Skip to Content

Brinnande polisstation i Minneapolis. George Soros sponsrar Yes 4 Minneapolis, en organisation som stödjer BLM./ Foto: Stillbild Youtube/Wikipedia/WEF
UTRIKES

Efter raskravallerna – nu måste man anställa fler poliser

Digital utgåva

Den amerikanska staden Minneapolis drabbades hårt av omfattande raskravaller förra året i följden av att BLM organiserade ”protester” mot polisen i staden. Det fick det vänsterliberala styret att gå med på kraven att "avskaffa polisen” genom att strypa dess budget. Nu tvingas man göra en helomvändning efter att avsaknaden av poliser lett till en massiv ökning av grova brott – och en upprörd allmänhet som vill ha tillbaka sina poliser.

Publicerad: 17 februari, 2021, 10:37

  • Svenska

Läs även

Efter att den kriminelle missbrukaren George Floyd avlidit under ett polisingripande i Minneapolis förra året blev reaktionerna starka. Flera omfattande raskravaller kom att drabba staden och bland annat sattes en polisstation i brand, något som även skedde med många affärer som dessutom plundrades av svarta demonstranter i allt blodigare upplopp. Under stor press från en högljudd BLM-rörelse valde det vänsterliberala styret i staden att gå extremisterna till mötes i ett försök att lugna ner stämningen. Stadsfullmäktige i Minneapolis samlades därför slutligen bakom en plan att helt avskaffa Minneapolis poliskår och ersätta den med obeväpnade civilister som skulle rycka ut under omständigheter som normalt involverar polis, som psykiska hälsoproblem och hushållstvister.

Detta var planen för att få stopp på den eskalerande kriminaliteten – eftersom de högljudda vänsterextremisterna i BLM och Antifa deklarerade att det var den mestadels vita poliskåren som låg bakom stadens höga brottsstatistik, vilket gjort staden till en av de farligaste i hela USA. Utan poliser som ”förtryckte” de svarta, vilka utgör 19,3 procent av stadens befolkning på 425 000 invånare, men som ändå står för majoriteten av brotten, så skulle staden bli en utopi utlovades det. Så blev det inte. En kraftigt ökande brottslighet har gjort att invånare i staden nu tvingat stadsfullmäktige att göra en helomvändning och anställa fler poliser.

Men en vänsterextrem organisation, sponsrad av den judiske miljardären George Soros, har planer på att påverka invånarna i staden och avskaffa polisen ändå.

Kriminalitet fördelat över områden med olika grad av mångfald i Minneapolis. Bild: Star Tribune

Polisfri utopi gav en massiv ökning av brott

Stadsfullmäktige i Minneapolis inledde arbetet i somras för att uppnå den ”polisfria staden” genom att meddela att man skulle flytta motsvarande 75 miljoner kronor från polisens budget till ”hälsorelaterade insatser” där tanken var att ”ambulerande terapeuter” skulle tala aggressiva människor tillrätta så att de inte begick brott. Detta var tänkt som ett första steg i en process som skulle leda till en stad ”fri” från poliser. Det visade sig vara en minst sagt misslyckad strategi att försöka minska på antalet poliser i en så våldsdrabbad stad.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ryssland firar Fosterlandsförsvararnas dag

UTRIKESDen 23 februari firades Fosterlandsförsvararnas dag med kransnedläggning på den okände soldatens grav i Moskva vid en temperatur på 21 grader minus. Några kommentatorer förvånades över att president Putin inte hade någon huvudbonad. På kvällen sändes ett TV-tal av honom.

Borgerlig opposition tog strid för lättade coronarestriktioner i Danmark

UTRIKESSedan förra veckan har de borgerliga oppositionspartierna i Danmark tagit tydlig strid för att lätta avsevärt på de mycket strikta coronarestriktioner som präglat landet under flera månader. Det rapporterar bland annat SvD. Nu väljer den socialdemokratiskt ledda regeringen att göra små eftergifter, men det allt högre tonläget visar att det inte längre är full politisk enighet i hur strikta restriktionerna skall vara.

Greta Thunberg tweetar av misstag den påverkansmanual hon följer

UTRIKESKlimataktivisten Greta Thunberg skickade en märklig tweet som fick internationell uppmärksamhet. Meddelandet, som raderades strax efter att Greta skickat det till sina 4,8 miljoner följare, innehåller instruktioner för att påverka opinionen i Indien angående bondeprotesterna och verkar vara skrivet av hennes handledare. Nu har polisen börjat utreda kampanjen för misstänkt uppvigling.

Stjärna i The Mandalorian sparkad efter att ha kritiserat politiska förföljelser

UTRIKESMMA-fightern och skådespelerskan Gina Carano spelade fram tills helt nyligen karaktären Cara Dune i Star Wars-serien ”The Mandalorian” som sänds på Disney+. Nu har Carano fått sparken av Disney då hon i sociala medier kritiserat de tilltagande politiska förföljelserna i USA.

Norsk företagarprofil föreslår slopade arbetsgivaravgifter istället för fler gästarbetare

UTRIKESJan Vindenes, alias Kjetting-Jan, som driver Sotra Anchor & Chain, undrar om norrmännen har så dålig hälsa att de inte orkar arbeta. Anmärkningsvärt många etniska norrmän lever på bidrag. I diverse branscher försvinner helt norska arbetstagare. På norska skeppsvarv, byggarbetsplatser, fiskemottagning och till och med på åkrarna är man beroende av utländsk arbetskraft. Kjetting-Jan anser att man bör slopa hela arbetsgivaravgiften och låta norrmännen behålla motsvarande summor i höjda löner.

EU:s superlån ska gynna ”de fattigaste” – men är Sverige så rikt som de påstår?

ANALYSEuropeiska rådet (ministerrådet) beslutade den 11 februari att inrätta den nya byråkrati som skall fördela den famösa så kal­la­de återhämtningsfondens huvuddel till medlemsländerna. Utbetalningen, varav 46 procent ges som bidrag och resten som lån, kommer att ske i två steg, med början i år och avslutas senast 2026. Fördelningen utgår från ländernas BNP-utveckling och skuldsättning samt en plan för hur man avser följa EU:s utvecklings­direktiv. Det finns dock många faktorer som EU undviker i bedömningen, vilket missgynnar Sverige.

Vänsterextremist döms för vandalisering av Karl XII-tavla – anställd av Filip och Fredrik för SVT-produktion

REPORTAGEI december 2019 greps Terry Lövkvist, 30, på bar gärning på Nationalmuseum, när han tryckte ett vänsterextremt klistermärke från AFA på en av de mest ikoniska tavlorna i svensk konsthistoria: ”Karl XII:s likfärd”. Lövkvist var berusad och hade även kniv på sig. Nu döms han för skadegörelse och brott mot kniv­lagen

Efter ny nödlagstiftning i Nederländerna: Utegångsförbudet kvar efter rättsligt kaos

UTRIKESFredagen den 19 februari fattade senaten i Nederländerna beslut om en nödlagstiftning med koppling till coronaläget, en lagstiftning som gör att det hårt kritiserade utegångsförbudet nattetid nu förlängs på obestämd tid. Den nederländska regeringens och senatens blixtaktion kom efter att två rättsliga instanser hade kommit till totalt olika slutsatser rörande utegångsförbudet.

Gå till arkivet

Send this to a friend