Efter exponeringen av näthataren från LO – reporterns hem attackerat

Klockan 02.00 i natt attackerade maskerade personer familjevillan i Göteborg där Exakt24:s reporter Christian Peterson bor. En rökfackla kastades in i det rum där Christians lillasyster sov. Även Exakt24:s studio attackerades. Detta bara dagar efter att Exakt24 avslöjat LO-anställde ”antirasisten” Henrik Johansson som en av de värsta näthatarna i Sverige.

”Inatt väcktes jag av att min lillasyster ropade på hjälp. Jag skulle senare få reda på att vänsterterroristerna hade kastat in en rökbomb i hennes rum. Blåljuspersonal anlände snabbt och säkrade platsen men detta säger väldigt mycket om det verkliga hotet mot demokratin”, skriver Christian Peterson på Twitter.

På övervakningskameran ser man att min två personer som döljer sina ansikten bakom sjalar smyger fram till huset i stadsdelen Kärralund, tittar sig omkring och slår sedan sönder lillasysterns sovrumsfönster. De tänder därefter en rökfackla, väntar någon sekund till den tar ordentlig fyr och kastar sedan in den genom den krossade rutan.

En rökfackla kastades i ett barns sovrum. Polisen rubricerar attacken som skadegörelse och försök till grov misshandel. Foto: Exakt24
En rökfackla kastades i ett barns sovrum. Polisen rubricerar attacken som skadegörelse och försök till grov misshandel. Foto: Exakt24

 

Familjen hade installerat övervakningskameror sedan villan tidigare attackerats flera gånger av våldsnätverket Afa, då bland annat familjens bil och husets fasad vandaliserats.

Räddningstjänst ryckte ut till villan och kunde konstatera kraftig rökutveckling men att elden inte hade fått något fäste. Polis har tagit upp en anmälan om skadegörelse och försök till grov misshandel. Ingen är i dagsläget gripen.

Samma natt attackerades även Exakt24:s studio, vilket enligt Christian gör det tydligt att det handlar om en hämnd för att Exakt24 exponerar vänsterns hat och våldsmetoder.

Fasad och fönster blev nedklottrade på Exakt24:s studio i Göteborg. Foto: Exakt24
Fasad och fönster blev nedklottrade på Exakt24:s studio i Göteborg. Foto: Exakt24

 

När Nya Tider når Christian Peterson menar han att detta är ett bevis på att hans granskande reportage kommit år en öm punkt och att han inte tänker låta sig skrämmas.

– Det här visar bara att det jobb jag gör är viktigt och angeläget. Annars skulle de inte lägga så stor energi på att försöka stoppa mig. Men det är fegt att de ger sig på min familj som inte har något med mina reportage att göra, säger han.

Han menar att attackerna bara gör honom mer engagerad i att exponera våldsvänstern.

Henrik "Henko" Johansson avslöjades som näthatare av Exakt24. Stillbild: Exakt24
Henrik ”Henko” Johansson avslöjades som näthatare av Exakt24. Stillbild: Exakt24

Exakt24 avslöjade nyligen det näthat som den medialt profilerade LO-mannen Henrik Johansson ägnat sig åt. Bland annat kallar han kända opinionsbildare för ”jäkla svin” och säger saker som ”din jävla gubbröv, du skulle ha en smäll på käften” och att han skulle ”slå sönder näsbenet” och ”sen kommer jag bajsa i din mun”.

När Exakt24:s reportrar söker upp honom för att få en kommentar kring det hat och hot som Henrik Johansson själv ägnar sig åt, blir han närmast psykotisk, springer runt och skriver okvädningsord till journalisterna, för att sedan hoppa in i sin bil och köra runt i grannskapet med nedvevad ruta och fortsätta att skrika svordomar och hot.

