eNyT 53/2024

60 procent av misshandel bland ungdomar utförs av invandrare

 Misshandel bland ungdomar är ett utbrett och allvarligt problem i Sverige, något som Brottsförebyggande rådet (Brå) därför anser behöver uppmärksamhet. Man har därför släppt en rapport i ämnet som visar på en stark överrepresentation för invandrad brottslighet även här. Utsatthet för misshandel kan få omfattande och långvariga konsekvenser för de drabbade. Även för ungdomar som utsätter andra för misshandel kan sådant brottsligt beteende ge betydande mentala och psykosociala problem enligt forskningsresultat som Brå stödjer sig på. Allt enligt den svenska doktrinen att det är mer synd om gärningsmannen än om offret.

Vänsterliberaler är de sjuka avvikarna

 Ett gammalt knep från sovjettiden, som även använts av den invandringsliberala vänstern, är att utmåla motståndarna som avvikande och drivna av patologiska eller primitiva motiv. Så kallar man gärna invandringskritiker rasister, och rasister i sin tur som drivna av primitivt hat eller sjuklig misstänksamhet eller rädsla, xenofobi, i den svenska debatten ofta ”främlingsfientlighet”. I själva verket är det dock vänsterliberalerna som på alla sätt är de extremistiska och avvikande.

Ranes stenar i Askeberga

 I närheten av Tidan i Västergötland finns en skeppssättning som sannolikt restes under yngre järnåldern. Den är känd under namnen Askeberga skeppssättning, Ranes stenar, Ranes skepp och Ranstena Domarring. Den är den näst största skeppssättningen i Sverige.

Tyska regeringen fortsätter att ignorera opinionen

 Nya opinionsundersökningar visar att den tyska vänsterregeringen levererar raka motsatsen till vad tyskarna vill ha som migrationspolitik. 74 procent av tyskarna är missnöjda med regeringens åtgärder mot illegal invandring och 69 procent vill att färre migranter ska komma till landet.

Fransk minister mörkar etniciteten på angripare

 En fransk biträdande minister, tillika regeringens talesperson, och hennes kampanjteam attackerades när de satte upp affischer under valkampanjen i onsdags, vilket resulterade i att hon avslutade sitt kampanjande på fältet.

Ödesvalet i Storbritannien

 Storbritannien håller sina allmänna val idag den 4 juli. Opinionsmätningarna visar att Labour håller på att ta makten från de konservativa efter ett 14-årigt styre. Premiärminister Rishi Sunak, som utlyste ett överraskande nyval i slutet av maj, förväntas därför nu ersättas av Labours Keir Starmer som Storbritanniens premiärminister.

AfD-medlemmar förbjuds att äga vapen i nytt domstolsbeslut

 Trakasserierna mot partiet Alternativ för Tyskland och dess medlemmar fortsätter. Ett nytt domstolsbeslut i Tysklands folkrikaste delstat, Nordrhein-Westfalen, förbjuder medlemmar i Alternativ för Tyskland (AfD) att äga skjutvapen. Domarna från Düsseldorfs förvaltningsdomstol sade att deras beslut baserades på klassificeringen av Tysklands inhemska underrättelsetjänst, den federala myndigheten för skydd av konstitutionen (BfV), som listat partiet som ett ”misstänkt hot mot demokratin”. Ärendet kommer att överklagas.

På fjällvandring i Härjedalen med omnejd

 Allt började sommaren 1970 med en artikel i tidningen om ett högfjällshotell på Storhogna i Vemdalsfjällen, på gränsen mellan Härjedalen och Jämtland. Artikeln var trevligt skriven med fina bilder som gjorde att läsaren skulle känna en oemotståndlig lust att åka till fjälls. Den gick hem hos oss och det bokades ett rum med halvpension där middagen ingick i priset. Första veckan i augusti skulle det bära av. Vi hade ingen erfarenhet av fjällvandring.

Panamadokumenten: Alla åtalade frikändes

 Rättegången gällande ”Panamadokumenten” har avslutats, åtta år efter att skandalen briserade. Rättegången, som inleddes i april förra året efter flera uppskjutningar sedan 2021, slutade med att de 28 personer som anklagats för penningtvätt frikändes, i samband med skandalen runt den panamanska advokatbyrån Mossack Fonseca. De två grundarna av firman, Jürgen Mossack och Ramon Fonseca Mora, var bland dem som frikändes. ”Rättvisa har skipats, vi är mycket nöjda med domarens beslut”, säger Mossacks advokat. ”Panamadokumenten” var, enligt landets nye president, inget annat än en ”bluff för att underminera Panamas finansiella system, image och konkurrenskraft”.

Björn Höcke dömd till dryga böter för frasen ”Allt för Tyskland”

 I början av juli meddelade en domstol i staden Halle i delstaten Sachsen i östra Tyskland att den välkände politikerna Björn Höcke, ledare för partiet Alternativ för Tyskland (AfD) i delstaten Thüringen, dömts till motsvarande ungefär 200 000 kronor i böter för att han använt ett påstått nazistiskt slagord vid ett offentligt möte.

Trumps stora seger i HD – åtalsimmunitet

 Den amerikanska högsta domstolens beslut om att presidenter har åtalsimmunitet för saker de gjort under sin tid som president ses som en stor seger för Donald Trump och ett massivt bakslag för hans motståndare.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.