artikel om pedofiler

INRIKESLäraren och prästen Franciskus Urban Sylvan delade den kristna tidningen Världen Idags granskning av dömda pedofiler inom Pride-rörelsen. Att dela en artikel som avslöjar pedofiler menar dock skolans ledning vara ett ”brott mot värdegrunden” och läraren, som helt saknade anmärkningar, fick sparken.

Helsingborg får stora summor för att motverka segregation

INRIKESRegeringen har bestämt sig för att försöka förhindra att människor segregerar sig i städer allteftersom demografin förändras i takt med ökad massinvandring. Helsingborg får nu 13 miljoner kronor till att börja med – men det kan bli upp till 69 miljoner kronor. Pengarna skall bland annat användas till att få etniska svenskar att flytta ut till de kriminellt belastade invandrarområdena.

Gå till arkivet

Send this to a friend