Skip to Content

Millie Weaver, även känd som Millennial Millie, har gjort en dokumentär om illegala påverkansoperationer mot amerikanska medborgare. Foto: Skärmavbild Youtube/Millennial Millie
USA

Dokumentär om USA:s ”skugg-regering” bannlyst från sociala medier – skaparen gripen av polis

PappersupplaganNya Tider v. 35

”Den här videon har tagits bort eftersom den strider mot YouTubes policy för hatretorik.” Meddelandet mötte alla användare som försökte se Millie Weavers dokumentär Shadowgate vid premiären den 14 augusti. Även på Facebook och Twitter togs dokumentären bort, liksom alla omnämnanden av den. Samtidigt greps skaparen Millie Weaver av polis i sitt hem utan att få veta varför.

Publicerad: 25 augusti, 2020, 15:06

  • Svenska

Läs även

– Jag skulle bokstavligen släppa en jättenyhet precis, och jag håller på att bli gripen och har ingen aning om varför, säger Millie Weaver i ett videoklipp hon spelat in då polisen kom för att gripa henne i hennes hem den 14 augusti.

Millie Weaver, tidigare reporter för konspirationssajten Infowars, stod precis i begrepp att släppa sin nya dokumentär Shadowgate, som handlar om hur delar av det militärindustriella komplexet i USA använder personlig information om miljoner människor för att manipulera samhället. Dokumentären pekar bland annat ut flera multinationella företag som inblandade i en konspiration för att sabotera för Donald Trump.

Weavers anhängare antog förstås att hon blivit gripen just för sin dokumentärs skull.

Det skulle senare visa sig att Millie Weaver gripits för ett familjebråk som utspelade sig för flera månader sedan. Millie, hennes make och hennes bror hade hamnat i bråk med hennes mor (som enligt obekräftade källor ska ha missbruks- och/eller psykiska problem) och därvid knuffat mamman till marken och slagit sönder hennes mobilkamera.

Shadow Gate eller Shadowgate handlar om hur privata bolag använder metoder som utvecklats för psykologisk krigföring i utlandet för att berika sig själva och styra samhället i den riktning de vill. Foto: Skärmavbild ur Shadowgate

 

Modern drog senare tillbaka sin polisanmälan då hon ansåg att saken lösts mellan de inblandade, men åklagaren vägrade att lägga ned ärendet och kal­la­de istället ihop en jury för att tvinga fram ett gripande – exakt samma dag som Millie Weaver skulle släppa sin dokumentär.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Polistillslag mot NPD-kontor i Berlin dagar innan valet

UTRIKESBara några dagar före Förbundsdagsvalet och det för NPD viktiga delstatsvalet till Berlins representanthus Abgeordnetenhaus, misstänks en partifunktionär för sexualbrott och polisrazzior genomfördes mot partikontoret. NPD försvarar sin medlem mot anklagelserna vilka ses som falska.

”Politisk konst” både bredare och friare i Polen än i Sverige

KULTUR

Norge klassar om Covid-19: Inte farligare än vanlig influensa

UTRIKESI Sverige behandlas Covid-19 i massmedierna som en mycket farlig sjukdom inför vilken massvaccinering och kraftiga restriktioner för hela samhället applåderas trots få döda bortom riskgrupperna. Men i Norge har man nu beslutat sig att behandla den som andra luftvägssjukdomar, likt influensa och RS-virus, eftersom den enligt norska folkhälsoinstitutet inte längre är farligare än dessa.

Biden vill tvinga amerikaner att vaccinera sig: ”Vårt tålamod är på upphällningen”

USAI ett tal den 10 september utmålade USA:s president Joe Biden ovaccinerade amerikaner som ett hot mot de vaccinerade och förkunnade att uppemot 100 miljoner amerikaner nu ska tvingas att ta sprutan, annars hotar han att straffa dem. Talet har kal­lats ”skrämmande” och har fått oppositionen att sluta sig samman för att bekämpa vad man menar är diktatoriska åtgärder.

Ny dansk lag: 25 kriminella utlänningar har snabbutvisats ur Danmark

UTRIKESMed stöd av den danska regeringens nya repatrieringspolitik har myndigheterna fått bättre möjligheter att omedelbart deportera utvisningsdömda utlänningar som avtjänar ett kort straff. Det har lett till 25 snabbutvisningar på drygt tre månader.

CNN: ”Vita rasister” kan inspireras av talibanerna

USAEfter talibanernas seger i Afghanistan hävdar nu CNN att ”vita rasister” i USA hejar på talibanerna och hoppas på att kunna göra något liknande på hemmaplan. I sin senaste uppdatering av hotbilden hävdar USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) att ”inhemsk extremism” i form av vaccinskeptiker och de som tror att Donald Trump förlorade valet på grund av valfusk utgör ett större hot än islamister.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Gå till arkivet

Send this to a friend