Skip to Content

BAIDAR ALHAIDARI (fullständig bild i papperstidningen) dömdes för flera sexuella ofredanden och en misshandel mot unga svenska kvinnor på ett uteställe. Han förstod inte att han hade gjort något fel. Vi skrev om fallet i förra veckans nummer. Foto: Nya Tider

Elefanten i rummet

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 21 juli, 2017, 09:43

  • Svenska

Läs även

I veckans reportage gör vi en djupdykning i musikfestivalernas tilltagande problem med sexuella övergrepp. Peace & Love kunde inte stävja trakasserierna, trots omfattande satsningar på ökad säkerhet, och Bråvalla tog det drastiska beslutet att helt enkelt ställa in nästa år. Även polisen talar nu om att det hela utvecklats till ett samhällsproblem. Vore det då inte berättigat att faktiskt tala klarspråk?

Medan politiskt korrekta journalister och kändisar anklagar ”alla män”, alternativt ”hatar män”, finns det ett mycket tydligare orsakssamband som dock ingen vill nämna offentligt. Det är de kulturella normer som många av de nyanlända ungdomarna från avlägsna hörn av världen bär på.

Så sent som i förra numret kunde vi berätta om vad den irakier som nyligen dömdes för ofredanden på uteställen mot unga kvinnor ansåg vara normalt beteende. I förhör motiverade han sitt handlande med ”Det var fest och de hade maskerad och det var allt möjligt. Det är normalt att ofreda och antasta när det är maskerad och fest.” Han kunde inte förstå att han gjort något fel.

Anledningen till att vi skrev om detta fall, trots att det är ett av många, är just att det är ett fenomen som formligen exploderat och fått stor uppmärksamhet, även om systemmedia gjort allt för att dölja det. Hur tänker dessa människor? Varför har det blivit så vanligt?

Vi har tidigare, i NyT v. 1-2/2017, utförligt redogjort för bakgrunden till de homosexuella gruppvåldtäkter som afghanska män begår i Sverige. Det bottnar i den afghanska sedvänjan med ”dansande pojkar”. Detta är allmänt känt, soldater i Afghanistan har vittnat om det utbredda fenomenet, och även amerikanska tidningar som New York Times kunde intyga att till och med polisstationer – med poliser som ska bekämpa barnprostitution – håller sig med sina egna ”dansande pojkar”.

Fenomenet ”taharrush” känner vi alla till numera.

Så hur kan det komma sig att det offentliga Sverige är så otroligt förvånat? Alla dessa fakta finns ju på bordet. Övergreppen på festivaler och uteställen kan ju inte ha kommit som en överraskning. Ingen kan på allvar få mig att tro att man utgick ifrån att dessa unga män bara skulle släppa allt de vuxit upp med och ”bli svenskar”. Så naiv eller dum kan ingen vara, inte ens om vi pratar om en genomsnittlig journalist från systemmedia.

Det finns så klart ett ideologiskt resonemang bakom. Den ”fantastiska mångkulturella berikningen”, som journalistkåren lovsjungit under alla år, får helt enkelt inte ifrågasättas, inte ens för att diskutera förbättrade integrationsåtgärder. Än mindre för att unga svenska kvinnors trygghet inte ska bli slagen i spillror. Det naturliga hade annars varit att skärskåda de kulturella skillnaderna som leder till dessa ”kulturkrockar” och åtminstone utforma introduktionskurser för nyanlända för att skapa förutsättningar för i varje fall någon slags integration.

Men skulle man börja erkänna att det faktiskt existerar kulturella skillnader, att människor som kommer hit inte ”blir svenskar” så fort de sätter sig på Stockholms tunnelbana, som Åsa Romson (MP) så passande uttryckte det, då öppnar det för möjligheten att det används som argument för inställningen ”släpp inte en djävul över bron”. Och de flesta i befolkningen skulle nog tycka att det var helt rätt. Därför dessa förnekanden och låtsade naivitet in absurdum.

 

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Överdrivna klimatlarm hämmar samhället

DEBATT

Volodymyr Zelenskyj

Ukrainas nya mysterier

Den begåvade skådespelaren Volodymyr Zelenskyj har nu varit Ukrainas president i mer än två år. Ingen skulle gissa att komikern, som tidigare spelade Ukrainas president i komediserier, kommer att bli Ukrainas president i verkligheten. Showen runt honom har dock snabbt förändrats, från komedi till tragedi, mot skräckfilm och mysterium.

Grönvänstern breder ut sig

Vem är dummare, Lööf eller Löfven?

Kyösti Tarvainen, filosofie doktor och docent emeritus i systemanalys vid Aalto universitet i Finland. Foto: Nya Tider

Docent Kyösti Tarvainen: Demografiska utvecklingen i Sverige samt Danmark och hur man kan begränsa invandringen

DEBATTKyösti Tarvainen, filosofie doktor och docent emeritus i systemanalys vid Aalto universitet i Finland, presenterar här en jämförelse mellan de extrema demografiska fallen Danmark respektive Sverige. Kan länderna räddas undan en demografisk katastrof? Skulle Sverigedemokraternas politik räcka för att vända utvecklingen? Vad händer om svenskarna blir en minoritet i sitt eget land?

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Gå till arkivet

Send this to a friend