Skip to Content

Brinnande polisstation i Minneapolis. George Soros sponsrar Yes 4 Minneapolis, en organisation som stödjer BLM./ Foto: Stillbild Youtube/Wikipedia/WEF
UTRIKES

Efter raskravallerna – nu måste man anställa fler poliser

Digital utgåva

Den amerikanska staden Minneapolis drabbades hårt av omfattande raskravaller förra året i följden av att BLM organiserade ”protester” mot polisen i staden. Det fick det vänsterliberala styret att gå med på kraven att "avskaffa polisen” genom att strypa dess budget. Nu tvingas man göra en helomvändning efter att avsaknaden av poliser lett till en massiv ökning av grova brott – och en upprörd allmänhet som vill ha tillbaka sina poliser.

Publicerad: 17 februari, 2021, 10:37

  • Svenska

Läs även

Efter att den kriminelle missbrukaren George Floyd avlidit under ett polisingripande i Minneapolis förra året blev reaktionerna starka. Flera omfattande raskravaller kom att drabba staden och bland annat sattes en polisstation i brand, något som även skedde med många affärer som dessutom plundrades av svarta demonstranter i allt blodigare upplopp. Under stor press från en högljudd BLM-rörelse valde det vänsterliberala styret i staden att gå extremisterna till mötes i ett försök att lugna ner stämningen. Stadsfullmäktige i Minneapolis samlades därför slutligen bakom en plan att helt avskaffa Minneapolis poliskår och ersätta den med obeväpnade civilister som skulle rycka ut under omständigheter som normalt involverar polis, som psykiska hälsoproblem och hushållstvister.

Detta var planen för att få stopp på den eskalerande kriminaliteten – eftersom de högljudda vänsterextremisterna i BLM och Antifa deklarerade att det var den mestadels vita poliskåren som låg bakom stadens höga brottsstatistik, vilket gjort staden till en av de farligaste i hela USA. Utan poliser som ”förtryckte” de svarta, vilka utgör 19,3 procent av stadens befolkning på 425 000 invånare, men som ändå står för majoriteten av brotten, så skulle staden bli en utopi utlovades det. Så blev det inte. En kraftigt ökande brottslighet har gjort att invånare i staden nu tvingat stadsfullmäktige att göra en helomvändning och anställa fler poliser.

Men en vänsterextrem organisation, sponsrad av den judiske miljardären George Soros, har planer på att påverka invånarna i staden och avskaffa polisen ändå.

Kriminalitet fördelat över områden med olika grad av mångfald i Minneapolis. Bild: Star Tribune

Polisfri utopi gav en massiv ökning av brott

Stadsfullmäktige i Minneapolis inledde arbetet i somras för att uppnå den ”polisfria staden” genom att meddela att man skulle flytta motsvarande 75 miljoner kronor från polisens budget till ”hälsorelaterade insatser” där tanken var att ”ambulerande terapeuter” skulle tala aggressiva människor tillrätta så att de inte begick brott. Detta var tänkt som ett första steg i en process som skulle leda till en stad ”fri” från poliser. Det visade sig vara en minst sagt misslyckad strategi att försöka minska på antalet poliser i en så våldsdrabbad stad.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Återfallsförbrytare född och uppvuxen i Finland utvisas

FINLANDHögsta förvaltningsdomstolen i Finland har godkänt utvisning av en notoriskt kriminell man till Somalia, trots att han är född i Finland och bott hela sitt liv i landet med permanent uppehållstillstånd. Han säger sig aldrig någonsin ha varit i Somalia, men utvisas ändå, med hänvisning till att brottsligheten utgör ”bristande anpassning” till det finska samhället.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år även mot delta – klart bättre än vaccin

COVID-19Enligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 ger de antikroppar som kroppen producerat ett skydd mot både originalviruset och flera av mutationerna, inklusive delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd minst ett år efter infektion. Det är bättre än vaccin, där man förväntar sig att det ska behövas en ny spruta en gång per år. Nu höjs allt fler röster för att hälsomyndigheterna ska börja erkänna och acceptera immunitet från genomgången sjukdom.

Hur säkra är vaccinerna om vaccinerade fortfarande blir smittade och smittar?

UTRIKESDen aggressiva marknadsföringen av covidvaccinpass och drakoniska sanktioner mot ovaccinerade världen runt går inte så smidigt som makthavarna hade hoppats. Vaccinerade personer kan fortfarande smittas och överföra sjukdom, så detta motsäger uppenbarligen argumentet att de ovaccinerade skadar andra. Och hur säkra är vaccinerna?

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

Australiens premiärminister: De som dör av vaccin skulle ha tagit reda på riskerna

VIDEOAustraliens premiärminister Scott Morrison menar att ingen är tvingad att ta covid-vaccin, att alla har haft möjlighet att informera sig om riskera och att de som låter sig vaccineras har gjort ett informerat val.

Rondell under havet på Färöarna besågs av Drottning Margarethe

UTRIKESEtt nytt tunnelsystem som förbinder Färöarnas största öar fördelar trafiken genom en konstnärligt utsmyckad rondell under havet. Trafiklösningen, som är helt skyddad från alla väder, väckte stor uppmärksamhet först när den konstnärliga rondellen som ett PR-trick presenterades för Drottning Margrethe åtta månader efter trafiköppningen.

Första röret i Nord Stream 2 klart – SVT rapporterar som amerikanska UD vill

UTRIKESRedan den 4 juni meddelade Nord Stream 2 att det första röret färdigställts och började fyllas med gas. Tyska rubriker löd ”USA besegrats” eller ”häver sanktionerna”. I svensk systemmedia försökte man den 21 juli hjälpa USA genom att hävda att USA och Tysklands överenskommelse om ledningen nu medger att man återupptar byggandet, trots att ledningen redan börjat användas.

Storvuxen man tävlar mot kvinnor i tyngdlyftnings-OS

AUSTRALIENGavin Hubbard är en 117 kg tung man som genomgått könsbyte och numera kal­lar sig Laurel. Han blir nu den förste transsexuelle idrottsmannen att tävla mot kvinnor i OS i tyngdlyftning.

Gå till arkivet

Send this to a friend