eNyT v. 15/2017

Mikael Jansson: SD har övergett alliansfriheten

 Riksdagsmannen Mikael Jansson lämnar Sverigedemokraterna för Alternativ för Sverige. Som anledning uppger han att partiet blivit diffust i frågan om Nato-medlemskap i syfte att närma sig Moderaterna.

Vad väntar Sverige?

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Soldat vägrade medverka i Prideparaden – får rätt hos justitieombudsmannen

 En soldat som prövades för arbetsvägran efter att ha vägrat köra ett militärfordon i Försvarets ekipage i förra årets Prideparad, friades i Försvarsmaktens personalansvarsnämnd i januari med hänvisning till att försvarsanställda inte kan tvingas medverka i ”sammankomster för opinionsbildning”. Soldaten och Personalansvarsnämnden får nu medhåll av Justitieombudsmannen som också kritiserar Försvarsmaktens agerande.

Österrikes utrikesminister: ”NGO-vansinnet måste upphöra”

 Österrikes utrikesminister Sebastian Kurz besökte den 24 mars EU:s gräns- och kustbevakningsmyndighet Frontex på Malta. Han passade då på att skarpt kritisera de så kallade NGO:s - privat finansierade hjälporganisationer - som arbetar på Medelhavet, vars så kallade ”räddningsaktioner” han menar leder till att fler människor dör än vad som vore fallet om de inte fått bedriva sin verksamhet så fritt som de hittills tillåtits göra.

Turkiet kartlägger oppositionella i Sverige

 Nyligen avslöjade Sveriges Radio att Turkiet kartlägger oppositionella bland den turkiska invandrargruppen i Sverige. Regimkritiker anknutna till den gentemot regeringspartiet AKP konkurrerande islamistiska Gülenrörelsen registreras av regimtrogna lobbygrupper verksamma i Sverige. Samtidigt försöker man också värva angivare bland anhängare till den i USA boende imamen Fethullah Gülen.

Svenska kyrkans kollekter går till aborter och HBTQ

 Tvärtemot vad man skulle kunna tro går inte bara de kollekter som samlas in i Svenska kyrkans gudstjänster till välgörande ändamål och spridandet av den kristna tron. Nu visar det sig att en del av pengarna som skänks till Svenska kyrkans internationella arbete (tidigare Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission) också går till abortrådgivning och HBTQ-frågor.

BRÅ: Antalet våldtäktsanmälningar ökade under 2016

 Budskapet i systemmedia brukar vara att svenskarna inte har någon anledning att känna oro för vad många upplever som ett allt mer otryggt samhälle, eftersom den faktiska brottsligheten de facto har minskat över tid. BRÅ:s egen rapport över anmälda brott år 2016 uppvisar dock en annan bild av verkligheten. Särskilt oroande är den fortsatt höga statistiken vad gäller anmälda våldtäkter vilka ökade med 13 procent under 2016.

Nytt försök att stoppa Peter Springare

 Den frispråkige polismannen Peter Springare står fast vid sina övertygelser om att allmänheten bör informeras om invandrares överrepresentation vid grova brott. För detta har han både fått beröm men också en hel del kritik. Nu vill man undersöka om Springare verkligen får skriva krönikor på en alternativ nyhetssajt.

Marine Le Pen: ”EU är i princip snart borta”

 Med bara några veckor kvar till det franska presidentvalet intervjuades Nationella frontens presidentkandidat Marine Le Pen i BBC och fick utveckla sin syn på Brexit, EU, Putin och Nato. I intervjun avfärdade presidentkandidaten påståenden om ett hotfullt Ryssland samtidigt som hon kritiserade de vänsterliberala mediernas krigshets och hävdade att Nato är obsolet och att EU snart är ett minne blott.

