eNyT v. 15/2023

Journalisten Matt Taibbi lämnar Twitter i protest mot Elon Musks restriktioner mot Substack

 Den undersökande journalisten Matt Taibbi lämnar Twitter. En av huvudförfattarna till Twitter Files har öppet uttryckt sin oenighet med de begränsningar som åläggs Substack, som han är användare av. Denna publiceringsplattform, som gör det möjligt att skaffa sig en läsekrets genom gratis eller betald prenumeration, anklagas av Elon Musk för att ha plagierat Twitter genom skapandet av sin nya funktion som heter ”Notes”. I gengäld kritiseras Twitters ägare hårt för sin tolkning av yttrandefrihet och kan nu förlora en av Twitter Files främsta utredare.

Fortsatt kaos med utvisningsärenden – 100 000 illegala gömmer sig

 Varje år avviker runt 10 000 personer som egentligen skulle utvisats ur landet och blir då efterlysta av polisen. Men problemen med det svenska systemet för att utvisa allt från individer som fått avslag på sina asylansökningar till grova brottslingar är så omfattande att det i nuläget nästan är omöjligt att utvisa någon som inte vill det.

Frankrike vägrar utlämna terrorister till andra EU-länder så länge de tillhör den radikala vänstern

 Förra veckans bekräftelse från Frankrikes kassationsdomstol att kommunistiska terrorister inte ska utlämnas till Italien gör italienarna rasande och påminner världen om att Emmanuel Macrons Frankrike har varit ett skydd för vänstervåldsaktivister och terrorister i årtionden, samtidigt som man förnekar icke-våldsamma högeraktivister ens rätten till föreningsfrihet och fredliga protester

Ny appell till fransmännen från organisationen Place d’Armes

 Place d'Armes är en ”medborgarrörelse” som organiserar före detta soldater ”kring de suveräna begreppen patriotism, säkerhet och försvarsanda”. Onsdag den 5 april gjorde de en ny appell till Frankrikes folk för att varna franska medborgare om landets ”katastrofala situation”. Detta initiativ följer på ett annat uppmärksammat upprop från dem i samma stil, från den 21 april 2021, som undertecknades av cirka 20 generaler och 980 andra militärer.

Polisen får bakläxa för att ha stoppat koranbränning – Turkiet rasar

 Förvaltningsrätten i Stockholm har beslutat att det var fel av polisen i Stockholm att stoppa koranbränningar utanför Turkiets och Iraks ambassader i februari. Nu rasar Turkiet över Sveriges yttrandefrihet och jämför Sverige med det nationalsocialistiska Tyskland på grund av vårt försvar av våra demokratiska rättigheter.

Ny lag gör avlyssning av personer som inte är brottsmisstänkta möjlig

 Under en pressträff på onsdagen meddelade representanter för regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna att man kommer gå vidare med en ny och unik lag. Lagen ska göra det möjligt för polisen att använda sig av hemlig avlyssning för att stoppa den invandrade gängkriminaliteten – även när det inte finns en konkret brottsmisstanke.

Sverige rustar upp – 17 miljarder till nya inköp

 Regeringen har presenterat förslag på ändringar i vårändringsbudgeten med fokus på att fortsätta bygga ut det svenska försvaret, bland annat med nya satsningar på det svenska stridsflyget.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT48web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.