eNyT v. 06/2020

Aktiespararnas Gunnar Ek varnar och tipsar om bra sparande när bankräntan är noll

 ”Den jävla Vd:n”, sade Gunnar Ek om en tidigare Vd i Sandvik. God företagskultur är avgörande för värdeökning, inget hjälper om internkulturen är usel. Eks mötesturnéer drar åhörare, mötet i Kungälv 30 januari hade ett hundratal intresserade mött upp. Han varnade för Ericsson som i många år missat sina försäljningsmål trots högklassiga produkter.

Facebook slår ett slag för yttrandefriheten?

 I vad som kan verka som en kovändning så har Facebooks VD, Mark Zuckerberg hållit ett tal där han presenterade en ny policy gällande politiska annonser. Han beskrev det som ett ställningstagande för yttrandefriheten som kommer att ”göra många förbannade”.

När Alfred Ander var desperat

 I januari år 1910 chockerades stockholmarna av ett brutalt rånmord. På växelkontorets golv hittades kassörskan Viktoria Hellsten kraftigt misshandlad. Hon dog kort efteråt och det visade sig att en stor summa pengar saknades i kassan. Alfred Ander infångades mycket snart, dömdes och giljotinerades för brottet.

Norsk partiledare fast i biljettkontroll

 Ledaren för det norska socialdemokratiska Arbeiderpartiet fastnade i en biljettkontroll när betalappen för kollektivtrafikföretaget Ruter inte fungerade. Incidenten påverkar knappast hans möjligheter att bli statsminister.

Skånetrafiken slutar ta emot kontanter – ”bryter mot lagen”

 Nya Tider träffar Carolina Bertram, vars son Albin har fått svårt att resa till skolan sedan hans mobiltelefon med det digitala reskortet gått sönder. Skånetrafikens biljettautomater tar inte emot kontanter och det krävs en telefon av senare modell för att hantera Skånetrafikens app. ”Även myndigheter ska följa lagen”, menar Carolina.

Vårdmottagning: Bara invandrare som får vård

 En vårdcentral i Borlänge har beslutat sig för att införa ett remisstopp eftersom man har ett ansträngt läge med bristande personal – men bara för etniska svenskar. Invandrare och asylsökare får fortsatt vård.

Världsvida demonstrationer mot ökad mikrovågsstrålning

 Lördagen den 25 januari arrangerades på flera håll i världen demonstrationer mot utbyggnaden av 5G-teknik. Dagen kallades Global 5G Protest Day och manifestationer var planerade på 264 platser i 32 länder. Bakom arrangemanget stod den frivilliga organisationen Stop 5G International som kallar införandet av 5G för ”ett otestat biologiskt experiment på allt levande”.

Första fallet av coronaviruset i Sverige

 Det första bekräftade fallet av coronaviruset har nu nått Sverige. Det är en kvinna som kommit hem från en resa till Wuhan i Kina den 24 januari och som är hemmahörande i Jönköpings län.

Kraven på specialkost ökar i kommunala skolor – muslimskt halalkött starkt bidragande orsak

 Åtta av tio kommuner upplever under de senaste åren en kraftig ökning av kraven på att servera specialkost i skolorna. Främst handlar det om medicinska orsaker som diverse allergier, men på grund av befolkningsutbytet ser många kommuner också en ökning av kraven på islamiserad kosthållning, det vill säga att erbjuda halalkött till muslimska elever. Alla kommuner hakar dock inte på den trenden, utan väljer tvärtom att slopa halalköttet. En av dem som under senare tid gjort detta är Nyköping i Sörmland.

8 000 smittade – 170 döda – detta vet vi om coronaviruset

 Coronaviruset fortsätter att spridas i oförminskad takt och har enligt de senaste siffrorna smittat runt 8 000 människor och orsakat 170 dödsfall. Viruset har även nått allt fler länder, inklusive Finland, Tyskland och Frankrike i Europa. Det har även bevisats kunna smitta mellan människor när dessa inte uppvisar symptom. Flera länder har börjat evakuera sina medborgare från smittans epicentrum, staden Wuhan i Kina. Nya Tider går igenom vad som är känt om viruset och vad du kan göra för att minimera riskerna att smittas.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.