eNyT v. 13/2021

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

 Under en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Efter snyftintervjun i SVT: Nu vill byborna kasta ut Federley

 Enligt vad skvallersajten Stoppa pressarna skriver har de stolta dalkarlarna och kullorna i Björbo, Gagnefs kommun nu fått nog av den självömkande och narcissistiske före detta EU-parlamentarikern Fredrick Federley, Centerpartiet. Efter att ha deltagit i en snyftintervju i en talkshow för SVT med programledaren Carina Bergfeldt vill nu byborna i Björbo helst kasta ut den homosexuelle centerpartisten. De anser att han utgör en fara för deras barn eftersom han bevisligen kände till att hans före detta sambo var dömd för 22 fall av sexuella övergrepp mot barn.

Vätgasåldern inleddes i Nordosttyskland

 Strax söder om Rostock har tyska APEX premiärkört Europas första vätgaskraftverk. Redan 2019 meddelade Tysklands näringsminister Peter Altmeier (CDU) att detta är ett framtidsområde, som gör det möjligt att lagra grön energi som sommartid produceras av solpaneler, för att senare konverteras till el igen när energin behövs vintertid.

President Vladimir Putin och Alexej Navalnyj – ett återkommande tema i franska BFM TV

 Efter att den amerikanske presidenten Joseph Biden mer eller mindre förklarat den ryske presidenten för mördare, kom det naturligt nog helt olika men icke desto mindre intensiva reaktioner. Medan Joe Biden snubblar på trappan till flygplanet pulsar president Putin i knähög snö i Sibirien. Allt detta samtidigt som den franska kanalen BFM TV med flera repriser sänder en dokumentär om mordförsöket på den ryske opponenten. Och nu vet man var giftämnet novitjok placerades.

Rättssystemets nästan totala kollaps

 Inom ett par dagar meddelades två märkliga domstolsbeslut till fördel för de ursprungligen åtalade personerna. Måltavlorna var företagsledaren Karl Hedin och den tidigare justitiekanslern Göran Lambertz. Dessa två fall återspeglar vad som egentligen pågår i det man kan kalla en total förvirring i vad som är rätt och vad som är fel och vad som står i brottsbalken.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

 Efter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Israel: Hemliga militärbaser syntes på karta över testplatser för Covid-19

 Israels försvarsmakt IDF skulle markera ut var personal kunde testa sig för Covid-19. Många av testplatserna var utplacerade på kända militärförläggningar, men vissa låg ute i ödemarken. Snabbt spreds rykten om att de fanns på hemliga baser och att publiceringen gjorts av misstag.

Hetsig debatt när lokalt parti vågade ifrågasätta kommunens HBTQ-diplomeringar

 Det blev stundtals en känslomässig och hetsig diskussion i Örebros kommunfullmäktige när en motion från det lokala Örebropartiet om att inte längre lägga pengar på HBTQ-diplomeringar skulle debatteras, skriver nättidningen Nyheter Idag. Markus Allard, som var en av dem som hade skrivit motionen, kallade de ofta dyra utbildningarna i den ökända organisationen RFSL:s regi för kvacksalveri, och menade att kommunen skulle lägga skattepengarna på kärnverksamheter. När Nya Tider når Allard för en kommentar säger han att responsen på förslaget från vanliga Örebroare enbart har varit positiv.

Fega politiker lade ner sina röster när Sverige vek ner sig mot EU i budgetfrågan

 Onsdagen den 24 mars var en sorgens dag i svensk politik. Då fick en riksdagsminoritet igenom ett förslag som innebär att Sverige skuldsätts för att bidra till andra länders budgetsanering genom EU. Både Moderaterna och Kristdemokraterna avstod från att använda sin möjlighet att stoppa regeringens och samarbetspartiernas förslag att godkänna EU:s långtidsbudget och återhämtningsfond i Riksdagens votering. Bara Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet röstade emot förslaget.

Om jag fick bestämma!

 Våra politiker har ensidigt brutit samhällskontraktet med medborgarna i vårt land!

Pfizer utvecklar ny medicin mot Covid-19

 Läkemedelsbolaget Pfizer har inlett de första försöken på människor med en experimentell medicin för att behandla coronavirusinfektioner. Medicinen, som administreras i form av piller eller intravenöst, menas kunna stoppa coronaviruset från att kopiera sig – och ger därmed ett skydd mot ökad infektion oavsett om patienten är vaccinerad eller ej.

Efter kritikstorm: Merkel backar om nedstängning över påsken

 Onsdagen den 24 mars kom ett något oväntat besked från Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Den närmast hermetiska nedstängningen av Tyskland som i all hast planerats gälla under påskdagarna dras nu tillbaka och läggs på hyllan. Detta rapporterar flera medier under dagen. Merkel drar tillbaka beslutet efter massiv kritik från näringslivet men också från tunga företrädare inom hennes eget parti.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.