eNyT v. 05/2021

Stor studie visar – ryska vaccinet effektivt och säkert

 Rysslands uppmärksammade Covid-19 vaccin, Sputnik V, visar sig väldigt effektivt och säkert enligt den första större studien av det uppmärksammade vaccinet. Den visar att Sputnik V är 92 procent effektivt när det kommer till att stoppa symptomen från Covid-19. Vidare ger vaccinet färre, och inga allvarliga, symptom till skillnad från de nyutvecklade och kritiserade mRNA-vaccin Sverige använder.

Efter Merkels nedstängning: 175 000 tyska företag hotas av konkurs

 Enligt en nyligen presenterad studie av en forskargrupp, CoDAG (”Corona Data Analysis Group”), under ledning av professor Göran Kauermann och professor Helmut Küchenhoff, vid Tysklands främsta elituniversitet Ludwig Maximilian Universitet (LMU) i München, har Merkels nedstängning haft ingen eller ytterst marginell effekt på utbredningen av coronaviruset.

Frankrike inför inresestopp – på Marine Le Pens inrådan

 Tidigt på lördagen den 30 januari meddelade fransk media att regeringen infört inresestopp till Frankrike från samtliga EU-länder, endast Storbritannien är undantaget. Det är Marine Le Pen, ordföranden i Rassemblement National (Nationell Samling), som drivit denna linje, vilket går tvärt emot många andra systemkritiska partier som i stället kritiserat hårda restriktioner och nedstängningar.

Vad är ”förnuftigt” med 2,5 ton plåt?

 För saftiga 845 000 kronor kan man köpa 2,5 ton plåt från Volkswagen. Det är den stora och högbyggda modellen Touareg med 4-hjulsdrift, björnstark dieselmotor och kompletterande laddningsbar elmotor. Den upptar 488 gånger 198 centimeter gatuyta.

Afrikan våldtog flicka – får bara 129 timmars ungdomstjänst

 En 16-årig kongoles har dömts av Stockholms Tingsrätt för en våldtäkt mot en flicka i Rålambshovsparken i september förra året. Åklagaren yrkade inte på utvisning för invandraren som dessutom kommer undan med ett väldigt lågt straff – bara 129 timmars ungdomstjänst. Offret har psykiskt mått mycket dåligt efter våldtäkten.

President Putins anförande den 27 januari på World Economic Forum

 Trots pandemin hölls årets World Economic Forum I Davos i Schweiz, dock under andra former än normalt. Ordföranden, professor Klaus Martin Schwab, ledde konferensen med inbjudna deltagare på distans via TV-skärmar. Den utan tvivel mest intressante makthavaren var den ryske presidenten Vladimir Putin, politiskt och medialt aktuell på grund av utvecklingen i Navalny-affären. Således bör Vladimir Putins anförande tolkas som den ryska politikens officiella credo.

Vasakungens skräck

 När år 1542 gick mot sitt slut var Gustaf Vasa djupt skakad. Den småländske bondehövdingen Nils Dacke hade vid den tiden nämligen tagit över sydöstra Sverige. Tidigare det året hade det mest omfattande bondeupproret i Sveriges historia utbrutit. Detta uppror är känt som Dackefejden.

Organiserade småsparare sätter börsen i gungning

 En kampanj med miljontals småsparare, organiserade från ett internetforum har satt börsen i gungning och kan komma att tvinga storfinansföretag på knä. Det är vad som skett i veckan när WallStreetBets, ett underforum på Reddit, gått till angrepp mot stora hedgefonder som tjänat mycket pengar på att blanka och på så vis driva ner priset för flera företags aktier. Det har vänt på kuttingen och medan småsparare som tagit stora risker vunnit miljontals kronor har aktionen kostat finansbolagen miljarder – och kan komma att kasta om en stor del av marknaden.

Moderaterna på Lidingö vill få bort Afghanistans konsulat – skräpar ner och bajsar i trapphus

 I ett bostadsområde på Lidingö tycks närvaron av Nordens enda afghanska konsulat ha blivit en ordningsstörande sanitär olägenhet för de boende. Detta är åtminstone vad de lokala Lidingömoderaterna uttrycker i ett upprört inlägg på sin Facebook-sida den 26 januari. Det moderata kommunalrådet kräver att det afghanska konsulatet finner en ”lämpligare” plats och kommentarsfältet svämmar över av ironiska kommentarer om att Moderaterna nu får skörda frukterna av Reinfeldts liberala massinvandringspolitik.

Mångkulturell utbildningsanpassning nobbas av ICA-handlare i svenska områden

 Den 3 december rapporterade dagligvaruhandelns branschtidning Fri köpenskap om hur man från centralt håll inom ICA -koncernen vill utbilda enskilda ICA -handlare att anpassa sitt sortiment till förmån för mer mångkultur som en konsekvens av massinvandringen från icke-europeiska länder.

Ny vänsterliberal regering i Estland: Nationalstaten kan vara hotad, enligt nationalkonservativ opposition

 I början av veckan presenterades en ny vänsterliberal regering i Estland, under ledning av det nyliberala Reformpartiets ordförande Kaja Kallas. Regeringen kommer att bestå av Reformpartiet och Centerpartiet, trots att det var just en centerledd regering som fick lämna ifrån sig makten efter korruptionsmisstankar mot flera högt uppsatta företrädare inom Centern. Nu fruktar det största oppositionspartiet, det nationalkonservativa EKRE, att den nya regeringen nu vill genomföra en vänsterliberal reformrevolution i Estland och underminera den estniska nationalstaten till fromma för EU:s och Bryssels globalistiska agenda.

Bombhotande man gripen av polisen i Västra Frölunda

 Vid elvatiden onsdagen den 27 januari gjorde Göteborgspolisen ett ingripande mot en man i tjugoårsåldern vid socialkontoret i Västra Frölunda efter att han hotat personalen med att han skulle spränga en bomb. Vid avvisitering hittades ingen bomb men däremot en mindre kockkniv från närliggande Lidls sortiment.

Regeringen tar inte avstånd från vänsterextremt våld

 Utrikesminister Ann Linde (S) vägrar att ta avstånd från vänsterextremt våld i en direkt utfrågning från Björn Söder (SD) gällande det stora hyckleri som råder när man tittar på de uteblivna reaktionerna över BLM:s och Antifa-gruppers kravaller förra året kontra ramaskriet över stormningen av den amerikanska parlamentsbyggnaden Kapitolium. Svaret, att ”polisens övervåld” är det verkliga problemet menar Söder är ”horribelt”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.