Skip to Content

Ebba Busch Thor är en stark talare, men måste balansera mellan falangerna i partiet. Foto: Region Gotland/Petra Jonsson
KOMMENTAR

Ebba Busch Thor i Almedalen: Stefan Löfven är inte rätt man att leda Sverige

Digital utgåva

Ebba Busch Thors (EBT) huvudbudskap var en svidande kritik mot de partier som ingick Januariöverenskommelsen och ett budskap om en social borgerlighet som ser de människor som lämnas utanför genom Januariöverenskommelsen och som satsar på vård och omsorg. När det inte handlar om migrationspolitik är Kristdemokraterna konsistenta, det är inget som skiljer sig mellan årets och förra årets tal när det gäller principerna för politiken. Migrationspolitik nämndes inte i år och är den okända faktorn när det gäller KD med olika bud från den ena dagen till den andra.

Publicerad: 7 juli, 2019, 11:41

  • Svenska

Läs även

Angrepp mot Januaripartierna: Vård, omsorg, bostäder och landsbygden glöms bort

Efter att ha gratulerat damfotbollslandslaget till bronsmedaljen tog det fart med frontalangrepp på Socialdemokraterna och deras samarbetspartners, i synnerhet Liberalerna och Centerpartiet.

” …mitt problem med Januariöverenskommelsen är inte att partier samarbetar. Mitt problem är att januaripolitiken lämnar stora grupper i vårt samhälle utanför.”

Enligt EBT är detta en följd av att man inte har tagit fram överenskommelsen baserat på värderingar utan på en byteshandel där varje parti fått några hjärtefrågor tillgodosedda, men helheten har blivit att viktiga politikområden som vården förbisetts och att människor därför hamnar utanför samhället. Som exempel nämnde hon de 90 000 personer som väntat längre på vård än vårdgarantin föreskriver. Vårdens organisation med landsting fick återigen kritik och liksom förra året lovade EBT att lägga ner dem.

Äldreomsorgen är ett annat område som försummas genom Januariöverenskommelsen (JÖK), till 2026 behövs 32 000 nya äldreboendeplatser som ”januaripartierna” inte har en strategi för att ordna fram, enligt EBT.

”När det inte byggs äldreboenden – då byggs det istället murar runt våra äldre.”

Utan äldreboenden isoleras gamla i sina lägenheter, menade EBT, och ställde byggandet av äldreboenden i kontrast till de prestigeprojekt i form av dyra sporthallar och badanläggningar som kommunpolitiker gärna bygger istället:

”Jag är stolt över alla våra kristdemokratiska nejsägare runt om i landet. Som vågar prioritera välfärden. Vågar prioritera äldreboenden före skrytbyggen.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • latmask

    Nå Ebba, kan Jimmie vara rätt man att leda landet?

Migrationsverket vill stoppa fejkanställningar på ”antirasistiskt” företag

INRIKESMigrationsverket vill stoppa arbetskooperativet Abis från att fejkanställa asylsökande invandrare. Enligt Migrationsverket anställer Abis asylsökare för att de ska få arbetstillstånd och därmed beviljas uppehållstillstånd i Sverige.

Förlängningen av tillfälliga flyktinglagen träder i kraft

INRIKESFrån och med imorgon träder den planerade förlängningen av den ”tillfälliga” flyktinglagen i kraft. Med förlängningen tillkommer även ett antal förändringar som kommer att resultera i att tusentals fler anhöriginvandrare får stanna i Sverige.

Justitiekanslern: Tyrrunan fortfarande laglig

INRIKESEfter att Nordiska Motståndsrörelsen anmälts för hets mot folkgrupp efter att de satt upp en banderoll på Kulturhusets fasad i Stockholm har Justitiekanslern gått igenom fallet och kommit med samma besked som flera gånger förut, tyrrunan är fortfarande laglig.

Säpo vill utvisa fler säkerhetshot

INRIKESAntalet individer som är verksamma i extremistmiljöer har ökat kraftigt under de senaste åren, uppger Säkerhetspolisen. Nu vill man bland annat utvisa ”ett antal individer som under längre tid och i stor utsträckning bidragit till radikalisering”.

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Gå till arkivet

Send this to a friend