eNyT v. 13/2022

Massmord på civila före ryska tillbakadragandet

 De ryska trupperna har dragit sig tillbaka från Kievområdet för att istället förstärka sina positioner i östra Ukraina. Före reträtten tycks de på vissa håll ha begått rena massakrer på ukrainska civilister. En del av offren påträffades med händerna bakbundna, andra förefaller ha blivit våldtagna och sedan uppbrända för att dölja brotten.

Den omutlige Zelenskyj

 Minns ni Pandoradokumenten? Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom till makten med löften om att städa upp korruptionen och fifflet i landet, men Pandoradokumenten avslöjar att han och hans nära krets var innehavare av ett nätverk av offshore-företag, inklusive några som ägde dyra Londonfastigheter.

Irpin befriat. Fotot uppges visa "Ukrainska främlingslegionen" som deltog i en framgångsrik motoffensiv för att ta tillbaka samhället Irpin från ryska trupper. Foto: Twitter

Första tecknen på möjlig fred

 Idag kom de första trevande tecknen på en möjlig fredsuppgörelse mellan Ryssland och Ukraina. Bland annat meddelade Ryssland att man ”radikalt ska minska” sin militära närvaro kring Kiev och Tjernihiv. Det är områden där det ukrainska motståndet varit hårdnackat och lett till omfattande ryska förluster. Man öppnar även upp för ett möte mellan Putin och Zelenskyj, vilket i sådana fall kan ske samtidigt som man undertecknar ett fredsavtal.

Stefan Löfven går till svenskt fredsinstitut – som infiltrerats av World Economic Forum

 Sveriges förre statsminister Stefan Löfven har liksom andra svenska före detta makthavare fått ett toppjobb hos en internationellt verksam organisation. För Löfven handlar det om ett styrelseordförandeskap på SIPRI, ett, som det tycks vid en första anblick, svenskt fredsforskningsinstitut grundat på 1960-talet. Men tiderna förändras och samhället och dess aktörer likaså. Vid Nya Tiders granskning av SIPRI framträder en institution i institutionen – Klaus Schwabs globala elitklubb World Economic Forum.

En värld utanför Verona

 Det kan bli lite ensamt, ibland, att gå emot masstrender och moralpaniker. Till exempel den som nu rasar. Den om kriget i Ukraina. Man får trösta sig med att man i regel inte är ensam. Och se, vilket fint sällskap man plötsligt kan råka befinna sig i! Det finns, visar det sig, en hel värld utanför systemmediernas i hysteri utsatta råmärken.

De 60 första namnen på riksdagsvalsedeln bestäms centralt av SD riks. Foto: Sverigedemokraterna Åstorp

Ett kryss på Jimmie Åkesson är bortkastat

 Riks valberedning och partitoppen sätter de första 60 namnen på riksdagsvalsedlar i alla valdistrikt. Lokala förmågor hamnar på baksidan av valsedeln, där nästan ingen kryssar. Ändå finns det inte någon riksdagskandidat från Sverigedemokraterna som vågar säga offentligt att ett kryss på partiledaren Jimmie Åkesson är ett bortkastat kryss.

Oligarken Roman Abramovich kan ha blivit förgiftad

 Den ryske miljardären Roman Abramovitj och ukrainska regeringstjänstemän som förhandlade om ett fredsavtal ska ha drabbats av symptom som tydde på att de förgiftats, enligt en rapport från Wall Street Journal, WSJ.

Två män och ett kylskåp

 Människan har i alla tider strävat efter att förvara mat så att den inte förstörs. Olika metoder för detta har varit saltning, torkning och rökning. Mat kom även att förvaras kyld i källare och särskilda ishus. Till sist såg de första kylskåpen dagens ljus. Kylskåpet kom dock att utvecklas och förbättras av de två svenska uppfinnarna Baltzar von Platen och Carl Munters.

Filmklipp visar hur ukrainska soldater skjuter fångar i knäna

 Flera filmklipp sprids över sociala medier som visar hur ukrainska soldater metodiskt skjuter ett flertal tillfångatagna och bakbundna ryska soldater i benen och knäna. Flera av de tillfångatagna ryska soldaterna bär spår av grov misshandel och hånas när de ligger bakbundna och blödande. Nu lovar Ukraina att även egna potentiella krigsbrott kommer att utredas.

Arlas presschefs medgivande till Nya Tider: Beslutet att sluta sälja Kefir känslostyrt

 Måndagen den 21 mars meddelade mejerijätten Arla att man för tillfället tagit bort den ryska filmjölken Kefir från sitt sortiment, på grund av att förpackningen föreställer Röda torget i Moskva. Allmänhetens åsikter om att Kefir inte längre går att köpa har inte varit nådiga, och sociala medier flödar av kritiska och bitvis hånfulla kommentarer. I en intervju med Nya Tider medger Arlas tillförordnade presschef Sandra Eriksson att beslutet grundades på känslor, inte saklighet.

Zelenskyj talade till riksdagen

 Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj höll ett tal till Sveriges riksdag och det svenska folket idag via videolänk från Kiev. Under anförandet, som avslutades till stående ovationer av den samlade riksdagen, tackade Zelenskyj för det svenska stödet med vapen och talade om likheter mellan nationerna och vår strävan efter fred. Samtidigt passade han på att varna för att även Sverige står inför det ryska hotet.

Mer svenska vapen till Ukraina

 Ytterligare 5 000 pansarskott samt minröjningsutrustning kommer att skänkas till Ukraina enligt försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Somalier och araber trängde sig in på vandrarhem där ukrainska kvinnor bor – missförstånd enligt polisen

 Ett missförstånd. Så förklarar åtminstone polisen det nattliga, ovälkomna besöket av somalier och araber på ett vandrarhem i Örebro som upplevdes som skrämmande av en grupp ukrainska flyktingkvinnor. När Nya Tider kontaktar det aktuella vandrarhemmet för en kommentar är ansvarig chef ytterst ovillig att prata, och när vi senare också får kontakt med statsradions regionala kanal P4 Örebro som ursprungligen berättade om händelsen, säger ansvarig producent att ”det där med etnicitet kan vara svåra saker eftersom det ju kan handla om svenska personer”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.