eNyT 52/2024

New York Times uppmanar USA:s president att avgå

 Det var en föreställning så katastrofal att till och med övertygade anhängare av det demokratiska partiet drabbades av panik. I efterdyningarna av den katastrofala debatten mellan president Joe Biden och Donald Trump inför presidentvalet i november uppmanar nu New York Times den nuvarande presidenten att dra sig ur loppet. Ledarsidan för den ansedda amerikanska vänstertidningen sällar sig till de röster i det demokratiska lägret som ifrågasätter Bidens förmåga att genomföra en andra mandatperiod, eller ens att slutföra sin valkampanj.

Franska ”extremhögern” kan ta makten

 Söndagens parlamentsval blev i mycket den framgång för Rassemblement National (RN), Nationell samling, som systemmedia och den regerande koalitionen fruktade. Nu väntar en andra valomgång i vissa valkretsar innan ett nytt parlament, och en ny regering, kan bildas.

Bilen som är äldre än vad man tror

 Elbilen framhålls idag som ett mer miljövänligt alternativ till bensin- eller dieselbilar och kan lätt uppfattas som ett nytt påfund. Sanningen är dock att elbilen utvecklades redan på 1800-talet och var dessutom den bil som satte det första fartrekordet. Inte desto mindre blev den utkonkurrerad av den mer lönsamma bensinbilen.

Nu är det olagligt att förneka förintelsen

 HMF-lagen har idag utökats med resultatet att det inte längre är lagligt att diskutera, skriva eller tala om förintelsen på vis som kan anses vara ett ”förnekande” eller ”förringande”. De som döms kan få upp till fyra års fängelse.

Ebba Busch: “Ni kan inte kalla oss för fega!”

 Med två år kvar till riksdagsvalet befinner sig Kristdemokraterna i kris. Hälften av väljarna från 2022 har lämnat partiet som idag endast skulle få stöd av 2,8 procent. Ebba Busch anses sitta allt mer osäkert på sin post och kan komma att utmanas av partiets mäktiga socialliberala falang. I ett försök att blidka dessa, höll Busch ett brandtal för den "liberala demokratin" och lyfte fram liberala värderingar som ett sätt att få integrationen av "svenska muslimer" att fungera bättre.

Nils Ericson och akvedukten i Håverud

 I Dalsland finns en sevärdhet som lockar mängder med besökare varje år. Det är akvedukten i Håverud – en unik konstruktion från 1800-talet.

Nooshi Dadgostar: Israel begår folkmord i Palestina

 Vänsterledaren talade i Visby på fredagskvällen den 28 juni. I sitt tal menade hon att partiledarna för Tidöpartierna uppträder som "ett gäng gravt överbetalda livscoacher", detta genom att ge råd istället för att agera politiskt för att lindra hushållens ekonomiska bekymmer. Mot slutet av talet tog hon även upp Ukraina samt Israel. "Vi ska gå längst fram för Ukraina tills Ryssland dragit tillbaka varenda soldat!", dundrade Dadgostar. Exakt vad det innebär förklarade hon inte. När det gäller Israel anser Dadgostar att landet begår folkmord på palestinier och att Benjamin Netanyahu ska ställas inför rätta.

Debatten mot Trump kan kosta Biden valet

 Efter den livesända TV-debatten mellan Donald Trump och Joe Biden är både väljarna och experterna i stort eniga: Joe Biden gjorde så dåligt ifrån sig att det rent av kan komma att kosta honom presidentvalet i höst.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.