eNyT v. 15/2018

Det patriotiska Europa gratulerar Orbán

 En samfälld, rungande applåd. Så skulle man utan tvekan kunna beskriva de gratulationer som strömmar in från de patriotiska politiska krafterna runtom i Europa efter att Viktor Orbáns parti Fidesz vann en övertygande seger i gårdagens parlamentsval.

Allmänhetens pressombudsman granskar #MeToo-drev

 Allmänhetens Pressombudsman Ola Sigvardsson har den 5 april bestämt att hänskjuta granskningen av svenska mediernas uthängning av Martin Timell till Pressens Opinionsnämnd (PON). Enligt uppgifter till branschtidningen Resumé har han rekommenderat att Pressens opinionsnämnd klandrar flera av medierna för brott mot publicistisk sed.

Stor polisinsats vid afghanutvisning

 Måndagen den 9 april skulle 20–30 så kallade ”ensamkommande barn” utvisas till Afghanistan från Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg. Tack vare en välplanerad polisinsats, som i beaktande av migrantaktivisternas välorganiserade motstånd genomfördes med silkeshandskarna på, kunde transporten till flygplatsen avgå i tid – men då var bara sex av de som skall utvisas ombord. Tolv aktivister blev föremål för omhändertagande eller anhållande. Nya Tider bevakade händelsen på plats.

Attentatet mot Gustaf III

 De flesta svenskar känner till att Gustaf III sköts i ryggen på en maskeradbal den 16 mars 1792 och dog i sviterna av skottskadan tretton dagar senare. Vad som däremot inte är lika känt är att den allra första listan på misstänkta förstördes och att Gustafs egen beskrivning av skytten inte matchade Jacob Johan Anckarströms signalement. Mordet på denne kung har fascinerat människor i mer än tvåhundra år, men så är det också ett av de mer invecklade brottsfallen i Sveriges historia.

Litteraturvetare: PK-anpassning förstör universiteten

 Högljudda röster bland studenterna kräver att vetenskap ersätts av identitetspolitiska känslor. Allt fler läroböcker, sånger och ord förbjuds när identitetspolitiska elever vill skapa ”säkra rum”. Universiteten betraktar eleverna som kunder och ger efter för kraven vilket har lett till att lärosätena håller på att förlora sin akademiska integritet. Det skriver litteraturvetaren Anna Victoria Hallberg i en gästkrönika i Göteborgs-Posten.

Undervisning ställdes in då muslimer bad i klassrum

 När eleverna i Möklintaskolan i Sala kommun skulle ha lektion upptäcktes att klassrummet hade ockuperats av bedjande muslimer. Läraren Adam Calissendorff bad då om ursäkt – till muslimerna, stängde dörren och lät eleverna vänta i korridoren till muslimerna bett färdigt. Händelsen har upprört föräldrar och en insändare skickades till lokaltidningen. Nu slår kommunen tillbaka och hävdar att allt är ”falska nyheter” eller åtminstone ”ingenting att bråka om”.

Fidesz vinner stort i Ungern

 Premiärminister Viktor Orbán och hans nationalkonservativa Fidesz vann en storseger i gårdagens parlamentsval i Ungern. Den vänsterliberala oppositionen backar, trots att flera medier i västra Europa hävdade att det ökade valdeltagandet skulle innebära framgångar för oppositionspartierna. På liberala bonniertidningen DN uppmanar Peter Wolodarski till indragna EU-pengar.

Vit sydafrikansk kvinna döms för ”rasistuttryck” – får avtjäna straffet i helsvart fängelse

 För första gången någonsin har en person dömts till fängelse för att ha använt ett ”rasistiskt” ord i Sydafrika. Den vita kvinnan Vicki Momberg hade använt den afrikandiska motsvarigheten till det så kallade ”n-ordet” när hon beskrivit de gärningsmän som gjort inbrott i hennes bil. Hon döms nu till fängelse för sitt ordval och måste avtjäna straffet i ett kvinnofängelse där alla andra interner är svarta.

#MeToo-anmälningar avskrivs på löpande band – saknar ofta substans

 Metoo-kampanjen, med kulmen 2017, beskrevs som en feministisk revolution av vissa och som en stor masshysteri av andra. När fenomenet nu börjar kunna sammanfattas tycks kritikerna få allt mer vatten på sin kvarn. Flera anklagelser visar sig nu vara rena påhitt och inte ens de anmälningar som blev resultatet av polisens egna upprop är något undantag. Av totalt 214 anklagelser har i dag inte en enda resulterat i fortsatt förundersökning.

Vansinnesdåd i tyska Münster – attentatsmannen död

 En miniskåpbil åkte in i en grupp gäster vid ett populärt värdshus i den mellantyska staden Münster på lördagseftermiddagen. Vansinnesdådet, som inledningsvis antogs vara en terroristattack, resulterade i att ett antal människor miste livet. Gärningsmannen, som enligt uppgifter under en tid lidit av psykisk ohälsa, sköt sig själv på platsen.

Europeiska stater rustar för att bemöta flyende jihadister från Syrien

 Flera europeiska stater rustar nu för att bemöta de jihadister som flyr den sammanfallande Islamiska staten och som kan misstänkas vilja hämnas dess sammanbrott. I Ryssland hölls under första veckan av april en stor säkerhetspolitisk konferens och i Ankare slöts nya avtal mellan presidenterna för Ryssland, Turkiet och Iran. Samtidigt aviserar Österrike utökade gränskontroller och upprustar landets militärpolis.

Katerina Janouch är MED – hör henne tala i Malmö

 Under fredagen den 6 april meddelade Katerina Janouch att hon ställer upp som oberoende kandidat för Medborgerlig Samling, ett borgerligt uppstickarparti som nyligen också värvat artisten och debattören Alexander Bard. ”De etablerade partierna gör inte tillräckligt för Sverige”, meddelar hon.

Afghaner hungerstrejkar mot hemresa – riskerar förlora 0,6 kilo

 Ett antal afghanska ensamkommande unga män inledde under fredagen en hungerstrejk vid en flyktingförläggning utanför Göteborg. Detta meddelade gruppen efter att de fått avvisningsbesked som är planerat att verkställas efter helgen. Nätverket ”Vi står inte ut” har uppmanat till sympatiprotester vid Migrationsverkets förvar.

Gruppvåldtäktsförsök mot flicka i Lund

 En minderårig flicka utsattes för ett våldtäktsförsök vid en kyrkogård i Lund under tisdagskvällen. Polisen söker nu efter fem unga män av utländsk härkomst, som skall ha omringat flickan och försökt våldta henne. Våldtäktsförsöket avbröts då en förbipasserande kvinna närmat sig platsen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.