eNyT v. 08/2023

Der Spiegel avslöjade israeliska valhackare

 Tidningen der Spiegel avslöjade en tidigare israelisk soldat som huvudman för en hemlig organisation kallad Team Jorge. Dessa har lyckats manipulera 27 val och folkomröstningar i olika länder till utfall som beställarna begärt. Israel är också hem för flera internationella fake news-fabriker som Percepto International och Goldfinger International med nära band till premiärministrar och andra makthavare.

Inflationen sjunker något – men matpriserna fortsätter stiga

 Inflationstakten enligt KPI hamnade på 11,7 procent i januari, vilket är en liten nedgång på 1,1 procentenheter från december, då den var hela 12,3 procent. Men även om inflationstakten sjunker något är den oroväckande hög – dessutom stiger matpriserna och kommer att fortsätta göra det varnar experter.

25-årig arab åtalad för grov misshandel av småbarnspappa – jobbar ändå som elevassistent

 Libanesen Akram Mohammed Hadrous, känd gangsterrappare, står sedan en kort tid tillbaka åtalad för grov misshandel av en svensk småbarnspappa efter att denne anmält för polisen att bland annat hans barn blivit trakasserade av ett invandrargäng på ett badhus i Lund förra sommaren. Nättidningen Samnytt kunde den 10 februari avslöja att Hadrous arbetar som elevassistent på en kommunal skola i Malmö. När Nya Tider försöker nå såväl rektor, biträdande rektor samt grundskoledirektören i Malmö flyr de alla frågor om den misshandelsåtalade mannens lämplighet som elevassistent.

Ekeroth siktar högt – vill ta över Migrationsverket efter Ribbenvik

 Den före detta SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth lämnade torsdagen den 16 februari in en formell ansökan om att ta över generaldirektörsposten på Migrationsverket efter att regeringen tidigare i veckan hade meddelat att Mikael Ribbenvik, som varit verksam inom myndigheten i över 20 år, inte får förordnandet förlängt. I en ledartext på nättidningen Samnytt säger Ekeroth att han är övertygad om att han har de egenskaper och den vilja som behövs för att genomföra ett paradigmskifte inom migrationspolitiken.

Netrebko får inte sjunga överallt – Putinkramerska och rasistisk?

 Den ryskbördiga operasångerskan Anna Netrebko står på Ukrainas sanktionslista eftersom hon under åren friskt frotterat sig med Putin och år 2014 överlämnat en penninggåva om 15 000 Euro i handen på den ”ukrainske förrädaren” Oleh Zarjov avsett för reparationsstöd till operan i utbrytarrepubliken Donetsk. Netrebko bor och verkar i Wien, men nekas ofta uppdrag i andra länder. Efter en ”blackfacesminkning” i Italien är den anglosaxiska världen särdeles sur på henne.

Sverige går med i Natos rymdallians

 Även om Sverige i nuläget är stoppat från att gå med i försvarsalliansen Nato efter Turkiets obstruktion har Sverige likväl fortsatt att knytas politiskt och militärt till Nato. Sverige har nu gått med i rymdförsvarsalliansen APSS vilken drivs av Nato – ett tecken på att man från Natos håll ser Sveriges inträde i alliansen som givet.

Polisen fortsätter neka koranbränning

 På senare tid har polisen börjat neka tillstånd till samtliga demonstrationer där man planerar att bränna koranen, något som starkt kritiseras av yttrandefrihetsexperten Nils Funcke. Det senaste fallet där polisen böjer sig för muslimer kommer nu när polisen väljer att neka en demonstration utanför Iraks ambassad där en privatperson planerade att bränna koranen.

UFO:n skjuts ner i följd över Nordamerika – detta vet vi

 Efter att man identifierat och skjutit ner en stor kinesisk ballong som USA hävdar använts för att spionera på dem har ytterligare tre oidentifierade flygande objekt skjutits ner av det amerikanska flygvapnet. Men vad de tre olika oidentifierade objekten är för något har ännu inte blivit klargjort.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.