eNyT v. 15/2022

Kina vill hitta ett nytt jordklot

 En kinesisk satellit kommer att söka genom Vintergatan efter exoplaneter som kretsar kring stjärnor som liknar solen.

Sabuni skyller ”dra till Norge-uttalandet” på sin flyktingbakgrund

 Nyamko Sabuni, numera före detta partiledare för Liberalerna, medverkade i en intervju för TV4:s Nyhetsmorgon den 12 april. När hon fick frågan om hennes uttalande om att ”dra till Norge” i händelse av krig rättfärdigar hon nu det med sin egen flyktingbakgrund och att hon ”talar friare svenska”.

”Hela Sverige skramlar”: Hyckleri när SVT gör underhållning av krig

 Så snart det blir krig eller kris någonstans i världen kommer insamlingsgalan som ett brev på posten, antingen i public service eller i någon av de kommersiella mediekanalerna. Glittriga programledare och kända artister anlitas för att få vanliga människor att skänka så mycket pengar som möjligt. Och det finns ingenting som svenska kändisar älskar mer än att få stå i rampljuset och få gratisreklam medan de dessutom får godhetspoäng i medierna.

Elon Musk och Twitter redan på kollisionskurs

 Elon Musks beslut att tacka nej till en plats i Twitters styrelse skulle kunna skapa en maktstrid om den sociala medieplattformens framtid under de kommande dagarna, enligt analytiker.

Franska presidentvalet: arbetare och anställda för Le Pen, chefer och pensionärer för Macron

 Det sittande presidenten Emmanuel Macron och Rassemblement Nationals kandidat Marine Le Pen har gått vidare till den andra omgången i valet, en repris från 2017. Vilka blir finalisternas väljare i den andra omgången? Chefer och pensionärer röstade överväldigande på Emmanuel Macron, medan arbetare och anställda vände sig till Marine Le Pen. Republikanerna gör å sin sida ett katastrofval och måste nu fundera över sin strategi.

Socialdemokraterna svänger om Nato – ska ignorera sina väljare

 Det demokratiskt framröstade kongressbeslutet hos Socialdemokraterna om ett nej till Nato som fattades i november 2021 gäller inte längre slår partiet fast i ett pressmeddelande. Man ska nu hålla medlemsmöten över hela landet om säkerhetspolitiken – men partistyrelsen förbehåller sig rätten att bestämma och svänga helt i frågan om Natomedlemskap på egen hand.

Ingen global medeltemperatur!

 Nio tiondelar av jordens befolkning bor på norra halvklotet. Där finns de stora landmassorna. Därför gäller pågående klimatdebatt främst norra halvklotet.

Tysk biovapenforskning i Ukraina

 Även Tyskland har drivit ett eget militär-biologiskt program i Ukraina, enligt Rysslands ständige representant vid FN-kontoret i Genève, Gennady Gatilov.

Presidentval i Frankrike – resultaten i första valomgången

 Strax innan klockan åtta på söndagskvällen samlades flera journalister i BFM TV:s studio för att ta del av valresultaten. Det var ingen löpande information under dagen utan på klockslaget 20.00 offentliggjordes resultaten av det franska folkets ställningstaganden i denna så viktiga politiska frågan.

Kvinnlig vänsterextrem fotograf efterlyses

 Det medborgarjournalistiska initiativet Avmaskerat behöver all hjälp, alltså även er läsares hjälp, med att identifiera och på så vis dra fram ännu en vänsterextremist i ljuset. Den här gången handlar det om en kvinna som dök upp på ett torgmöte för Alternativ för Sverige den 4 september år 2021.

Bundestag skrotade förslag om vaccintvång

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Inflation och hot om matbrist – då ökar Sverige biståndet

 Samtidigt som svenskars vardag blir allt dyrare med ökade bränsle-, el- , mat- och bostadskostnader väljer regeringen att öka Sveriges bistånd till andra länder i form av det direkta humanitära stödet. Ukraina får till exempel 315 miljoner kronor men trots de stora behoven på grund av en pågående invasion får Ukraina inte mycket mer än andra länder. Etiopien får 302 miljoner, Syrien 285 miljoner och Afghanistan 245 miljoner kronor. Bland mottagarländerna för ekonomiskt stöd från Sida under 2022 återfinns även länder som Ryssland och Nordkorea.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.