Henrik Johansson är anställd på LO som samordnare för ungdomsverksamhet och jämlikhetfrågor. Han har hållit hög medial profil och intervjuas ofta om rasismen i Sverige, där han berättar om hur stort problemet är med trakasserier och hat på nätet. I synnerhet har han kritiserat Sverigedemokraterna för att inte hålla rent mot människor som han anser uttrycker sig illa på nätet. Att han själv alltså exponerades av Exakt24 som en av de värsta näthatarna som hotar politiker, opinionsbildare och journalister har skapat ilska hos vänstern och dess militanta gren Afa.

Exakt24:s ansvarige utgivare Erik Almqvist säger att man står bakom sin reporter till hundra procent och att man kommer att agera för att öka säkerheten kring familjens bostad och redaktionslokalerna.

– Vänstern har aldrig varit intresserade av ett demokratiskt samtal på lika villkor, och när vi drar fram deras hat i ljuset så reagerar de på det sätt de kan, med våld. Detta är ytterst en demokratifråga, något regeringen sagt är en prioritet och att man tar hotet mot journalister på allvar. Nu får de visa att de menar allvar.

Regeringen har de senaste åren flera gånger uttalat sig om att hot och våld mot journalister är ett hot mot själva demokratin, och förra året höll kultur- och demokratiminister Amanda Lind och inrikesminister Mikael Damberg rundabordssamtal om detta med representanter från mediebranschen och Polismyndigheten.

– Att journalister fritt och utan risk för hot kan rapportera om alla ämnen är en förutsättning för vår demokrati, sade Amanda Lind då.

Attacken mot Christian Petersons hem och Exakt24:s studio har resulterat i en våg av sympati bland vänner av yttrandefrihet, Christian har mottagit många personliga uppmuntrande meddelanden och nya prenumerationer har tillkommit på Insikt24 och Nya Tider, som stödjer Exakt24 i deras journalistiska verksamhet.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

🟠 Uppdaterad med svar från Journalistförbundet. Svenska Journalistförbundet samt Reportrar utan gränser i Sverige, alltså de organisationer som ska bevaka journalisters möjligheter att kunna utöva sitt yrke utan att utsättas för hot eller våld anser inte att de har tid att svara på frågor om hur de ser på det nyligen inträffade attentatet mot Exakt24:s reporter Christian Peterson samt vandaliseringen av samma nyhetskanals studio.

LO-anställd ”antirasist” avslöjas som näthatare

LO-anställd ”antirasist” avslöjas som näthatare

🟠 Exakt24 konfronterade LO-representanten Henrik Johansson. LO-ombudsmannen och medialt hyllade ”antirasisten” Henrik Johansson har bland annat legat bakom sajten ”Inte rasist, men” som hängde ut sverigedemokrater. Sedan dess har han blivit allt mer aggressiv i sin retorik och bland annat hotat ungdomar med att ”slå sönder näsbenet på dig” i sin kanal på Discord. När Exakt24 skickade ut ett reportageteam för att fråga honom om hans näthatande och hur det stämmer överens med LO:s värdegrund, blev Henrik Johansson aggressiv.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Nytt utredningsuppdrag från regeringen: Islamkritik ska klassas som rasism

Nytt utredningsuppdrag från regeringen: Islamkritik ska klassas som rasism

🟠 INRIKES Den miljöpartistiska bostads-, integrations samt jämställdhetsministern Märta Stenevi har nyligen presenterat ett nytt utredningsuppdrag som går ut på att myndigheter ska samverka för att dels öka säkerheten kring moskéer i Sverige, dels kartlägga utsattheten för så kallad islamofobi. Ett uttalat mål är att islamkritik ska klassas som rasism, vilket gör att särskilt MP närmar sig det islamistiska partiet Nyans som vill kriminalisera islamofobi.

Pojke våldtagen i Sundbyberg

Pojke våldtagen i Sundbyberg

🟠 NOTIS En pojke har enligt uppgifter till Aftonbladet våldtagits i Sundbyberg, norr om Stockholm på onsdagskvällen. Våldtäkten av pojken ska ha skett utomhus och en förundersökning har inletts.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.