eNyT v. 12/2022

Var är Rysslands omtalade cyberkrigföring?

 Många analytiker förväntade sig en våg av cyberattacker när Ryssland invaderade Ukraina, något som hittills inte har förverkligats. Hur ser denna ”front” ut?

Elev mördade två lärarinnor – motivet okänt

 Den 18-årige Fabian Cederholm misstänks på sannolika skäl för det brutala mordet på två lärarinnor på gymnasieskolan Malmö Latin. Efter mordet ringde han själv till 112 och erkände vad han gjort och kunde gripas utan motstånd på platsen av polis.

Dag 26 av den ryska kampanjen i Ukraina

 Deutsche Militärzeitschrifts (DMZ) bedömning står i kontrast till de åsikter som majoriteten av de västerländska militära experterna har framfört. På söndagsmorgonen kommenterade deras analytiker Hans Eichberger denna diskrepans.

Tidning angriper de som hjälper ukrainska flyktingar – för att de är nationalister

 Lokaltidningen TTELA har i flera artiklar angripit och försökt skrämma bort svenskar från att donera till en insamling som kört ner förnödenheter till Ukraina – eftersom initiativtagarna är nationalister. Men de negativa reaktionerna från deras läsare blev så omfattande att man plockade bort artiklarna från Facebook, kallade kritiken för ett högerextremt drev och menar att hjälpsändningen i själva verket kan användas som propaganda – av Putin.

Marine Le Pen brände alla valfoldrar med Putinbilder

 Posering med Rysslands president Vladimir Putin kostar stor prestige för flera oppositionspolitiker i Europa. Flera uttalat Putinvänliga politiker i Europa har fått kalla fötter efter att ha överraskats av Rysslands krig mot Ukraina, berättade olika media från kontinenten. Marine Le Pen, Matteo Salvini och andra oppositionspolitiker som närt kontakter med Vladimir Putin försökte skademinimera efter bästa förmåga.

Förenade Arabemiraten tar emot Syriens president Assad: Ge freden en chans!

 När John Lennon sjöng ”Give peace a chance” 1975 förväntade sig Syrien ett militärt uppror från den extremistiska organisationen Muslimska brödraskapet – listad som en terroristgrupp i många länder – vars mål var att störta den sekulära regeringen i Damaskus och upprätta en regressiv stat baserad på sharialagar.

Oppositionen kör över regeringen om bränslepriserna – kräver större prissänkning

 En riksdagsmajoritet bestående av M, KD, SD, V och L gick den 17 mars ihop och röstade igenom ett förslag i Finansutskottet, som innebär att regeringen tvingas genomföra en sänkning av skatten och reduktionsplikten. Målet för oppositionen är en sänkning av pumppriset med 5 kronor per liter för diesel och 4 kronor per liter för bensin. Finansminister Mikael Damberg sade i en kommentar till Finansutskottets beslut att det inte går att genomföra.

Europa i Ukrainakrigets skugga

 Under söndagen utspelade sig Ukrainakrigets 18:e dag. Samtidigt pågår en presidentvalskampanj i Frankrike, Tyskland markerar återhållsamhet och Polen tar emot mer än 1,5 miljoner krigsflyktingar. I ett ständigt flöde av information kommer en mängd känslomässiga påverkansförsök som inte alla mottagare kan genomskåda och uttolka.

Weinz tar politisk ställning – blir medlem i AFS

 Den islamkritiske författaren och entreprenören Arne Weinz tar nu aktiv politisk ställning och är sedan ett par dagar medlem i det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige. I en intervju med Nya Tider säger han att talen som hölls under partiets valkickoff den 12 mars blev avgörande och att han löste medlemskap på stående fot

Kinabaserat betalkortssystem tar över i Ryssland

 Kina stärker nu ytterligare sitt grepp om den ryska ekonomin, även på vardagsnivå, rapporterar Bloomberg News den 6 mars. I takt med att västbaserade betalkortföretag ställer in sin verksamhet på den ryska marknaden tar nu det kinesiska, statligt ägda, betalkortssystemet UnionPay successivt över då bank efter bank planerar för en övergång till det östliga alternativet.

Lennart Matikainen om förtalsanmälan: ”Åberg har stickat sin egen offerkofta”

 Samhällsdebattören och YouTube-profilen Lennart Matikainen var den 8 mars på polisförhör efter en anmälan om grovt förtal. Den som står bakom anmälan är Tomas Åberg, frontfigur för angivarorganisationen Näthatsgranskaren. Anledningen till anmälan var intervjuer som Matikainen hade gjort med frisören och yttrandefrihetskämpen Åsa Westerberg efter att hon förlorat ett tvistemål i hovrätten mot just Tomas Åberg. Matikainen säger till Nya Tider att polisen dock inte hade något att komma med som styrkte deras tes, och att hans advokat gjorde ett fantastiskt jobb.

Ungern: Valmöte med Natokritik på högtidsdag

 Ungern håller parlamentsval den 3 april. På tisdagen den 15 mars hade 10 000-tals människor samlats på den stora platsen framför parlamentet i Budapest, många viftade med röd-vit-gröna ungerska flaggor. Premiärminister Viktor Orbán höll tal. Samlingen direktsändes och inleddes med sång av först en barnkör, sedan en damkör. Ungersk dans framfördes av en manlig trupp i husaruniform.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.