Skip to Content

Nationalekonomen Tino Sanandaji tycker att SD:s förslag att skära i SMHI:s budget är ”provocerande korkat”. Han säger ironiskt att partiet borde ägna sig åt mer ”populära frågor som inskränkningar av aborträtten och försvar av ryska spioner”. Foto: Wikipedia
INRIKES

Drev mot SD efter krav på slopade klimatåtgärder

Sverigedemokraterna föreslår besparingar på åtta miljarder kronor vad gäller klimat och miljö. Detta har de fått utså hård kritik för, trots att Alliansen har lagt ett liknande förslag. Även debattörer som Tino Sanandaji, som ofta ger SD rätt, angriper partiet för att bestå av ”aggressiva haverister”. SD:s Martin Kinnunen menar att kritiken är orättvis och missriktad.

Publicerad: 25 januari, 2017, 16:25

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Vávra Suk

vavr[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  SD har helt rätt. Detta hycklande om miljön måste få ett slut. Det här miljötugget syftar endast till att få folk till att känna skuld vilket då kan omvandlas till en taskig ursäkt för att tvångsskatta svenskarna ytterliggare.
  Säg mig, efter valet 2014 så har vi fått en mängd höjda skatter och avgifter som då säges skall värna om miljön.
  På vilket sätt blir miljön bättre av dessa höjningar? Behöver inte vi människor kunna ta oss till jobb, skolor, handla mat mm?
  Dessutom är folket inte några trälar vars rörelseutrymme kan beskäras efter behag. Det handlar bara om att staten har fått mera klirr i kassan. Folket har avtvingats avgifter, på vilket sätt har regeringen bidragit till miljövården??
  RETROAKTIV BILSKATT! Kommer ni ihåg? Rent vidrigt tilltag och svenskarna sa inte ett knäpp om detta.
  Gick pengarna från RETROAKTIV BILSKATT samt övriga skatte och avgiftshöjningar in på ett särskilt konto som bara skall användas till miljöns bästa? Såklart inte.
  Värna om miljön?Jösses.Titta hur det ser ut i stan varje morgon, papper, tidningar,glas mm överallt.
  Jag förutsätter att det bara är den onda högern som skräpar ner. Inte slänger väl en Miljöpartist eller sosse papper på gatan?

  • Valdemar

   Det finns en liten organisation av experter som arbetar under namnet CLEXIT. Dit kan man ansluta sig och få en begriplig och sammanfattad bild av hur klimatdebatten snedvrids i politiken och i medierna. Rekommenderas varmt!

   • Bertil Andersson

    Stort tack.

 • linovati

  Sanandaji har naturligtvis helt rätt när han påpekar att det inte kan krävas 100% säkerhet i ett hasardspel med hela Jordens framtid som insats. Om det så vore bara 10% sannolikhet att klimatförändringsprognosen skulle slå in så vore det självklart idioti att ta ens den risken, vi har ju bara en Jord! För egen del hörde jag riskerna med omfattande fossil förbränning och dess troliga klimatkonsekvenser förklaras i rent tekniska termer av en professor i strålningsfysik redan 1972. Det är 45 år sedan vilket säger en del om hur lång tid det tar för vissa polletter att falla ned.

Demonstration i Malmö – polisen ”upplöste” den på pappret

INRIKES Under torsdagskvällen genomfördes en antirasistisk demonstration i Malmö. Officiellt mot amerikanskt polisvåld, men i praktiken var det en anti-vit tillställning där vita människor skulle lära sig att känna skuld och skam för att de var vita. Deltagarna, som enligt Facebook skulle bli 3 000, blev till slut ungefär 1 500, varav majoriteten var unga kvinnor. De samlades vid hundrastplatsen i Ribersborg innan man, trots att demonstrationen enligt polisen var ”upplöst”, fortsatte in genom centrala Malmö.

Nya Tider avslöjade Pisa-bluffen redan i december

En aktuell debatt har blossat upp sedan Expressen säger sig ha ”avslöjat” att Sverige riggade sitt resultat i Pisa genom selektivt urval. I själva verket kopierar de vad Nya Tider skrev om redan i december.

Från tvång till frivillighet – Nya Tider granskar den radikala omläggningen av Sveriges pandemiberedskap

INRIKESFolkhälsomyndigheten bildades 2014 och tog över ansvaret för pandemihantering från Socialstyrelsen. I stort sett hela den genomarbetade pandemiplan som Socialstyrelsen haft skrotades. Istället för olika åtgärder från samhällsapparaten, förflyttades ansvaret till individen. Nya Tiders granskning visar att Sveriges reaktion på Covid-19 hade kunnat se radikalt annorlunda ut med den tidigare planen. Kjell Asplund, tidigare generaldirektör och nuvarande ordförande på Socialstyrelsen, bekräftar att det skett ett skifte i synen på individens ansvar.

Antirasistisk demonstration mitt i coronadrabbade Stockholm

INRIKESUnder eftermiddagen på onsdag samlades mellan 1 000 och 2 000 demonstranter för att protestera mot ”rasism” och amerikanskt polisvåld på Sergels torg i det coronadrabbade Stockholm. Tilltaget upprör sjukhuspersonal som kämpar med att rädda Covid-19-smittades liv när tusentals samlas och bryter mot föreskrifterna som finns. En kvinnlig polis valde ställa sig på ett knä – symbolen som används av vita för att värdegrundssignalera att de är undergivna och känner så kallad ”vit skuld”.

Äldreforskare om oförändrade rekommendationer för 70-plussare: ”En käftsmäll!”

INRIKESDen 26 maj kom beskedet från Folkhälsomyndig­heten att rekommendationerna för personer över 70 år som infördes på grund av coronaviruset förblir oförändrade på obestämd tid. Många 70-plussare och deras anhöriga hade hoppats på att åldersgränsen för hemisolering skulle höjas med några år. Ingmar Skoog, professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, kal­lar beskedet om de bibehållna rekommendationerna för en käftsmäll för 70-plussarna.

Svensk Handel kräver att plastpåseskatten tas bort

INRIKESNaturvårdsverkets rapport visar att svenskarnas plastpåseanvändning redan år 2017 låg under EU:s mål, stick i stäv med vad som påstods i debatten. Svensk Handel kräver nu att regeringen river upp skatten omedelbart.

Migrationsverket till kommunerna: Ni ska ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå ska uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet ska vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Italiens Sverigeambassadör ger Tegnell en känga

INRIKESFolkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell har i en radiointervju hävdat att Italien har sämre resurser att skydda äldre mot Covid-19. Nu svarar Italiens Sverigeambassadör Mario Cospito och hänvisar till att Sveriges sjukvård ligger långt efter Italiens i internationella jämförelser. Han menar även att Italien lyckats bättre i sin strategi, då allt färre dör av smittan varje dag, medan Sverige under maj haft högst dödligt i Covid-19 i världen.

Gå till arkivet

Send this to a friend