eNyT v. 07/2023

Kemisk katastrof i Ohio: En hälsorisk underskattad av myndigheterna?

 Fredagen den 3 februari orsakade urspårningen av ett tåg med vinylklorid en massiv brand i East Palestine i delstaten Ohio i USA, något som endast kort omnämndes i svensk press. Amerikanska myndigheter säger att de har utsläppet av den mycket cancerframkallande kemikalien under kontroll, men många invånare rapporterar om ”en skarp lukt i luften” och säger att de är ”mycket oroade över att kemikalier tränger in i stadens vattenkällor”. Vissa talar nu om den största miljökatastrofen i USA:s historia och drar jämförelser med Tjernobyl.

Klimatextremisternas nya måltavlor – Arlanda och Bromma

 Genom blockader och sabotage mot bränsletransporter vill klimatextremister stänga ner svenska flygplatser och förhindra resor med flyg som ett led i en pågående kampanj för att tvinga fram marxistiska omvälvningar av samhället. Under tisdagen genomfördes sådana aktioner både mot Bromma och Arlanda flygplatser.

Högt stöd för AfD försvårar arbetskraftsinvandring

 Arbetskraftsinvandrare från EU-länder undviker att söka sig till Thüringen, Sachsen, Brandenburg och Sachsen-Anhalt, endast polacker trivs där AfD är starka. Denna insikt har även kommit näringslivet till del. AfD har tagit över die Linkes roll som Moskvatroget östparti, frågan är hur AfD ska kunna växa i väst eftersom det tagit så stark ställning mot Ukraina. Agerar partiet för Rysslands räkning?

Sverige kastar över 8 miljoner doser covidvaccin

 Svenska vaccindoser för den galna summan av 1,5 miljarder kronor har nu kasserats, enligt Folkhälsomyndigheten efter att myndigheterna inte lyckats få svenskar att ta sina boostersprutor. Trots det planerar man för den sjätte dosen till höst.

Förtroendet i botten för muslimsk C-ledare

 Den nye muslimska C-ledaren och turkiske medborgaren Muharrem Demirok har fått en tuff start som partiledare för Centern. I en undersökning som Demoskop gjort har bara fyra procent ”ganska” eller ”mycket stort” förtroende för Demirok vars tillträde som partiledare för Centern har kantats av kontroverser.

Araber döms efter påskupploppen i Linköping

 Fem araber i åldern 18 till 50 år har dömts till fängelse i Linköpings tingsrätt för sin delaktighet i de muslimska påskupploppen 2022 i den invandrartäta stadsdelen Skäggetorp i Linköping.

USA bakom sabotaget mot Nord Stream

 I västerländsk media fick Ryssland omedelbart skulden för sabotaget mot Nord Stream 1 och 2, trots att de rent logiskt inte hade något att vinna på att förstöra sina egna gasledningar. Nu kommer dock en minst sagt graverande rapport om att det var amerikanska attackdykare understödda av Norge som låg bakom sabotaget. Det hävdar den välrenommerade och Pulitzer-prisvinnande journalisten Seymour Hersh i en sensationell rapport.

Experterna riktar frän kritik efter polisens avslag till koranbränning

 Polisens beslut om att avslå en demonstration utanför Turkiets ambassad i Stockholm efter samråd med Säkerhetspolisen kommer under hård kritik från experter som menar att beslutet saknar lagstöd. Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke riktar frän kritik mot Polismyndigheten för att de lägger sig i politik istället för att hålla sig till ordningslagen.

Kvinna död efter att ha kastats ner från balkong på femte våningen

 Den 31 januari avled en kvinna i 20-årsåldern efter att ha fallit fem våningar ner från en balkong i en fastighet i Jakobsberg nordväst om Stockholm. När polisen kom till platsen hittades kvinnan svårt skadad på marken, och en man i 30-årsåldern kunde gripas omgående. Han är nu skäligen misstänkt för mord.

Säpo – islamistiska terrorhot ökar

 Enligt Säpo har den senaste tidens händelseutveckling lett till att allvarliga hot riktas mot Sverige och påverkar landets säkerhet. Man ser, enligt uppgifter, en ökning av antalet attentatshot i sitt underrättelseflöde. Hotbilden kommer, enligt Säpo, från islamistiska grupper och individer.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.