Skip to Content

Millie Weaver, även känd som Millennial Millie, har gjort en dokumentär om illegala påverkansoperationer mot amerikanska medborgare. Foto: Skärmavbild Youtube/Millennial Millie
USA

Dokumentär om USA:s ”skugg-regering” bannlyst från sociala medier – skaparen gripen av polis

PappersupplaganNya Tider v. 35

”Den här videon har tagits bort eftersom den strider mot YouTubes policy för hatretorik.” Meddelandet mötte alla användare som försökte se Millie Weavers dokumentär Shadowgate vid premiären den 14 augusti. Även på Facebook och Twitter togs dokumentären bort, liksom alla omnämnanden av den. Samtidigt greps skaparen Millie Weaver av polis i sitt hem utan att få veta varför.

Publicerad: 25 augusti, 2020, 15:06

  • Svenska

Läs även

– Jag skulle bokstavligen släppa en jättenyhet precis, och jag håller på att bli gripen och har ingen aning om varför, säger Millie Weaver i ett videoklipp hon spelat in då polisen kom för att gripa henne i hennes hem den 14 augusti.

Millie Weaver, tidigare reporter för konspirationssajten Infowars, stod precis i begrepp att släppa sin nya dokumentär Shadowgate, som handlar om hur delar av det militärindustriella komplexet i USA använder personlig information om miljoner människor för att manipulera samhället. Dokumentären pekar bland annat ut flera multinationella företag som inblandade i en konspiration för att sabotera för Donald Trump.

Weavers anhängare antog förstås att hon blivit gripen just för sin dokumentärs skull.

Det skulle senare visa sig att Millie Weaver gripits för ett familjebråk som utspelade sig för flera månader sedan. Millie, hennes make och hennes bror hade hamnat i bråk med hennes mor (som enligt obekräftade källor ska ha missbruks- och/eller psykiska problem) och därvid knuffat mamman till marken och slagit sönder hennes mobilkamera.

Shadow Gate eller Shadowgate handlar om hur privata bolag använder metoder som utvecklats för psykologisk krigföring i utlandet för att berika sig själva och styra samhället i den riktning de vill. Foto: Skärmavbild ur Shadowgate

 

Modern drog senare tillbaka sin polisanmälan då hon ansåg att saken lösts mellan de inblandade, men åklagaren vägrade att lägga ned ärendet och kal­la­de istället ihop en jury för att tvinga fram ett gripande – exakt samma dag som Millie Weaver skulle släppa sin dokumentär.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Covid-vaccinen: Är botemedlen värre än sjukdomen?

COVID-19Den 27 december startade vaccinationerna mot Covid-19 i Sverige och flera andra EU-länder, och i skrivande stund har nästan 150 000 svenskar vaccinerats. Många ställer sig dock skeptiska till att ta något av de vaccin som finns på marknaden idag. Skepsisen finns inte minst bland vårdpersonal. Samtidigt hotar myndigheter och företag med att göra vaccinering obligatorisk för att få resa och röra sig fritt i samhället, något som lett till arga protester.

IT-miljardärer predikar ”demokrati” samtidigt som de är för censur enligt studie

UTRIKESEn akademisk studie utförd av forskare i USA och Tyskland har kommit fram till att teknikeliten är helt isolerade från vanliga människor. ”Vi finner att de 100 rikaste medlemmarna i IT-världen avslöjar distinkta attityder som skiljer dem både från den allmänna befolkningen och från andra rika eliter”, noterar studien.

Franska skolor under dagligt tryck från politisk islam

UTRIKESIslamistiska aktioner, inklusive dödshot mot lärare, är nu så vanliga i franska skolor att de inte längre kan överblickas. Förhållandena kan karakteriseras som ett lågintensivt krig. President Emmanuel Macrons försök att skapa en ”fransk islam” verkar stå inför stora problem. Kommer han att agera som han har lovat, och vad innebär egentligen den ”muslimska värdegrundsstadga” som flera muslimska förbund i Frankrike vägrat underteckna?

Stort genombrott för Portugals ”Trump”

UTRIKESDen avgående portugisiske presidenten omvaldes i den första omgången, men André Ventura, från Chegapartiet, fick mer än tio procentenheter mer röster än under parlamentsvalet 2019.

Twitter lanserar nytt instrument mot ”vilseledande information”

UTRIKESTwitter inleder nu ett pilotprojekt för ännu en funktion för att kontrollera innehållet i de meddelanden som användare publicerar på plattformen. Sedan tidigare finns möjligheten att anmäla inlägg, som då eventuellt avlägsnas, men nu skall användare själva kunna förse andras inlägg med kommentarer om de uppfattar innehållet som ”missledande”.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte avgår – kan bana väg för Salvinis återkomst

UTRIKESItaliens premiärminister Giuseppe Conte avgick på tisdagsmorgonen den 26 januari 2021, bara för att han skall kunna bilda en ny regering – om så bara sin tredje!

Social oro exploderar i Nederländerna efter corona-utegångsförbud

UTRIKESOmkring 240 personer greps, främst i Amsterdam, efter att upplopp bröt ut i minst tio städer runt om i Nederländerna på söndagskvällen. På lördagskvällen hade man det första utegångsförbudet i Nederländerna sedan slutet av andra världskriget, och polisen arresterade mängder av unga utländska män och delade ut 3 600 bötesförelägganden för brott mot utegångsförbudet.

City of London tar bort statyer kopplade till slavhandel

UTRIKESCity of London meddelade i torsdags att man skulle ta bort statyer av William Beckford och Sir John Cass från Guildhall, i stadsdelen Moorgate.

Gå till arkivet

Send this to a friend