Doktor Campbell: Skrämmande bild från Sverige

Den brittiske läkaren och sjukvårdutbildaren doktor John Campbell nämnde återigen Sverige i sin dagliga uppdatering lördagen den 28 mars. Han inledde då sin sändning på sin YouTubekanal (länk nedan) med att visa en bild inifrån en fullsatt buss i Sverige.

Fullsatt buss i Sverige den 26 mars 2020. När världen sätter miljarder med människor i hemkarantän och uppmanar sina befolkningar att iaktta social distansering, så gör svenska myndigheter motsatsen. Foto: Stillbild Youtube

 

– Jag är ledsen att säga att denna buss-bild var tagen i Sverige för bara två dagar sedan. Vi kan tydligt se att ingen social distansering upprätthålls, utan det är i själva verket social trängsel, kommenterade doktor Campbell bilden. Han tittar sedan in i kameran och säger med allvarlig min:
– Det är faktiskt en ganska skrämmande bild.

Han berättar sedan att skälet till att han visar bilden är att två amerikanska läkare i The New England Journal of Medicine (länk nedan) har påtalat att en överväldigande majoritet av spridningen sker via droppar från Covid-19 infekterade människor som andas ut eller – än värre – hostar eller nyser. Smittspridning sker även via ytor, men den spridningen menar de är betydligt lägre procentuellt i förhållande till spridningen direkt mellan människor. Det har den senaste tiden kommit fler studier som styrker detta.
Campbell påtalar att det därför är så otroligt viktigt att människor håller sig hemma i mesta möjliga mån och måste man röra sig ute så håller man minst två meters avstånd till andra människor.

I slutet av sändningen nämner doktorn återigen Sverige och visar ett email från en bekymrad svensk, som beskriver situationen i Sverige. Campbell berättar att han fått väldigt mycket email från just Sverige och säger syrligt att en doktorsavhandling skulle kunna skrivas avseende svenska myndigheters avvikande beteende. Han avslutar med de ödesmättade orden:

– Alla länder som inte genomför den nödvändiga sociala distanseringen, kommer enligt min mening att få betala ett högt pris…

https://www.nejm.org/coronavirus?query=RP

Christer Ericssons kommentar: Doktor Campbell har helt rätt. Det är extremt viktigt att upprätthålla social distansering för att platta ut kurvan för antalet infekterade och därmed ge sjukvården en chans att rädda livet på våra äldre och sjuka människor. Sverige skulle för länge sedan ha stängt skolor, kollektivtrafik med mera samt beordrat människor att hålla sig hemma. Hålla två meters avstånd och bärande av mask skall självklart vara obligatoriskt utomhus. Jag är chockad över att inte se en enda busspassagerare bära mask. Förstår inte svenskarna vad som sker i södra Europa och snart i Sverige? Hur kan myndigheter och media underlåta sig att varna och informera? Det är ett i närmast kriminellt beteende.

Sverige har visserligen inte generationsboende (där flera generationer delar hem) som Italien, men riskerar ändå att drabbas mycket hårt de kommande veckorna och månaderna på grund av denna totala brist på nödvändiga åtgärder.

De enda länder som lyckats platta till kurvan är de som agerat PROAKTIVT, som till exempel Singapore och Sydkorea. I länder som REAGERAT, typ Italien och Spanien, är redan sjukvården överväldigad med mängder av onödiga dödsfall som följd. Hur det kommer bli i ett land som Sverige, som INTE ENS REAGERAR är skrämmande att ens tänka på.

Svenska folket kommer – precis som Campbell säger – få betala ett högt pris på grund av deras myndigheters oförmåga eller ointresse av att skydda sin befolkning.

Diagram – Pandemikurvan. Illustration: Nya Tider
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.