Skip to Content

Teknikföretaget Brightstar i Rosersbergs industriområde. Tjuvarna forcerade en port genom att köra på den med en stulen personbil. Industriområdet är helt nytt och är tänkt att bli ett logistiknav nära Arlanda flygplats för omlastning mellan lastbil, tåg och bil. Bland annat har Post Nord flyttat hit sina terminaler från Tomteboda och Årsta i Stockholm. Området är flera kvadratkilometer stort och de goda kommunikationerna lockar nya företag i en strid ström – och tydligen även tjuvar. Foto: Nya Tider
GROV STÖLD

Dömda för kupp mot företag i Rosersberg

I mars dömdes tio personer för en stöldkupp mot ett företag i Rosersberg, norr om Stockholm. Mobiltelefoner till ett värde av 9,6 miljoner kronor stals, men tack vare att polisen haft spaning på ligan redan innan kuppen kunde tjuvarna snabbt gripas och stöldgodset återlämnas.

Publicerad: 3 april, 2017, 22:29

  • Svenska

Läs även

Läs hela reportaget i pappersupplagan. Teckna en prenumeration här.

Farhan Abdullahi Abdikarim Mohamud, 21 år Döms till tre år och sex månaders fängelse för två grova stölder.

Jimmie Andersson, 40 år Tre års fängelse för grov stöld. Jimmie har varit kriminellt aktiv i mer än 20 år.

Simon Youssef, 32 år. Tre års fängelse för en grov stöld och en stöld.

 

 

 

Zeen Baker Hedi, 24 år. Två års fängelse för medhjälp till grov stöld.

Abdi-Salan Ibrahim Omar, 27 år. Tre års fängelse för en grov stöld.

Ali Reza Bordbar Azari, 30 år. Tre år och åtta månaders fängelse för två grova stölder.

Kevin Zora Åkesson, 22 år. Tre år och sex månaders fängelse för två grova stölder.

Jakkaphan Chindaphol, 23 år. Ett år och sex månaders fängelse för medhjälp till grov stöld.

Samir Ali Omer, 29 år. Två års fängelse för medhjälp till grov stöld.

 

 

 

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Varför inte ingå ett avtal med Ryssland att icke svenska medborgare avtjänar sitt straff där och sedan utvisas till sitt eget hemland.

  • DarkRhum

    Det var många svenskar på bild, not. Ingen av invandrarna döms till livstids utvisning !

Alexander Bard till attack mot DN:s hets mot oliktänkande

INRIKESDagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski menar att det är förkastligt att Alexander Bard, eftersom han deltagit i en debatt arrangerad av Palaestra Media, får förekomma i TV4. Alexander Bard skriver i en motattack att Wolodarski är yttrandefrihetens fiende och att denne bör ställas inför rätta.

Terror- eller antiterror-general?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUSA:s lönnmord i Irak på Irans ikoniske general Qassem Soleimani har inte bara sänt chockvågor genom Mellanöstern och betecknats som en ”Game changer”, utan även splittrat delar av den invandringskritiska rörelsen i Sverige. Så vad anklagas han egentligen för och av vem?

Till minne av Sir Roger

DÖDSRUNA

Roger Scrutons vän: ”Han gav oss hopp”

UTRIKESDen konservative filosofen Roger Scruton är död. Han dog den 12 januari i cancer. Scruton adlades 2016, men utsattes förra året för en brutal svartmålning av systemmedia och var i slutet av sitt liv persona non grata bland etablissemanget. När döden var nära berättade Scruton att han blivit fråntagen både hälsa och rykte, men uttryckte ingen vrede utan istället tacksamhet över allt det positiva han fått vara med om. Nya Tider har talat med Scrutons vän Gregory Lauder-Frost från Traditional Britain Group.

Bivax i stället för plast

KULTURHur packade man in maten förr, innan man hade plastpåsar och plastfolie? Man använde bivaxdukar! En kunskap väl värd att återuppta.

Blixtlåset och svensken – Om Gideon Sundbäck och den amerikanska uppfinningen

TEKNIKBlixtlåset uppfanns år 1851 av amerikanen Elias Howe, men det var den svenske uppfinnaren och ingenjören Gideon Sundbäck som utvecklade och förbättrade denna uppfinning. Det var tack vare honom som dagens blixtlås alls kom till.

Mystiska dödsfall och reliker i Spanien

BOKRECENSIONEtt svenskt par beger sig till Spanien med sin katt. De njuter av sitt nya liv, men snart upptäcker de att någon följt efter dem dit. Detta visar sig bara vara början och snart blir Lignumkorset – En resa i tid och rum, som är skriven av Viktor Nilorak, i stort sett omöjlig att sluta läsa.

Politisk vendetta

OPINION

Gå till arkivet

Send this to a friend