Nationalekonomer: ”Omoraliskt att uppmuntra invandring”

 Om vi varken kan erbjuda arbeten och bostäder till de invandrare som kommer till Sverige, är det rent av omoraliskt att uppmuntra invandrare att komma hit, skriver två professorer i nationalekonomi vid Stockholms universitet, Assar Lindbeck och Mats Persson, i en debattartikel i DN. Sverige är dessutom sämst i Västvärlden på integration och det är därför märkligt att just Sverige valt att ta emot flest asylsökare på per capita i Europa, menar de.

Antalet utlandsfödda svenska medborgare nu över 1 miljon

 Statistiska Centralbyrån, SCB, rapporterade den 21 mars att antalet utländska medborgare som tilldelats svenskt medborgarskap ökade med 25 procent till 60 343 personer, under 2016. Så många utländska medborgare har aldrig tidigare fått svenskt medborgarskap. Av dessa sticker somalier, syrier och polacker ut. Ökningen innebär att antalet svenska medborgare som är födda utomlands nu överstiger 1 miljon. Samtidigt noterar SCB att flera svenska kommuner nu har en befolkningsmajoritet med människor av utländsk härkomst.

Konservativt uppror mot Merkel inom CDU/CSU

 Missnöjet inom det tyska kristdemokratiska regeringspartiet CDU växer allt mer trots att Angela Merkel i januari med stor marginal omvaldes till partiledare och fortfarande är partiets självklara förbundskanslerkandidat till valet i september. Nyligen bildade representanter från den konservativa falangen inom CDU ett nytt oppositionellt nätverk under namnet ”Frihetligt-konservativt uppbrott”.

Orbán: ”Tyskar och österrikare kan sova tryggt tack vare Ungern”

 Den 29 mars samlades de så kallade Visegrád-ländernas ledare i Warszawa. Utöver mötets värd, Polens premiärminister Beata Szydło, deltog regeringscheferna för Tjeckien, Slovakien och Ungern. Visegrád fyra (V4) har på senare år utvecklats till en motvikt inom EU mot större centralisering och har varit pådrivande i frågor om gränsskydd och restriktivare europeisk migrationspolitik. Vid mötet uttalade Ungerns premiärminister Viktor Orbán att man kan se att V4-länderna allt mer har axlat rollen som Europas tillväxtcentrum och garanten för säkra gränser.

Falsk nyhet om Trump på SVT Text

 På morgonen den 22 mars publicerade SVT Text en nyhet med rubriken ”Historiskt låga siffror för Trump”. I artikeln påstår man felaktigt att presidentens förtroendesiffror är lägre än någon tidigare president haft, och hittar dessutom på falska historiska uppgifter om tidigare presidenters popularitet.

Zuma återupprepar postkolonial fördrivning av Afrikas vita

 Den sydafrikanske presidenten Jacob Zuma bedriver en diskriminerande politik gentemot vita lantbrukare och har inlett en process om tvångsinlösning av mark utan tillbörlig kompensation. Dan Roodth hävdar i denna debattartikel att Zumas politik inte är ny i det postkoloniala Afrika – det finns ett mönster som leder till fördrivning av européer och som i förlängningen även kan få konsekvenser för Europa.

Forskningsrapport: ”Dödshjälp är ett sluttande plan”

 I den svenska debatten om dödshjälp har förespråkare på senare tid velat lyfta fram den amerikanska så kallade Oregon-modellen som ett mer ”värdigt” alternativ till den nederländska och belgiska lagstiftningen, som av både motståndare och förespråkare anses ha stora etiska brister. Enligt en ny rapport där särskilt Oregon-modellen studerats, konstateras det att också denna kan beskrivas som ett ”sluttande plan”.

Tidig musik obefintlig i svensk musikundervisning

 Musikundervisningen i den svenska grundskolan är bristfällig och särskilt undermålig är genomgången av den tidiga klassiska musiken. Nuvarande läroplan innebär i praktiken att skolelevernas musikaliska bildning begränsas till deras redan befintliga musikaliska preferenser, vilket omöjliggör vidgade perspektiv och därmed begränsar elevernas potential att utvecklas musikaliskt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.